خبرگزاری مهر - گروه استانها: اینجا جوانان حرف اول را میزنند. صفر تا صد کار دست دانشجویانی است که از دل و از جان و با عشقی مثالزدنی برای امام حسین (ع) کار میکنند.
هیئت دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد که با نام بانوی دو عالم، حضرت فاطمه الزهرا (س) مزین است، هر ساله جزو یکی از پرمخاطبترین هیئات استان مطرح میشود. این هیئت به اسم هیئت انقلابی نیز در شهر معروف است. اینجا سیاست عین دیانت و دیانت عین سیاست است؛ البته نه سیاست به معنای جناح بازی و باند بازی؛ بلکه این جوانان سعی دارند اصل سیاست یعنی دفاع از حکومت اسلامی را به مخاطبان خود عرضه کنند.
هرچند به دلیل سیاسی بودن عدهای خیال میکنند هیئت مخاطب خود را از دست میدهد اما جوانان پای رکاب انقلاب نشان دادهاند با اجرای کار تمیز فرهنگی نه تنها بیان اصول سیاست دلزدگی به بار نمیآورد بلکه باعث جذب مردم نیز میشود. مردمی از تمامی اقشار.
وارد این هیئت که میشویم هر جوانی گوشهای از کار را سر دست دارد. این شور جوانی که دیده میشود باعث روحیه گرفتن شده و متوجه میشویم انقلاب چه رویشهایی دارد؛ جوانان و حتی نوجوانانی که عاشقانه دلشان برای تشیع، امامت و ولایت میتپد و با فهم صحیح از دین، مقدمات جذب دیگران به هیئت را نیز فراهم کردهاند.
مخاطبان هیئت از سراسر شهر هستند. این را زمانی متوجه میشویم که به حوالی دانشگاه میرسیم. خودروها در سراسر خیابان پارک هستند و هر کدام از یک منطقه شهر به اینجا؛ که تقریباً در حاشیه شهر است؛ آمدهاند.
رعایت مسائل بهداشتی در هیئت
وارد دانشگاه میشویم. به محض ورود با تونل ضدعفونی کننده مواجه میشویم. از سوی دیگر بچههای هلال احمر مشغول تب سنجی هستند؛ اینجا سلامتی عزاداران در رأس قرار دارد.
اندکی جلوتر مزار شهدای گمنام دانشگاه تزئین شده است. شهدایی که این روزها در قلب روضهها هستند. دقیقاً بین زنان و مردان عزادار. مزار پاک این شهدا منطقه نشستن آقایان و خانمها را جدا کرده است. این مزار که اینک به همت دانشجویان بسیار زیباتر از قبل نیز شده است، محل ارجاع تمام عزاداران در لحظه ورود است. گویی عزاداران حسینی میخواهند از فرزندان گمنام حضرت زهرا کسب اجازه کنند لذا ابتدا بر سر این مزار حاضر میشوند و سپس به محل دیگری برای نشستن میروند.
جمعیت آرام آرام محوطه بزرگ آماده شده را پر میکند. محوطهای که هر روز فرش میشود و پس از اتمام مراسم به حالت اولیه برمیگردد. کاری سخت و طولانی؛ اما نه برای خادمان عاشق امام حسین.
زیارت عاشورا خوانده میشود و عزاداران به دنبال پیدا کردن نقطهای برای نشستن هستند؛ البته اینجا باید فاصله اجتماعی رعایت شود و همین امر سبب شده تعداد افراد حاضر در هیئت کاهش یابد.
خانوادههایی نیز حصیری با خود همراه دارند. آنها به گوشهای از فضای دانشگاه میروند و در کنار عزیزان خود برای عزیزان حسین (ع) اشک میریزند.
سخنرانی با موضوعات روز و کاربردی
سخنران آماده شروع مراسم میشود. او مانند سخنرانهای سالهای گذشته اهل سیاست دینی است. سکولار در اینجا معنی ندارد. تیغ صحبتها از پسر مرجان و عمر سعد و شمر، به غرب و اسرائیل و غرب پرستان میرسد. سخنران معتقد است همه روز عاشورا و همه مکانها کربلاست. پس یقیناً در حال حاضر نیز گروهی باطل و گروهی حق هستند.
حجت الاسلام سعادتی با ظرافت خاصی خیانتهای دشمن در حق مردم سیاه پوش حسینی را تشریح میکند. یکی از خادمان هیئت به نام محسن که با دقت به این صحبتها گوش میدهد توجهم را جلب میکند و پس از پایان سخنرانی سر صحبت با او را باز میکنم. به ما میگوید مگر میشود عزادار ولی مسلمانان در هزار و ۴۰۰ سال پیش بود اما ولی زمان را تنها گذاشت؟
این دانشجوی بیان میکند: غیر ممکن است ولایت کنونی را تنها بگذاریم و خیال کنیم عزاداری ما قبول شود؛ اگر این کار را کنیم نهایتاً مانند گروهی مثل توابین میشویم.
محمدرضا ایزی مداحی را آغاز میکند؛ مداحی که حماسی میخواند و اشعارش انقلابی است. او اهل شورهای کاذب نیست و بدون اغراق تمام شعرهایش پر مفهوم است. او با دقت خاصی مفاهیم دینی و سیاست روز را به یکدیگر گره میزند تا بگوید اگر دین را بدون سیاست بخواهیم؛ اگر دین را در حوزه فردی بخواهیم؛ اگر دین را از سیاست جدا بدانیم نهایت ما نیز امام زمان را به کربلاها میکشانیم.
کاش میشد به عزاداران چایی بدهیم
مراسم رو به پایان است؛ دعا که خوانده میشود جمعیت عزادار مشغول ترک دانشگاه میشوند. در همان حین مرتضی، یکی از خادمان هیئت یا فاطمه الزهرا دانشگاه پیام نور بجنورد را میبینیم. با شوخی به او میگوئیم ملت تشنه میشوند؛ حداقل یک چایی برای مردم آماده کنید.
با قسم صحبتش را آغاز میکند. میگوید به والله ما از خدایمان است که بتوانیم پذیرایی کنیم اما دستور آمده هیچ پذیرایی انجام نشود و ما نیز میپذیریم. کاش شرایط عادی بود تا میتوانستیم از عزاداران پذیرایی کنیم.
وی میافزاید: به همین دلیل است که امسال توزیع نذری نیز نداریم اما با کمک مردم به هیئت روزانه هزار و ۵۰۰ وعده غذای گرم در حاشیه شهر توزیع میکنیم؛ نیرو و زمان بسیار بیشتری میبرد اما عشق به حسین (ع) به تمام آنها میارزد.
حضور مسئولان ارشد استان در این هیئت از دیگر نکات قابل توجه است. از امام جمعه گرفته تا استاندار؛ همه افراد به این هیئت سر میزنند و عزای خود را در اینجا سپری میکنند. دیگر مدیران نیز به وفور حضور دارند. هیئتی جوان، دانشجویی، بدون بودجه، بدون آلایش و هزینههای هنگفت و بدون ریا که توانسته با کار فرهنگی ناب، بدرخشد و در بجنورد به سر زبانها بیفتد.
نظر شما