به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، محققان لشکری از ربات های میکروسکوپی ساخته اند که از موی انسان باریکتر هستند و می توان آنها را به بدن انسان تزریق کرد.
محققان دانشگاه کرنل این ربات خارق العاده را ابداع کرده اند. ربات مذکور دارای ۴ پا است و به وسیله تزریق زیر جلدی به بدن منتقل می شود. سپس ریز ربات مذکور می تواند در بافت بدن انسان و جریان خون حرکت کند.
سازندگان این ربات ادعا می کنند چنین دستاوری امکان انتقال مستقیم دارو به یک عضو بدن را فراهم می کند و به این ترتیب عوارض انتقال دارو به بدن به اشکال دیگر نیز برطرف می شوند.
مارک میسکین محقق ارشد این پژوهش می گوید: چنین ربات هایی به انسان اجازه می دهد به دنیاهای ناشناخته و بسیار کوچک سفر کند و علم پزشکی را دگرگون می کند.
ماشین های مذکور نخستین ربات های توسعه یافته کوچکتر از ۰.۰۰۴ اینچ هستند که دستگاه های الکترونیک آنها را هدایت می کنند.
پاهای ربات یا «محرک ها» در مجاورت نور لیزر خم می شوند و در نتیجه حرکتی مشابه راه رفتن ایجاد می شود. محققان در آزمایش ها بیش از یک میلیون ریز ربات در یک ویفر سیلیکونی ۴ اینچی تولید کردند.
میکروربات های مذکور با استفاده از فناوری فتوولتائیک ساخته شده اند و انرژی آنها به وسیله سلول های خورشیدی تامین می شود. فناوری فتوولتائیک در مقایس بزرگتر در پنل های جمع آوری انرژی خورشیدی به کار می رود.
پاهای ربات به چند وصله فتوولتائیک روی شاسی مرکزی ربات متصل هستند. هنگامیکه اپراتور نور لیزر را به ربات بتاباند، پاهای آن خم و صاف می شوند.
تناوب میان خم شدن پاهای جلو عقب ربات در برابر نور، آن را به جلو می راند. به گفته میسکین این ربات ها بسیار قدرتمند هستند و می توانند در محیط های به شدت اسیدی و همچنین در دمای بیشتر از ۲۰۰ درجه سانتیگراد به فعالیت ادامه دهند.
او در این باره می افزاید: می توان با روش تزریق زیر جلدی ربات را به بدن انسان منتقل کرد.
نظر شما