به گزارش خبرگزاری مهر، محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حکم انتصاب خود به عنوان دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی گفت: برابر این حکم لازم است مفاد مندرج در آییننامه اجرایی قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه مصوب ۱۳۷۸ و همچنین بند ۶ از اصلاحات انجام شده در آییننامه اجرایی مصوب ۱۳۹۴ هیأت محترم وزیران که براساس مصوبه ۱۳۷۵ مجلس محترم شورای اسلامی تهیه، تنظیم و ابلاغ شده است، با جدیت بیشتری مورد پیگیری قرارگیرد و به همین منظورهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است تا شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی را تشکیل دهد.
وی ادامه داد: این شورا متشکل از ۱۲ دستگاه مهم و مرتبط نظیر وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و دارایی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نیروی انتظامی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان صدا و سیما و شهرداری تهران است که ریاست آن را وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده دارد و دبیری آن هم به اینجانب سپرده شده است.
مشاور وزیر در امور پاسداشت زبان فارسی اضافه کرد: شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی، جلسات خود را با حضور نمایندگان تام الاختیار دستگاههای عضو برگزار و سپس مصوبات مربوطه را که خود در حکم قانون است، جهت اقدام بعدی به مبادی مربوطه ابلاغ میکند.
شالویی افزود: این شورا با ترکیب قانونی و موثری که دارد هرگونه هجوم و یا آسیب احتمالی به زبان و خط فارسی را بررسی و در صورت نیاز به قوانین، مقررات، ضوابط مربوطه و یا هر آئیننامهای را که لازم باشد، تصویب خواهد کرد.
وی یادآور شد: دبیرخانه این شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود و علاوه بر این شورا، کارگروه دیگری هم که از یک سال قبل در وزارتمتبوع شکل گرفته و مدیران کل دستگاههای عضو شورا در آن حضور دارند، موضوعات مربوط به همین حوزه را بررسی و موارد مهمی که در این کارگروه احصا میشود را به شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی ارجاع می کنند.
مشاور وزیر در امور پاسداشت زبان فارسی در ادامه ابراز امیدواری کرد که با وجود قانون مشخص و تأکید محکم رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص پاسداشت زبان فارسی، فعالیت در این زمینه به طور جدی پیش برود و با مانعی مواجه نشود.
شالویی تاکید کرد: زبان فارسی دروازه تمدن ایران است که اگر مورد هجوم قرار بگیرد باید منتظر عواقب شومی باشیم. از سوی دیگر، زبان فارسی یکی از شیرینترین زبانهای دنیا است بنابراین انتظار مردم ما برای مراقبت از این زبان به جاست و از این رو باید تلاش کنیم تا در امر تبلیغات، آموزش، فرهنگسازی، برنامهسازی، الگوسازی و حتی تولیدات خود از اسامی فارسی استفاده کنیم و بدیهی است چنانچه زبان به مخاطره بیفتد، فرهنگ غنی ما مورد تهدید قرار میگیرد و اگر فرهنگ تهدید شود در حقیقت کشور تهدید شده است.
وی در پایان گفت: امیدواریم در شورای پاسداشت بتوانیم مصوبات خوبی را داشته و پیگیریهای لازم را انجام دهیم و در عین حال بر آئیننامهها نظارت لازم را به عمل آوریم، ضمن اینکه در کنار اجرای دقیق قوانین باید در جهت تجهیز زیرساختهای فرهنگی نیز اقدام کنیم تا راههای هجوم به زبان و خط فارسی را ببندیم.
در متن حکم سید عباس صالحی به محمود شالویی آمده است:
«نظر به جایگاه زبان فارسی در هویت ملی - دینی و باتوجه به پیشینه علمی و فرهنگی ارزشمندتان، به استناد ماده ۱۷ از آییننامه اجرایی قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه (مصوب ۱۳۷۸/۲/۱۹) و همچنین بند ۶ از اصلاحات انجام شده در آییننامه اجرایی مصوب ۱۳۹۴/۱۱/۱۴ هیأت محترم وزیران به عنوان “مشاور وزیر و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی” منصوب میشوید.
زبان فارسی، یادگار زرین تمدن بشری و کانون هویتبخش و امنیت آفرین در کهن بوم ایرانی است و از جنابعالی انتظار میرود که در هماهنگی و نظارت وظایف وزارت متبوع در حوزه پاسداشت و گسترش زبان فارسی کوشا باشید.
امید میرود که با یاری خداوند متعال و همراهی معاونتها و سازمانها و مراکز، در انجام وظایف موفق باشید.»
نظر شما