به گزارش خبرنگار مهر، از خانه هنرمندان اصفهان که سالهای سال است، مهمترین پاتوق و محل تبادل نظر هنرمندان اصفهانی و مرکز اصلی برگزاری آموزشها و کارگاههای هنری است، خبرهای خوشی به گوش نمیرسد.
خبر تحت مالکیت قرار گرفتن خانه هنرمندان اصفهان توسط یکی از دیگر نهادهای اصفهان واکنشهای مختلفی از سوی هنرمندان به همراه داشت چراکه خانه هنرمندان اصفهان، از سال ۱۳۷۳ تحت نظر حوزه هنری به منزلگاهی مهم برای هنرمندان تبدیل شد به نوعی که هر نوع برنامه هنری در اصفهان از این خانه هماهنگ میشود؛ خانهای که لبخندها و سوگ را در طول این سالیان به چشم دیده است و هنوز دیری نگذشته است که بدرقه بهنام صفوی خواننده و هنرمند بنام موسیقی کشور را با اشک و سوز هنرمندان از این خانه شاهد بودیم.
امروز پس از گذشت ۲۶ سال سرنوشت خانه هنرمندان در دست اختلاف بر سر مالکیت حقوقی آن گرفتار شده است و بر این اساس شایعاتی مبنی بر احتمال تغییر کاربری آن نیز به گوش میرسد.
در این ارتباط مهدی احمدی فر در گفت و گو با خبرنگار مهر با اعلام رایزنیهایی مبنی بر عدم تغییر کاربری «خانه هنرمندان اصفهان» اظهار داشت: با احتمال زیاد تغییر عمده ای در ماهیت کاربری خانه هنرمندان اصفهان رخ نخواهد داد.
وی افزود: مباحث حقوقی مالکیت خانه هنرمندان اصفهان با چندین دستگاه استانی چند سالی است که جریان داشته است.
رئیس حوزه هنری اصفهان با اشاره به حکم نهایی قضائی در ارتباط با مالکیت خانه هنرمندان اصفهان به بنیاد شهید انقلاب اسلامی تصریح کرد: در چند روز اخیر بنیاد شهید انقلاب اسلامی نسبت به اجرای حکم و تخلیه خانه هنرمندان اصفهان اقدام کرده است اما با رایزنیهای انجام شده توسط مسئولان کشوری و استانی و طی توافقات به عمل آمده خانه هنرمندان اصفهان با همین کاربری به فعالیت ادامه خواهد داد.
وی اضافه کرد: در دو روز آینده تداوم کاربری خانه هنرمندان به عنوان پاتوق هنرمندان اصفهانی قطعی خواهد شد.
کمبود اعتبار در حوزه هنری اصفهان
احمدی فر با تاکید بر کمبود اعتبار در حوزه هنری اصفهان گفت: کمبود اعتبارات و شیوع کرونا از علل تأثیرگذار بر کیفیت برنامههای خانه هنرمندان اصفهان است؛ اما با تمام تنگناهای مالی موجود، برنامههای هنری اعم از تئاتر، هنرهای تجسمی، گرافیک، خوشنویسی، موسیقی، نقاشی اندیشهای، شعرخوانی، برگزاری گالریها در این مکان تاریخی برگزار شده است.
وی افزود: ستاد مرکزی حوزه هنری تهران در حال مذاکره با بنیاد شهید انقلاب اسلامی است و در استان اصفهان هم با ارائه پیشنهادات متنوع به احتمال قریب به یقین خانه هنرمندان اصفهان با کاربری موجود به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
گفتنی است در چند سال گذشته نیز اختلاف بر سر مالکیت سینما ایران میان مؤسسه بهمن سبز حوزه هنری و نهاد مذکور باعث شد که نصف جهان یکی از مهمترین و بزرگترین سینماهای خود را از دست بدهد و با تخریب شبانه سینما، امروز به جای سینما ایران تنها مخروبه ای نمایان شده است که با وجود ادعایی مبنی بر حفظ کاربری، شواهد حاکی از این است که به زودی به یک پاساژ در یکی از مهمترین خیابانهای تجاری اصفهان تبدیل میشود؛ این در حالی است این سینما باید در سالهای گذشته مطابق دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر واگذاری سینماهای تحت پوشش بنیاد مستضعفان به حوزه هنری به این نهاد واگذار میشد اما مالکان فعلی مدعی هستند که فروش این سینما به نهادی دیگر پیش از ابلاغ دفتر رهبر معظم انقلاب بوده است.
نظر شما