سیدمحمد حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: از مجموع ۹۳۳ روستای استان، مالکیت ۶۰۰ روستا با بنیاد علوی بوده و در تفاهمنامه ای مقرر شد که طی ۱۸ ماه ۶۰۰ روستا و ۱۷ شهر استان سنددار شوند.
وی افزود: ۲۱ درصد روستاها اصلاحات ارضی بوده که ۱۰۰ درصد عملیات سنددهی این روستاها توسط بنیاد مسکن به اتمام رسیده است.
حسینی بیان کرد: ۹ درصد روستاها هم اوقافی است که تفاهمنامه هایی بسته شده و باید تعیین و تکلیف شود.
وی از صدور ۱۰۰ هزار جلد سند با مشارکت ثبت اسناد استان خبرداد و اضافه کرد: بنیاد مسکن براساس قانون، متولی اراضی ملی داخل روستاها است و مکلف است در راستای واگذاری زمین به افراد فاقد مسکن اقدام کرده و این عمل از افسارگسیختگی قیمت ها جلوگیری می کند.
حسینی گفت: طی این مدت ۹ هزار و ۲۲۵ قطعه زمین معادل ۲۴۴ هکتار در راستای مسکن دار شدن مردم به واجدان شرایط در روستاها تحویل داده شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان ادامه داد: از سال ۸۴ طرح بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی به تصویب هیئت دولت رسیده و قرار شد از ابتدای برنامه چهارم سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای کشور ساخته شود و هرسال این اعتبار به استان ها تخصیص می یابد.
وی افزود: از مجموع ۲۲۸ هزار واحد روستایی در گلستان، ۵۵ درصد معادل ۱۲۸ هزار واحد کم دوام، بی دوام و فرسوده است.
حسینی توضیح داد که مالکان این واحدها می توانند در طرح بهسازی، ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله دریافت کنند که سه سال هم تنفس دارد.
وی توضیح داد که اگر زلزله ای بالاتر از ۶ ریشتر در استان اتفاق بیفتد با این حجم از فرسودگی فاجعه ای در استان رخ خواهد داد.
طبق گفته وی از سال ۸۵ تا سال ۹۸ حدود ۶۵ هزار واحد مسکونی در استان مقاوم سازی شده است.
نظر شما