به گزارش خبرنگار مهر، نصراله نوروزی صبح دوشنبه در نشست با مسئولین استان بوشهر اظهار داشت: در راستای اجرایی سازی بسته تحولی مدرسه انطباقی در آموزش و پرورش استثنایی، نهضت آموزش زبان اشاره، برای گروهها و اقشار مختلف اجتماعی در دستور کار آموزش و پرورش استثنایی استان قرارگرفته است.
وی افزود: نهضت آموزش زبان اشاره، حقوقی مربوط به دانشآموزان آسیبدیده شنوایی و در راستای اصل برابری اجتماعی است.
نوروزی بیان کرد: این نهضت باهدف توجه به عدالت آموزشی، آموزش رایگان این زبان برای گروههای مختلف جامعه ازجمله معلمان دارای دانشآموز آسیبدیده شنوایی از برنامههای مدنظر این اداره است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان بوشهر گفت: بخشی از شهروندان هر جامعه را افراد آسیبدیده شنوایی تشکیل میدهند بنابراین یادگیری زبان اشاره برای بخشهای مرتبط با ارائه خدمات عمومی بسیار مهم است.
وی افزود: نهضت آموزش زبان اشاره نقش مهمی در یادگیری و گسترش این زبان در جامعه و درنهایت ایفای حقوق افراد ناشنوا خواهد داشت.
نوروزی اضافه کرد: هدف از این نهضت کمک به بهبود و تسهیل برقراری ارتباط اجتماعی معلمان، والدین و سایر اعضای جامعه با دانشآموزان دارای نیازهای ویژه شنوایی است.
وی ادامه داد: آموزش این زبان برای معلمان، مدیران و سایر کارکنان مدارس دارای دانشآموزان آسیبدیده شنوایی و نیز معلمان رابط دانشآموزان تلفیقی فراگیر سراسر استان، به صورت مجازی به عنوان اولین گام این نهضت آغازشده است.
وی به گامهای دوم و سوم این نهضت اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه والدین دانشآموزان آسیبدیده شنوایی و نیز کارکنان بخشهای خدماتی جامعه از قبیل مراکز بهداشتی درمانی، هلالاحمر، بهزیستی، آتشنشانی، آموزش و پرورش و سایر داوطلبان و علاقهمندان به یادگیری این زبان از گامهای دوم و سوم این نهضت خواهد بود.
نوروزی اضافه کرد: اجرای فعالیتهای بسته تحولی مدرسه انطباقی نویدبخش گامی مؤثر در آموزش کودکان با نیازهای ویژه است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان بوشهر خاطرنشان کرد: نهضت آموزش زبان اشاره، نهضت آموزش خط بریل، تربیت معلمان چند مهارتی، مناسبسازی مدارس ویژه دانشآموزان طیف اتیسم و نیز مدارس پذیرای دانشآموزان تلفیقی فراگیر، نهضت مشارکتی توان افزایی و دیگر طرحهای مؤثر موجود در این بسته تحولی باعث ارتقا و تحول در آموزش و پرورش دانشآموزان با نیازهای ویژه خواهد شد.
نظر شما