۲۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۴۷

«ابن عربی از نگاهی دیگر» بازنشر شد

بازخوانی ایدئولوژیک شیخ اکبر / تجلیل ابن عربی از حجاج بن یوسف

بازخوانی ایدئولوژیک شیخ اکبر / تجلیل ابن عربی از حجاج بن یوسف

دومین چاپ کتاب «ابن‌عربی از نگاهی دیگر: تحقیقی جامع پیرامون عقاید، مذهب، عرفان و فتاوی ابن‌عربی» نوشته سید محسن طیب‌نیا منتشر شد. نویسنده عقاید ابن عربی را به نقد کشیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات دلیل ما دومین چاپ کتاب «ابن‌عربی از نگاهی دیگر: تحقیقی جامع پیرامون عقاید، مذهب، عرفان و فتاوی ابن‌عربی» نوشته سید محسن طیب‌نیا را با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۶۵۶ صفحه و بهای ۵۵ هزار تومان منتشر کرد.

نخستین چاپ این کتاب سال ۹۳ منتشر شد، اما ویرایش دیگری از چاپ نخست زمستان سال ۹۴ با شمارگان هزار نسخه و بهای ۳۲ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود.

«ابن عربی» مشهورترین چهره در عرفان نظری است. این شخصیت بزرگ از معدود شخصیت‌هایی است که در عالم اسلام مواضع کاملاً متفاوتی در برابر او گرفته‌اند. در مجموعه حاضر با نگاهی نقادانه عقاید و اندیشه‌های ابن عربی مورد بررسی قرارگرفته است. نگارنده تلاش کرده تا با رعایت انصاف، مباحث را به گونه علمی و استدلالی بیان کند. هدف نهایی نگارنده اشاعه حق و حقیقت و مبارزه با انحرافات و عقاید ناسالم بوده است.

البته نباید فراموش کرد که نقادی صورت گرفته در این کتاب از دیدگاهی شیعی است. یعنی نویسنده رویکرد ابن عربی را با عقاید شیعه بازخوانی کرده است که البته هیچ اشکالی هم ندارد. برخی عقاید ابن عربی مثلاً نظرها و رویکردهای او نسبت به برخی شخصیت‌ها از جمله حجاج بن یوسف، لعنت الله علیه به درستی مورد نقد قرار گرفته است. برخی از فتاوای ابن عربی از جمله روزه روز عاشورا نیز به درستی نقادی شده است. البته فراموش نکنیم که بسیاری از دیدگاه‌های ابن عربی مطابق با اصول عقاید شیعه است. از جمله او در کتاب «عنقای مغرب» مهدویت شیعی را اثبات می‌کند.

«شرح زندگانی ابن عربی»، «اساتید ابن عربی»، «آثار ابن عربی»، «مشایخ بزرگ صوفی در آثار ابن عربی»، «سخن برخی رجال شیعه درباره مذهب ابن عربی»، «دلایل شیعه نبودن ابن عربی»، «دیدگاه ابن عربی درباره شیعیان»، «قطب در دیدگاه ابن عربی»، «اولی الامر در دیدگاه ابن عربی»، «دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) درباره ابن عربی»، «وحدت وجود در عرفان ابن عربی»، «وحدت وجود در آثار عرفای منتسب به اسلام»، «اعیان ثابته در عرفان ابن عربی»، «تشبیه و تنزیه خداوند در عرفان ابن عربی»، «زن و عشق از دیدگاه ابن عربی»، «گرفتن مستقیم علوم از خدا» و… عناوین برخی از فصل‌های این کتاب است.

کد خبر 4996828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha