به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین وحید واحدجوان استاد عرفان اسلامی و مدیرگروه اخلاق و منابع اسلامی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، درباره آسیبهای عزاداری نوشته است:
متأسفانه در سخنرانیها و منبرها و در صدا و سیما به آسیبهای عزاداری، کمتر اشاره میشود. اگر توحید دچار انحراف شود، سر از وهابیت در میآورد. اگر جهاد دچار انحراف شود سر از داعش در میآورد. هر آموزه درستی اگر منحرف شود، آثار زیان باری دارد. اگر عزاداری برای مصائب امام حسین علیه السلام دچار انحراف شد، فلسفه خود را از دست میدهد و برکاتش از بین میرود.
اگر عزاداری، وسیلهای برای اهداف نادرست قرار گرفت؛ برای خودنمایی، برای رسیدن به قدرت کاذب، برای شهرت و شهوت، برای دنیا طلبی و مانند آن، این عزاداری ارزش ندارد.
اگر عزاداری، هدف نهایی دانسته شد و فلسفه و نتایج و ثمرات صحیح آن، در نظر گرفته نشد، آن نیز به انحراف کشیده میشود. آن وقت هر رفتار و گفتاری در عزاداریها درست قلمداد شده و از شعائر حسینی محسوب میشود.
شما ببینید شخصی که برخی او را مرجع تقلید میدانند رسماً میگوید: «هیچ چیز جای قمه زدن روز عاشورا را نمیتواند بگیرد، لذا مؤمنان و محبان اهل بیت علیهم السلام سعی بر آن داشته باشند که روز عاشورا قمه بزنند.»خب چنین فردی، یا از اسلام جز تیمم و غسل چیزی نمیداند و اسلام شناسی اش در محدوده همین مسائل است، یا با طرح این امور، دنبال اهداف سیاسی خود است!خوب است به ایشان بگویند چرا خودتان بر کله خود، چند ضربه قمه نمی زنید؟
بر فرض اگر مصلحت دیدند قمه بزنند، این قمه زدن چه برکاتی دارد؟ کدام مسلمان خفته را بیدار میکند؟ کدام غیر مسلمان یا غیر شیعه را به سمت امام حسین علیه السلام میکشاند؟ برعکس، دیگران را میترساند و وحشت زده میکند!عزاداریهای نادرست، در حد خود، برکات و ثمرات اجتماعی عزاداریهای درست و صحیح را از بین میبرد.
عزاداری در ایام کرونایی
امسال به خاطر ویروس کرونا شرایط، متفاوت است.
لازم است عزاداریها روش و سبک جدیدی به خود بگیرد.
بهترین فرصت برای به روز رسانی روش هاست.
بهترین فرصت برای استفاده بهینه از فضای مجازی است.
بهترین فرصت برای صدا و سیماست.
مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی باید بدانند در طول تاریخ تشیع، هیچ گاه شیعه تا این حد قدرت رسانهای نداشته است! با همین صدا و سیما میتوان دانشگاهی برای همه مردم ایران و جهان ایجاد کرد که با هیچ چیز دیگر نمیشود.
نظر شما