به گزارش خبرنگار مهر، آفتاب نهمین روز محرم الحرام ۱۴۴۲ قمری در حالی شروع به تابیدن کرد که به دلیل شیوع کرونا از ماهها قبل، محرم جدیدی برای مردم رقم خورد.
مشهدیها نیز از این داستان استثنا نبودند و در تاسوعای امسال همچون روزهای قبل با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ماسک و سایر پروتکلهای بهداشتی به عزاداری پرداختند.
از نخستین برنامههای امروز حرم رضوی برگزاری مراسم سنتی صفه بود؛ در این مراسم که موقوفهای ۱۶۳ ساله به همت «امام وردی خان بیات مختاری» است، ۱۴ جزء قرآن کریم قرائت میشود.
مراسم امروز این آیین سنتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و خادمان این آستان در جوار امام رئوف برگزار شد.
در ادامه، حرم رضوی آماده میزبانی از زائرانی میشد که امسال قرار بود بدون علم و متفاوت از سالهای گذشته در مسیرهای منتهی به بارگاه امام رئوف عزاداری کرده و در نهایت برای عرض تسلیت و تعزیت به حرم امام رئوف مشرف شوند.
در مسیر حرکت عزاداران با دایرههایی محل ایستادن مشخص شده بود تا عزاداران با فاصله در مسیرها به عزاداری بپردازند. مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کرده بود که عزاداران اجازه حرکت در خیابانها را ندارند و فقط با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند در یک مکان ثابت عزاداری کنند.
در مسیر حرکت فعالیت مردم در قالبهایی مثل واکس صلواتی همچون سالهای گذشته در مسیر حرکت عزاداران به چشم میخورد؛ افرادی که نیتشان پاک کردن غبار از کفش عاشقان حسینی بود.
امسال جای زائران بسیاری از سراسر کشور در مشهدالرضا خالی بود؛ زائرانی که برنامه یک ساله خود را به گونهای تنظیم میکردند که در دهه اول محرم و به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی در کنار امام رئوف (ع) به عزاداری بپردازند اما این روزها به دلیل وضعیت قرمز در کشورمان و به ویژه مشهد این امکان برایشان مهیا نبود.
عزاداری عاشقان حسینی در محورهای اعلام شده به صورت متمرکز بود و هیچ هیئتی اجازه ورود دسته جمعی به حرم را نداشت. همچنین در محور خیابان طبرسی مکانی آماده شده بود تا هیئات بدون علم و کتل در آنجا حضور یافته، عزاداری کنند و بعد مکان را ترک کرده و آن را در اختیار سایر هیئات برای عزاداری قرار دهند.
پایان بخش مراسم امسال همزمان با اذان ظهر بود؛ عزاداران سرور و سالار شهیدان با اقامه نماز ظهر تاسوعا در خیابانهای منتهی به حرم رضوی و صحن جامع مراسم امسال را با شکوهی دیگر به پایان رساندند تا بار دیگر به جهانیان نشان دهند که وقتی پای مکتب حسین (ع) در میان باشد، تمام تلاش خود را میکنند تا عزای حسینی در بهترین شرایط اقامه شود.
مراسم امسال در چند دهه اخیر مشهد بی سابقه بود. مراسمی که درست است بدون علم و کتل برگزار شد و محدودیتهایی داشت اما بار دیگر ارادت عاشقان حسینی را در تاریخ ماندگار کرد.
حال عزاداران خود را برای مراسم شب عاشورا و خطبه خوانی در حرم رضوی بعد از نماز مغرب و عشا آماده میکنند تا در شبی که سرور و سالار شهیدان با یارانش تا صبح به مناجات با خدا میپرداختند، در سوگ مصائب خاندان پیامبر (ص) اشک ماتم بریزند
عزاداری امسال مشهدیها برای همیشه در تاریخ ثبت شد.
نظر شما