خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت_ ساناز باقری راد: روز گذشته بود که روزنامه جهان صنعت طی یک مصاحبه، تبدیل به منشأ انتشار آمارهای غلط درباره مبتلایان و قربانیان شد و مسیر سو استفاده رسانههای غربی از این آمارهای نادرست را فراهم کرد.
مصاحبهای که با فردی بدون هیچ مدرک و تخصصی در حوزه سلامت و پزشکی انجام شده و حتی عنوان و سمت وی نیز به اشتباه در خبر درج شده است.
با وجود اینکه عنوان این فرد در مصاحبه با یک روزنامه اقتصادی و غیرمرتبط با حوزه سلامت عضو ستاد مقابله با کرونا درج شده است اما جالب است که هیچ گونه سمت و جایگاهی در این ستاد ملی ندارد و مشخص نیست این عنوان چگونه به وی انتصاب داده شده است.
از سوی دیگر حتی مدرک تحصیلی وی نیز بی ربطترین موضوع به سلامت یا حتی کرونا است اما مشخص نیست که چرا این روزنامه با یک دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامهریزی شهری مصاحبهای درباره بیماری کرونا داشته و او را عضوی از ستاد ملی مقابله با کرونا معرفی کرده است.
به دنبال این موضوع و ارائه آمارهایی غیر واقعی در مصاحبه این فرد، بسیاری از فعالان رسانهای نیز نسبت به صحبتها و عدم اطلاعات کارشناسی وی انتقاد کردند.
حتی کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت نیز در واکنش به این موضوع طی توییتی، فرد مصاحبه شونده را «شیرین عقل» خوانده و عضویت وی در ستاد ملی مقابله با کرونا را تکذیب کرده است.
اما این تمام ماجرا نیست و صحبتهای غیر واقعی مطرح شده در این مصاحبه، از روز گذشته به تیتر رسانههای معاند و دستاویزی برای نمایش عدم موفقیت ایران در کنترل کرونا تبدیل شده است.
این دانشجوی دکترای جغرافیا، آمار اعلامی از قربانیان و مبتلایان به کرونا را مهندسی شده و غیر واقعی خوانده و گفته است: «آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت یک بیستم آمارهای حقیقی و واقعی است!»
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرده که در موضوع برگزاری مراسمهای عزاداری محرم، میان اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا و هیئت دولت اختلاف جدی وجود دارد.
حال سوال اینجاست که فردی که هیچ جایگاهی در ستاد ملی کرونا ندارد چگونه و با استناد به چه مدرکی از اختلاف میان هیئت دولت و اعضای این ستاد سخن میگوید.
از سوی دیگر بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تنها مرجع رسمی و معتبر برای ارائه آمارهای کشوری از شمار مبتلایان به ویروس کرونا، بهبودیافتگان و جان باختگان آن این ستاد بوده و ارائه آمار از سوی دستگاهها و مسئولان دیگر معتبر نیست.
این در حالی است که این روزها این مصوبه عملاً اجرا نمیشود و گویا به فراموشی سپرده شده است. چرا که در مدت اخیر نه تنها مسئولان و نهادهای غیر متولی در این بخش، درباره آمارهای بیماران کرونایی اظهار نظر کردهاند بلکه حتی شاهد ورود افراد غیر مسئول و غیر کارشناس به این موضوع نیز بودهایم.
به نظرمی رسد که جریان دخالتهای افراد غیر مسئول به موضوع کرونا و اظهارنظرهای غیر کارشناسانه آنها به صورت اپیدمی در حال گسترش است و باید هر روز شاهد انتشار آمارهایی عجیب و غریب از منابع غیر رسمی درباره مبتلایان و قربانیان کرونا باشیم.
آمارهایی که به غیر از اختلاف افکنی در جامعه و ایجاد بی اعتمادی مردم به نهادهای رسمی کشور دستاورد دیگری ندارند و تنها خوراک رسانههای خارجی و موج سواری آنها علیه کشور هستند.
بهتر است وزارت بهداشت به منظور پایان دادن به حواشی اخیر، خدشه دار نشدن آمارهای اعلامی خود و حفظ اعتماد عمومی مردم به خود نسبت به این اتفاقات واکنش جدی نشان دهد و از این دست افراد شکایت رسمی کند تا دستگاه قضائی نسبت به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی این افراد اقدام کند.
نظر شما