۱۳ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۵۰

رئیس جهاد دانشگاهی خبر داد

داروی گیاهی ترک اعتیاد ساخته شد/ رونمایی از موتور درون‌چاهی حفاری

داروی گیاهی ترک اعتیاد ساخته شد/ رونمایی از موتور درون‌چاهی حفاری

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دستاوردهای این نهاد گفت: یکی از دستاوردهای محققان جهاددانشگاهی تولید داروی گیاهی ترک اعتیاد بوده که آماده ورود به بازار است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمیدرضا طیبی امروز در نشستی خبری به مناسبت سالگرد جهاد دانشگاهی ضمن تبریک اعیاد قربان، غدیر و روز خبرنگار در ارتباطی آنلاین در خصوص دستاوردهای چهل ساله این نهاد سخنرانی کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به مهم‌ترین ماموریت‌های جهاد دانشگاهی در ۴۰ سال فعالیت گفت: اثبات توان کشور در رسیدن به پیشرفت و توسعه با فعالیت‌های شاخص علمی و فناوری، ساختارسازی‌های فرهنگی و آموزشی از جمله اهداف جهاد دانشگاهی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به دیگر ماموریت‌های جهاد دانشگاهی گفت: ایجاد خودباوری در مردم، ترویج فرهنگ و مدیریت جهادی و کارآمدی، تامین برخی از نیازهای جامعه و صنعت در حوزه‌های مختلف از دیگر اهداف جهاد دانشگاهی به شمار می‌رود.

طیبی با تاکید بر اینکه فکر می‌کنم تاکنون در جهاد به وظایف خود به خوبی عمل کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در زمینه به نتیجه رسیدن دستاوردهای فناورانه تا پایان سال قبل گواه بر این موضوع است.

وی با بیان اینکه کل پروژه‌های فناورانه جهاد دانشگاهی تا سال ۹۸ برابر با ۱۳ هزار و ۴۷۳ پروژه بوده است، بیان کرد: از این تعداد بیش از ۴ هزار پروژه مربوط به تولید فناوری و علوم انسانی بوده و بیش از ۸ هزار پروژه در زمینه تولید و استفاده از فناوری بوده است.

طیبی با اشاره به برخی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی گفت: تولید داروهای گیاهی، ساخت فرستنده‌های رادیویی، مبدل‌های صنعتی، کنترل دور موتور، غبارگیرهای صنعتی، الکتروفیلتر، بگ فیلتر، برج خنک کن و … برخی از دستاوردهای ۴۰ ساله جهاد دانشگاهی بوده‌اند.

تولید داروی گیاهی ترک اعتیاد

طیبی یکی از موضوعاتی که توسط محققان جهاد دانشگاهی مطرح بوده تولید داروی گیاهی ترک اعتیاد است، بیان کرد: مجوزهای تولید داروی گیاهی ترک اعتیاد اخذ شده و آماده تولید است که در صدد بودیم آن را رونمایی کنیم که به خاطر شرایط کرونا انجام نشد.

وی با اشاره به قراردادهایی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در زمینه طراحی موتورهای درون چاهی گفت: این قرار دادها مبنی بر ساخت پمپ‌هایی است که می‌تواند از عمق ۲-۳ هزار متری زمین نفت را پمپاژ کند؛ این طرح در حال پیشرفت است.

وی در خصوص هوشمندسازی گلخانه‌ها نیز گفت: یکی از اهدافی که محققان جهاد دانشگاهی در صدد هستند آن را اجرایی کنند ساخت گلخانه‌های هوشمند است؛ به دلیل شرایط کشور لازم است که در زمینه ساخت این گلخانه‌ها ورود پیدا کنیم و صاحب دانش شویم. این پروژه به زودی توسط محققان جهاد به نتیجه می‌رسد.

تولید مکملهای غذایی و انرژی زای ورزشکاران

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه تفاهم نامه‌ای با وزیر ورزش در راستای تولید محصولات مکمل غذایی منعقد کردیم، بیان کرد: بنا داریم به واسطه دانش محققان جهاد دانشگاهی، مکمل‌های غذایی مورد نیاز ورزشکاران را بومی سازی و تولید کنیم؛ این محصولات غذایی پرانرژی مورد نیاز است که برای بدنسازی استفاده می‌شود.

وی افزود: در قالب این تفاهم نامه تولید ۴محصول پرمصرف مکمل غذایی و مواد انرژی زا در دستور کار محققان جهاد دانشگاهی است.

طیبی خاطر نشان کرد: همچنین قراردادی با سازمان اوقاف و خیریه در زمینه تولید جنین‌های مرغوب با هدف اصلاح نژاد دام سنگین منعقد کرده‌ایم.

ادامه کسب دانش فنی در زمینه دستاوردهای نفتی

طیبی در ادامه افزود: ادامه کسب دانش فنی مدل‌های مختلف مته های حفاری سه دنده‌ای و تحویل اولین سری مته های تولیدی از دیگر قراردادهایی بود که بین محققان جهاد و وزارت نفت منعقد شده است.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی، رونمایی و تحویل دکل دوم نفت طراحی و ساخته شده توسط جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت، عقد قرارداد طراحی و ساخت یک واحد ۵۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت به روش اسکیدموانتد و … از دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی است که در حال ساخت هستند.

وی در خصوص تعداد کتب تألیف شده از سوی محققان جهاد دانشگاهی عنوان کرد: تاکنون ۱۲۱۹ مقاله توسط محققان جهادی تألیف و ترجمه شده است؛ همچنین تعداد ۴۶۰۸ مقاله خارجی و ۳۸۵۴ مقاله در مجلات داخلی توسط جهادی‌ها به چاپ رسیده است.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در جهاد دانشگاهی ۱۳۲ گروه پژوهشی و ۱۲۰ مرکز خدمات تخصصی وجود دارد، گفت: این ساختار پژوهشی و فناورانه جهاد دانشگاهی در قالب پژوهشکده‌های مستقل، پژوهشگاه‌ها و واحدهای استانی فعالیت می‌کنند.

طیبی با بیان اینکه سه پارک علم و فناوری توسط جهاد تاکنون ایجاد شده است، افزود: همچنین جهاد دانشگاهی ۲۴ مرکز رشد را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به تعداد واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد مرتبط با جهاد دانشگاهی گفت: تعداد ۵۱۷ واحد فناور و ۴۳ واحد پیش‌رشد مربوط به جهاد در زمینه‌های مختلف فناوری فعالیت می‌کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: در این پارک صنایع دستی، موسیقی، رسانه، گردشگری، مد و پوشاک، سینما و تئاتر، سرگرمی‌های علمی، آموزشی و تفریحی مد نظر قرار گرفته است.

طیبی با اشاره به افتخارات جهاد دانشگاهی طی ۴۰ سال اخیر گفت: تاکنون ۲۷ جایزه جشنواره خوارزمی، ۲۲ جایزه جشنواره علوم پزشکی رازی، ۶جایزه جشنواره جوان خوارزمی، بیش از ۱۰۰ جایزه جشنواره‌های ملی، جایزه سال ۲۰۱۹ آکادمی جهانی علوم TWAS در رشته زیست‌شناسی، دریافت جایزه بین‌المللی یونسکو در سال ۲۰۱۴ توسط محققان جهاد دانشگاهی اخذ شده است.

وی با بیان اینکه کسب رتبه‌های اول کشوری توسط پژوهشکده بیوتکنولوژی تولیدمثل پژوهشگاه ابن‌سینا و اخذ گرید رتبه عالی در سطح بین‌المللی از سوی کمیته ارزشیابی کیفی وزارت بهداشت در سال ۹۸، از دیگر افتخارات جهاد دانشگاهی به شمار می‌رود، افزود: همچنین انتخاب دکتر حسین بهاروند به عنوان پژوهشگر برتر جهان اسلام از پژوهشگاه رویان در جایزه مصطفی (ص) جزو افتخارات جهاد دانشگاهی بوده است.

رونمایی از موتور درون‌چاهی حفاری نفت

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به فناوری‌های شاخص در دست قرارداد بین محققان جهاد و صنایع مختلف گفت: تولید فولادهای کرایوژنیک، طراحی و اصلاح سیستم جمع‌آوری و تصفیه گاز کوره‌های قوس الکتریک، همکاری در زمینه تولید الکترودهای گرافیتی، طراحی و ساخت موتورهای درون‌چاهی نفت، قراردادهای اصلاح نژاد دام، ساخت دکل‌های تعمیراتی صنعت نفت، تولید کیت‌ کرونا و ساخت گلخانه‌های هوشمند، از جمله فناوری‌هایی هستند که در حال ساخت بوده و به زودی توسط محققان جهاد دانشگاهی به تولید می‌رسند.

طیبی با اشاره به رونمایی موتور درون‌چاهی حفاری نفت که ساخته دست محققان جهاد است، اظهار کرد: این فناوری نیز در پایان پاییز رونمایی می‌شود.

وی در خصوص برنامه رونمایی کسب دانش فنی و طراحی الکترو موتور و مبدل‌های فرکانسی آسانسورهای بدون گیربکس گفت: قرار بود در ایام سالگرد کرونا، این محصول نیز رونمایی شود اما به تعویق افتاد.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به محصول دیگری که رونمایی آن به دلیل شرایط شیوع کرونا به تأخیر افتاده است، بیان کرد: همچنین قرار بود از سامانه بستری ناوبری باند فرودگاهی نیز به مناسبت سالگرد جهاد دانشگاهی رونمایی کنیم که آن هم به تعویق افتاد.

ساخت تجهیز تست بالگرد هلیکوپتر

طیبی با اشاره به فعالیت‌های محققان جهاد در زمینه صنایع دفاعی گفت: محققان توانایی زیادی در زمینه تولید محصولات در صنایع دفاعی دارند که یکی از آنها ساخت تجهیزات تست گیربکس اصلی بالگرد هلیکوپتر است.

وی افزود: این تجهیز به قدرت سه مگاوات و با قدرت ۱۵هزار دور در دقیقه در حال ساخت توسط محققان جهاد دانشگاهی است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به انعقاد قرارداد با یک تولیدکننده خودرو گفت: در جریان این قرارداد، بنا داریم دانش فنی تولید کاتالیست خودرو، الکترونیک خودرو، سیستم اتصال هوشمند خودرو، مخازن کامپوزیتی، سیستم تست تصادف و ... خودرو را طراحی کنیم.

بهره‌برداری از ۳۱ طرح فناورانه تا ۲ سال دیگر

طیبی گفت: در دیدار با مقام معظم رهبری در سال ۹۷ در خصوص توانمندی‌های محققان جهاد دانشگاهی در زمینه تولید فناوری‌های پیشرفته و فرصت‌سوزی ۳ تا ۱۲ساله صحبت‌هایی کردیم که نتیجه آن ایجاد ۳۱ پروژه فناورانه بود که در این زمینه با حمایت مقام معظم رهبری، دولت و مجلس، قسط اول بودجه را در مرداد ماه، دریافت و کار را به صورت جدی آغاز کردیم.

وی ادامه داد: امیدوار هستیم که تعدادی از این فناوری‌ها در پایان سال ۹۹ و مابقی در پایان ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسند.

رئیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: با تولید این فناوری‌ها، جهاد دانشگاهی نقش برجسته‌ای در حل نیازهای فناورانه کشور خواهد داشت.

فعالیت محققان جهاد در زمینه تولیدات مرتبط با کرونا

طیبی در خصوص فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در زمینه کرونا گفت: از ابتدای شروع اپیدمی کرونا، تولید کیت، پروژه سلول‌درمانی با بافت‌های آسیب‌دیده ریه، استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای جهاد، تولید واکسن، تولید مواد ضدعفونی‌کننده و تولید البسه کادر پزشکی توسط محققان جهاد در پیش گرفته شد که البته پروژه تولید واکسن به نتیجه نرسید.

وی درباره مابقی فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در زمینه سلول‌درمانی افزود: ایجاد بیمارستان سلول‌درمانی و ایجاد مرکز پژوهشی و درمانی سرطان پستان، از جمله برنامه‌های ما در جهاد دانشگاهی است که در این مسیر نیاز به بودجه داریم.

ضرورت ایجاد مراکز تحقیقاتی تخصصی در صنایع کوچک و متوسط

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ما در کشور مشکلی در زمینه تولیدات علمی و توسعه فناوری داریم، گفت: باید در زمان مناسب به تولید فناوری و توسعه علمی بپردازیم و نگاه جامعی به تولید فناوری‌های مورد نیاز در کشور داشته باشیم.

طیبی ادامه داد: در گذشته بیشتر توجه به تولید فناوری در زمینه تولید تجهیزات و مواد اولیه می‌شد اما ما از فناوری‌های پایه غفلت کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تولید علم و توسعه فناوری برای کاربرد، حل مشکلات و حفظ رقابت اقتصادی در کشور لازم و ضروری است، گفت: در هر کجا که ضرورت توسعه و ارائه سریع خدمات وجود دارد، باید دانش طراحی و تجهیزات را داشته باشیم اما ما از خارج وارد می‌کنیم که نباید این‌گونه باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی با تأکید بر اصلاح ساختار بنگاه‌ها در کشور بیان کرد: فعالیت این بنگاه‌های اقتصادی باید به سمت بخش خصوصی برود؛ بنگاه‌های بزرگ اقتصادی ما شبه‌دولتی یا خصوصی ـ دولتی هستند.

طیبی ادامه داد: باید سوبسیدها به بنگاه‌هایی داده شود که دارای مراکز تحقیق و توسعه بوده و بتوانند به صورت مشخص فناوری‌های خود را ارتقا دهند.

وی با تأکید بر اینکه می‌بایست برای توسعه فناوری در صنایع کوچک و متوسط، مراکز تحقیقاتی ایجاد کنیم، گفت: جهاد دانشگاهی پتانسیل ایجاد این مراکز تحقیقاتی در صنایع کوچک و متوسط را دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص سیاستگذاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: باید سیاستگذاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، یک مرکز فرماندهی داشته باشد؛ کشورهای اخیر توسعه‌یافته این مرکز را در خارج از بدنه اجرایی و با حضور اکثریت نخبگان ایجاد کرده‌اند.

وی تأکید کرد: ما نیاز به وفاق ملی در تأمین مصالح ملی کشور داریم؛ همانطور که رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خود فرمودند «ما نیاز به تمرکز نیروها در برابر دشمنی‌ها، ساخت و توسعه کشورمان داریم».

طیبی با تأکید بر اینکه می‌بایست مدیران در جریان‌های سیاسی جابجا نشوند، گفت: داشتن شاخص برای انتخاب مدیران اجرایی بر اساس اهداف توسعه‌ای از جمله اهداف ضروری برای پیشرفت کشور محسوب می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص بودجه پژوهشی گفت: بر اساس پیگیری‌های بی‌وقفه جهاد دانشگاهی توانستیم تاکنون ۱۰ تا ۱۵ درصد بودجه پژوهشی را دریافت کنیم؛ ما باید چنین بودجه‌هایی داشته باشیم زیرا تنها بودجه جهاد دانشگاهی پاسخگوی اجرای بعضی از برنامه‌ریزی‌ها نیست.

اصلاح جدی اختصاص بودجه های پژوهشی

وی با تأکید بر ضرورت اصلاح جدی در زمینه اختصاص بودجه پژوهشی اظهار کرد: اگر ما همچنان با این نظام ملی نوآوری پیش برویم، بعید می‌دانم که نتیجه ویژه‌ای در پروژه‌های فناورانه داشته باشیم زیرا محدودیت منابع به شدت شرایط موازی‌کاری را فراهم آورده است.

طیبی با تأکید بر اینکه وزارتخانه‌های علوم و بهداشت تلاش دارند که این مشکلات برطرف شود، گفت: تلاش ما هم این است که پس از اصلاح نظام ملی نوآوری، بر توسعه علمی و فناوری تأکید داشته باشیم. اگر این‌گونه نباشد، تنها شاهد افزایش تعداد مقالات غیرکاربردی خواهیم بود؛ از این رو لازم است که چنین ساختاری اصلاح شود.

رئیس جهاد دانشگاهی در خصوص ارتباط صنعت با جهاد دانشگاهی افزود: یکی از اهداف اولیه ما تولید فناوری‌های مورد نیاز صنعت و جامعه است که این اقدام نیاز به بودجه دارد.

کد خبر 4989611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • عباس IR ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
      12 1
      درود بر شما محققان داروی ترک اعتیاد از کجا بگیربم
    • IR ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
      5 1
      ...
    • حسن IR ۰۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
      8 0
      با سلام.برای خرید داروی ترک اعتیاد به موادمخدر که دارو گیاهی نیز میباشد و تضمینی برای ترک اعتیاد باید ازکجا داری گیاهی را خریداری کرد
    • میلاد ترکاشوند RO ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
      1 1
      از گجا میشه تهیه گرد
    • سحر حکمت IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      0 1
      سلام غذادرمانی ورنگ درمانی وبهداشت دهان وبدن ومحیط اطراف برای ترک اعتیاد ضروری است هر کدام از اینها تاثیر زیادی روی فکر وروح وروان شخص دارد
    • ساناز رضایی IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      0 0
      سلام در مورد رنگ درمانی خود شخص باید ببیند چه رنگ لباسی را می پوشد حالش خوب میشود و واز نظر فکری و جسمی سرحال میشود همان رنگ لباس را بپوشد
    • محمد IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      1 1
      ازبس کشیدیم شدیم خالص مرفین کجا بایستی بخیریم شاید خدا کمک کرد ترک کردیم برای یه بارهم که شده ما هم صبح زود ساعت 10صبح بیداربشیم
      • سام IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
        0 0
        صبح زود ساعت 10 🤣🤣🤣 فک کردم میگی ۵-۶ صب ساعت ۱۰ ظهره تقی جوون
    • علیرَضا AE ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      0 0
      با سلام خدمت برادران محترم از بس دارو ترک اعتیاد مصرف کردیم وترک نکردیم دیگر فکرنکنم به فکر ترک کردن باشیم اگه وقعلا درست درآمد ودارو تضمینی باشد اکثر مامعتادها حاظر هستیم برای ترک کردن به شرط.نشعه
    • علیرَضا AE ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      2 0
      یک دارو برای یکه هفته یافوق چندروز بیشتر میخوایم درد نکشیم نه تریاک ول کنیم تو درد این دوا جدید بیفتیم خسته شدیم نشعه کردن ودوست دارم ولی اگه ترک کنم ودرد نداشته باشه بهتر یا دارو خوب وبدون درد درست ک
    • سعید IR ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
      0 0
      دارو ترک اعتیاد از کجا تهیه کنم
    • هموطن IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
      0 0
      دورود به شرفشون اگه واقعا بشه باهاش اعتیاد رو کنار گذاشت خیلی ثواب بزرگی میکنن،کاش زودتر به دست مردم برسه و نجات پیدا کنن ممنون