۱۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۱۹

توسط حسین ظریف منش؛

برنامه‌های بنیاد بین المللی غدیر در دهه امامت و ولایت تشریح شد

برنامه‌های بنیاد بین المللی غدیر در دهه امامت و ولایت تشریح شد

حسین ظریف منش مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر در نشست خبری برنامه های فرهنگی، مذهبی این بنیاد در دهه امامت و ولایت را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری اعلام برنامه های دهه امامت و ولایت صبح امروز با حضور حسین ظریف منش مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر در محل این بنیاد برگزار شد.

غدیر؛ حقیقت همیشه جاری در صحنه زندگی جوامع مختلف بشری

وی با اشاره به اینکه غدیر مهمترین حادثه در تاریخ بشریت بعد از بعثت پیامبر (ص) است، گفت: به واقعه غدیر در طول تاریخ نگاه های متفاوتی شده است. یک نگاه این است که به آن به عنوان یک واقعه تاریخی توجه می شود اما نگاه دیگر از نقطه نظر چرایی این پیامدها و برخوردهایی که با غدیر می شود، است. نگاه دیگری که به واقعه غدیر می شود از منظر انقلاب اسلامی و علمای شیعی است که از این منظر غدیر یک واقعه مهم تاریخی و یوم الله است و به نوعی می تواند نقطه عطف تاریخ بشریت باشد و یک حقیقت همیشه جاری در صحنه زندگی جوامع مختلف بشری است.

ظریف منش افزود: غدیر اگرچه در یک روز اتفاق افتاد اما درس های زیادی دارد و می تواند سرمایه بی بدیل برای بشریت باشد این نوع نگاه اغلب مورد غضب و توجه دشمنان الهی قرار خواهد گرفت. اگرچه در این روز شیعیان جشن می گیرند اما دشمنان اسلام به دنبال ایجاد فلسفه ای برای فراموشی غدیر خواهند بود، روز غدیر روز سرور دل اهل بیت است. امام راحل کشورمان هم گفته غدیر نیامده که جشن بگیریم بلکه غدیر آمده تا بگوید چگونه تبعیت کنیم. به گفته پیامبر (ص) که فرمودند پیام من را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند، پیام غدیر یعنی سیاست و دخالت مردم در امور سرنوشت خودشان. غدیر یعنی عدالت، آزادی و مردم سالاری دینی با غدیر ویژگی های مدیر اسلامی و حاکمیت مشخص می شود.

نامگذاری روزهای دهه امامت و ولایت

مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر ادامه داد: در این بنیاد به عنوان یک نهاد  مردمی که وظیفه هماهنگی و ایده پردازی برنامه های غدیری را دارد ما ترویج پیام غدیر را سرلوحه اقدامات خود قرار دادیم. پیام غدیر هم این است که به ولایت افتخار کنیم و بدانیم استمرار انقلاب در گرو ولایت مداری است و اگر مفهوم غدیر را بشناسیم راه را گم نمی کنیم پیام غدیر برای جهان اسلام این است که بیاییم با برترین محور الهی وحدتی را بیافرینیم که زمینه ساز تمدن نوین اسلامی باشد.تمدن سازی در گام دوم انقلاب نیازمند درک عمیق غدیر توسط ملت ما است. در دهه امامت و ولایت درصددیم تا ضرورت تبیین ویژگی حکمرانی اسلامی را بیان کنیم. تبیین فلسفه غدیر تبیین ویژگی ها و آموزه های امام علی، تبیین نهج البلاغه به عنوان اثر ماندگار و درس  آموز برای حاکمان اسلامی از دیگر اهداف ما در برگزاری بررنامه های این دهه است. بر همین اساس روزهای این دهه به ترتیب با عناوینی چون جمعه دهم مرداد روز توحید، بندگی و اطاعت، شنبه یازدهم مرداد روز ولایت، ضامن گام دوم انقلاب، یکشنبه دوازدهم مرداد روز ولایت و مردم سالاری دینی، دوشنبه سیزدهم مرداد روز ولایت محور وحدت امت اسلامی، سه شنبه چهاردهم مرداد روز ولایت، بصیرت و دشمن ستیزی، چهارشنبه ۱۵ مرداد روز ولایت، هدایت و عزت اسلامی، پنجشنبه شانزدهم مرداد روز ایثار و دفاع از حریم ولایت، روز جمعه ۱۷ مرداد روز ولایت، عدالت و انتظار، روز شنبه ۱۸ مرداد روز غدیر، امامت و ولایت، روز یکشنبه ۱۹ مرداد روز قرآن و عترت و دوشنبه ۲۰ مرداد همزمان با ولادت امام موسی کاظم روز بیان سیره و فضائل امام موسی کاظم نم گذاری شده است.

ظریف منش در ادامه به تشریح برنامه های این بنیاد در دهه امامت و  ولایت پرداخت و گفت: برنامه های ما به سه بخش گرامیداشت، برنامه های فرهنگ ساز و معرفت افزا مثل همایش های علمی، برنامه های هنری و... و مناسک و آداب غدیر اختصاص دارد امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا برنامه های میدانی مثل کاروان های جشن و سرور، ایستگاه های صلواتی و جشن های مردمی برگزار نمی شود. برگزاری مسابقات کتابخوانی با موضوع غدیر و نهج البلاغه، طرح احسان علوی و کمک های مومنانه، توزیع ۵ میلیون اطعام و یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته غذایی با همکاری بسیج برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری آموزش و پرورش و راه اندازی پویش های مختلفی در فضای مجازی مثل فقط به عشق علی، رزق علوی، نذر علوی، احسان علوی، من غدیری ام و همه در خدمت غدیر باشیم از جمله برنامه های بنیاد بین المللی غدیر در این ایام است. همچنین اتاق اصناف ابلاغ کرده همه فروشگاه ها، آذین بندی شوند و تخفیف های ویژه ای برای مشتریان در نظر بگیرند. پیش همایش بانوان، پیشگامان دفاع از حریم ولایت در فضای مجازی هم از دیگر برنامه های این بنیاد است که اصل همایش در اواخر سال و یا هر زمانی که امکانش وجود داشته باشد برگزار می شود.

تشریح برنامه های استان های مختلف در دهه امامت و ولایت

وی اضافه کرد: همایش مشارکتی در قالب وبینار با حضور و مشارکت چندین دانشگاه با موضوع مدیریت و فرماندهی در فرهنگ عمومی برگزار می شود. همچنین وبینار حکمرانی علوی توسط مدرسه حکمرانی دانشگاه دفاع ملی برگزار خواهد شد. اولین همایش علمی و ملی نهج البلاغه وزبان شناسی در گیلان و همایش فقرزدایی در سیره امام علی در استان مرکزی برگزار می شود.   نهادها و سازمان هایی مثل سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، حوزه علمیه قم، هیات رزمندگان اسلامی و ... هم برنامه هایی پیش بینی کرده اند که هر کدام از آنها به صورت مجزا جزییات آن را اعلام می کنند. ستاد برگزاری دهه امامت و ولایت امسال با حضور ۴۰ عضو تشکیل شد که هر کدام کارهای جدی در پیش گرفتند. همچنین پنجمین همایش علمی ولایت، محور اتحاد امت اسلام در هرمزگان با حضور علمای اهل سنت و شیعه به صورت مجازی برگزار می شود. حدود ۲۰۰ کاروان شادی هم به صورت سیار در تهران خواهیم داشت. نکته مهم در برگزاری برنامه ها این است که در مناطق سنی نشین کشورمان این برنامه ها با حضور شیعیان و اهل سنت برگزار می شود. به عنوان نمونه قرار است در شش شهر اهل سنت استان گیلان از سادات شیعی و سنی تجلیل شود. استان های دیگر هم اعلام آمادگی برای برگزاری جشن ها و برنامه هایی با رعایت پروتکل های بهداشتی  کرده اند، به عنوان مثال استان اصفهان قرار است روز عید غدیر ۹ برنامه با عناوینی چون آستان خم، جشن عمامه گذاری و ... برگزار کند. همچنین ۱۱۰ نانوایی در این استان در روز عید غدیر نان رایگان توزیع می کنند.

استان کهگیلویه و بویراحمد هم فراخوان مقالات علمی برای توسعه معرفت نسبت به آموزه های علوی داده که بناست همایشی با این عنوان توسط دانشگاه یاسوج برگزار شود. طبق اعلام سازمان اوقاف بقاع متبرکه و امامزادگان هم در این ایام  در صورتی که وضعیت استانی سفید اعلام شود می توانند جشن برگزار کنند. در غیر این صورت برنامه ها به صورت مجازی برگزار می شود.

تجلیل از مدافعان سلامت

همایش سیره علوی با رویکرد سلامت هم پیش از این قرار بود به صورت وسیع برگزار شود ولی با توجه به شرایط پیش آمده برگزاری آن میسر نخواهد بود برای این همایش حدود ۱۶۰ مقاله از سراسر کشور دریافت شده که ۹۰ عنوان آن پذیرفته شده است. همچنین پیشنهاد دادیم کانون های فرهنگی- علوی در کل دانشگاه های کشور راه اندازی شود.

ظریف منش تصریح کرد: «یکشنبه های علوی» از دیگر برنامه هایی است که ما مدت هاست پیشنهاد برگزاری آن را داده ایم همانطور که مطلع هستید برای یکشنبه ها زیارت خاص امیرالمومنین در مفاتیح آمده است، ما درخواست دادیم در  ادارات، مدارس، کارخانه ها و ... یکشنبه ها یک حدیث یا فضیلت از علی(ع) نقل شود و زیارت علی (ع) قرائت شود. بسیاری از دستگاه ها این پیشنهاد را قبول کردند که امیدواریم وسعت پیدا کند. همچنین چند صد محصولات فرهنگی در قالب کتاب، سی دی و نرم افزار مرتبط با عید غدیر آماده شده است.

وی در پایان گفت: قرار است اولین جشنواره دو سالانه کتاب غدیر با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود. فراخوان این دو سالانه به زودی منتشر می شود و برگزیدگان آثار همزمان با ولادت حضرت علی معرفی وانتخاب می شوند. برنامه هایی هم در سطح بین المللی با مشارکت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه و ... برگزار می شود. تقدیر و تجلیل از مدافعان و یاوران سلامت دیگر برنامه ای است که برای روز عید غدیر در نظر گرفته ایم و بناست با حضور در مراکز درمانی از مدافعان سلامت و کادر درمانی زحمتکش تجلیل کنیم.  

این نشست با پرسش و پاسخ میان خبرنگاران و ظریف منش به پایان رسید.

کد خبر 4989020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha