به گزارش خبرنگار مهر ، محمد ناظمی اردکانی در دومین کنفرانس بین المللی " سازمان های پیشرو و حضور در فضای تجارت جهانی" افزود: استاندارد سازی ابزاری استراتژیک برای موفقیت بنگاه ها و سازمان های پیشرو در سطح جهانی است، این در حالی است که استانداردهای بین المللی نیز زبان فنی برای شرکای تجاری در سراسر جهان بوده که می تواند نقش میانجی را در تجارت جهانی به عهده گیرد.
وی استانداردها را یکی از ابزارهای حذف موانع نادرست تجارت دانست و تصریح کرد: به همین دلیل سازمان جهانی تجارت در توافق نامه های موانع فنی درتجارت ، پذیرش استانداردهای بین المللی را برای تجارت آزاد توصیه می کند که طبق این روال استانداردهای ملی ، بین المللی و حتی منطقه ای نیز باید این نقش را بیابند.
ناظمی اردکانی گفت: در تجارت الکترونیک که فاصله زیادی با تجارت سنتی دارد استانداردها نقش موثری را پیدا می کند به نحوی که در مبادله یک کالا که در شبکه الکترونیک صورت می گیرد کافی است ، فروشنده و خریدار با شماره استاندارد مخصوص بتواند ایده های خود را راجع به کالای مورد نظر با یکدیگر مبادله کند.
وی نظم حاکم بر شبکه تجارت الکترونیک را ناشی از استانداردها دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 27 هزار استاندارد بین المللی تدوین شده که از این روند، 16 هزار و 500 استاندارد توسط سازمان ایزو تدوین شده، ضمن اینکه 5 هزار استاندارد نیز مربوط به کالاهای الکتریکی و الکترونیکی است .
ناظمی اردکانی از تدوین استاندارد مسوولیت اجتماعی و حکمرانی در آینده ای نزدیک توسط ایزو خبر داد و افزود: نقش ایران در تدوین استانداردهای بین المللی بسیار ناچیز است و اغلب استانداردها توسط کشورهای توسعه یافته صنعتی ترسیم می شود؛ بنابراین ایران باید به سمتی رود که نقش خود را در این زمینه بارزتر کند.
وی اظهار داشت: پایه استانداردها توسط شرکتهایی تدوین می شود که توانستند کالای خود را با موفقیت از بازار محلی به سمت بازارهای ملی و بین المللی برساند.
نظر شما