حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت «حقالناس» در اسلام گفت: یکی از درسهایی که حادثه کربلا میتوان گرفت، این است که حقوق مردم باید رعایت شود و این در همه عرصههای زندگی بسیار مهم است و قابل گذشت هم نیست.
«حقالناس» با مقام شهادت هم بخشودنی نیست
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: ما میبینیم حضرت مسلمبنعقیل، پسر عمو و نماینده امام حسین (ع) وقتی وارد کوفه میشود و مدتی در آنجا برای امام حسین (ع) بیعت میگیرد با بی وفایی مردم روبرو و اسیر میشود و عبیدالله هم تصمیم به اعدام ایشان میگیرد، بنابراین حضرت مسلمبنعقیل هنگام اعدام خود سه وصیت میکند، وصیت اول ایشان این بود که ابتدا اسب و شمشیر من را بفروشید و ۷۰۰ درهم قرضی که در کوفه دارم ادا کنید تا حقی بر گردن من نماند، یعنی اولین وصیت حضرت مسلم، اولین شهید قیام امام حسین (ع) پرداخت حق مردم بوده است.
وی بیان کرد: این امر نشاندهنده اهمیت حقالناس از دیدگاه سفیر امام حسین (ع) است و با خود فکر نمیکند حال که من شهید میشوم و مقامی هم بالاتر از مقام شهادت نیست، حقالناس مهم نخواهد بود، بلکه معتقد است حقالناس سر جای خود باقی است و انسان اگر حق مردم را رعایت نکند، حتی اگر شهید هم باشد، در روز آخرت با مشکل رو برو میشود.
برخی میگویند به خاطر مسئله حق الناس کلاً در عزاداریها شرکت نمیکنیم، عدهای هم میگویند بدون رعایت نکات بهداشتی به مجالس میرویم؛ هر دو گروه افراط و تفریط دارند. ما باید مجالس عزای حسینی را با رعایت پروتکلها برگزار کنیم حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به وضعیت خاص مراسم عزاداری در شرایط کرونا بیان کرد: مجالس امام حسین (ع) باید با شکوه برگزار شود، اما در شرایط ویژهای که در آن قرار داریم و بحث حقوق و سلامت مردم در میان است، باید با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی، نظیر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک مجالس حسینی را برپا کنیم.
وی افزود: افراط و تفریط در هر کاری خوب نیست، برخیها تفریط دارند و از این ور پشتبام میافتند و میگویند ما در مجالس عزاداری بهخاطر مسئله حقالناس شرکت نمیکنیم، زیرا ممکن است با شرکت در مجالس کسی به واسطه ما مریض شود، از طرف دیگر عدهای هستند که بدون رعایت نکات بهداشتی، سبب ابتلای خود و دیگران به بیماری میشوند، اگرچه تعداد این افراد بسیار کم است.
این کارشناس دینی بیان کرد: هر دو این گروه افراط و تفریط دارند، لذا حد وسط این است که مجالس امام حسین (ع) با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی مصوب از سوی ستاد کرونا برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه مجالس عزاداری امام حسین (ع) باید در فضاهای باز برگزار شود، گفت: اگر پروتکلهای بهداشتی در مجالس عزاداری رعایت شود هم میتوان مراسم عزاداری امام حسین (ع) را برگزار کرد و هم در برابر بیماری کرونا در امان بود.
حجت الاسلام واعظ موسوی اظهار کرد: جلسات خانگی و جلساتی که در فضاهای باز برگزار میشوند، بسیار مهم هستند. امسال این فرصت پیش آمده تا هیئات مذهبی مراسم خود را در پارکها، خیابانها، ورزشگاه، کوچهها و صحنهایی که حسینیهها و مسجدها دارند، برپا کنند و این فرصت بسیار خوبی را بهوجود آورده است.
تبدیل هر خانه به یک «حسینیه»
وی افزود: خانوادهها میتوانند در منازل خود روضههای خانگی را در این ایام برپا کنند و با خواندن کتاب و استفاده از نوارهای صوتی و تصویری مجالس عزاداری امام حسین (ع) را در منازل خود زنده نگه دارند و هر خانه را تبدیل به یک «حسینیه» کنند.
در گذشته پدر و مادرها در خانواده نقش روضه خوان را ایفا کرده و افراد خانواده را دور هم جمع میکردند تا مجلس عزای حسینی را برپا کنند در شرایط امروز نیز باید این مجالس را با رعایت پروتکلها حفظ کنیم این کارشناس دینی بیان کرد: در گذشته هم پدر و هم مادر خانواده در این ایام نقش یک روضهخوان را بازی کرده و افراد خانواده را دور هم جمع میکردند و به عزاداری امام حسین (ع) میپرداختند.
وی اظهار کرد: به همین دلیل بوده که مراسم عزاداری امام حسین (ع) و آثار و برکات آن تا امروز ادامه پیدا کرده است ما نیز باید به وظیفه خود در حفظ این جلسات عمل کرده و مراسم عزاداری را حتی در شرایط کرونایی با رعایت اصول بهداشتی برگزار کنیم.
نظر شما