به گزارش خبرنگار مهر، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش با حضور در شبکه خبر درباره آخرین وضعیت بازگشایی مدارس بار دیگر اطلاع رسانی کرد. وی درباره اینکه به نظر میرسد تصمیمات آموزش حضوری ناگهانی اعلام شد، گفت: از دو ماه قبل معلوم بود که از نیمه شهریور روز بازگشایی مدارس هست و ما وضعیتهای مختلفی هم اعلام کرده بودیم که در وضعیتهای مختلف به چه صورت خواهد بود اما دوستان ما در وزارت بهداشت اعتقادشان این بود که اگر ما مناطق را به سفید و زرد و قرمز تقسیم کنیم اشکال این است که فاصله بین این وضعیتها زیاد نیست و مناطق سفید عدم رعایتها به شیوع بیماری میانجامد و در همه مناطق یک پروتکل اجرا شود و برنامه دهه اول محرم هم مزید بر علت شد که همه مناطق را یکسان ببینیم و یک پروتکل سختگیرانه را در همه مناطق اجرا کنیم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت پروتکلهایی را اعلام کردند و گفتند اگر رعایت شود برگزاری حضوری کلاسها اشکالی ندارد. ما هم به مناطق و استانها پروتکلها را اعلام کردیم. وقتی متخصصان میگویند این پروتکل حضور مجاز است ما باید اطمینان کنیم.
فاصله استاندار اعلام شده بین دانش آموزان یک متر است
وی درباره پروتکلها بیان کرد: فاصله یک متر بین دانش آموزان باشد، زمان کلاس حداکثر ۳۵ دقیقه باشد، دانش آموزان در ساعتهای مختلف حضور پیدا کنند، تهویه مناسب اجرا کنند، روی شستشوی دستها و سرویس مدارس پروتکلهایی را اعلام کردند. دو روز سه شنبه و چهارشنبه را با ۱۵۰۰ نفر از مسئولان مناطق و مدیران کل استانها جلسات پیوسته داشتیم.
رئیس ستاد کرونای تهران موافق برگزاری حضوری آموزش بودند
وزیر آموزش و پرورش درباره اینکه چرا در شیوه نامه قبلاً اعلام شده بود، تفاوت آموزش حضوری در مناطق مختلف بود اما حالا وضعیت فرق کرده است، بیان کرد: الان قطعی است که در همه جا اصل بر حضور است. وزیر بهداشت موافق حضوری برگزار کردن آموزش بودند و موافق تفاوت قائل شدن در وضعیتهای سفید و زرد و قرمز نبودند و پروتکلها را نیز اعلام کردند.
وی درباره نظر مخالف برخی متخصصان درباره بازگشایی مدارس گفت: ممکن است در جامعه افراد نظرات متفاوت داشته باشند ما تابع ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت هستیم و بنا به تشخیص آنها عمل میکنیم. رئیس ستاد ملی کرونای تهران در این جلسه بودند و موافق این تصمیم ما بودند.
داوری امان درباره بچهها قوی نیست
حاجی میرزایی در پاسخ به این پرسش که چرا در کشور نماز جمعه تعطیل است، دانشگاهها شیوه غیرحضوری را برای آموزش انتخاب کردهاند اما مدارس باید باز باشد، بیان کرد: تشکیل کلاسی با ده نفر فرق دارد با اجتماع هزار نفره در نماز جمعه. من در مقام این نیستیم درباره آن اظهار نظر کنم. برخی مناطق ما قرمز است آیا زندگی تعطیل است؟ آیا کسب و کار تعطیل است و کسی مسافرت نمیروند؟ موضوع این است که همه چیز یک اصل دارد و اینکه پروتکل را رعایت کنید. در روزهایی که گذشت امتحانهای تجدیدها در شهریور برگزار شد و حضوری بود. در خرداد هم ۲۱ روز بچهها آمدند و رفتند. به نظرم میرسد ما داوری امان درباره بچهها دقیق نیست. آنها میتوانند پروتکلها را رعایت کنند.
حاجی میرزایی ادامه داد: ما با پدیدهای رو به رو هستیم که پایانی برایش در نظر گرفته نمیشود و باید بتوانیم در عین اینکه به زندگی ادامه میدهیم پروتکلها را رعایت کنیم. نمیتوانیم همه چیز را تعطیل کنیم و برویم در خانه بنشینیم. فاصله طولانی بچهها با مدرسه و معلمان بیماریهای جسمی و روحی آنها را تهدید کند. هفته اول به خانوادهها فرصت میدهیم بیایند مدرسه را ببینند و به همه مدارس تاکید کردیم که هر برنامه ریزی که میشود با مشارکت خانوادهها باشد.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: دانشگاهها عذرشان این است که دانشجوها همه در همان شهری نیستند که در آنجا تحصیل میکنند و استفاده از خوابگاههای دانشجویی مخاطراتی دارد یا رفت و آمدشان. اما ما در آموزش و پرورش موظف هستیم خدمات آموزشی را ارائه دهیم.
حضوری برگزار شدن کلاسها مصوبه ستاد کرونا نیست اما مغایر آن هم نیست
وی درباره اینکه آیا با ستاد کرونای تهران یا متخصصان مشورتی شده است، بیان کرد: نیاز نیست با همه نظر مشورتی بگذاریم. ستاد کرونا گفته ۱۵ شهریور ما آموزش را آغاز کنیم و اولویت با آموزش حضوری است و ما ملزم به رعایت پروتکل هستیم. یعنی الزام داریم به رعایت پروتکل و الزام حضور را در ستاد کرونا نگفتهاند اما ما میتوانیم پروتکلها رعایت کنیم. اینکه حتماً آموزش حضوری باشد مصوبه ستاد نیست ولی مغایر با آن نیست.
حاجی میرزایی اظهار کرد: در واقع آنچه ستاد کرونا گفته است این است که رعایت پروتکل الزامی است و اولویت با آموزش حضوری است و اگر پروتکل اجازه بدهد ما حضوری برگزار کنیم و این را ما انتخاب می کنیم.
وی درباره بودجه بهداشتی مدارس نیز گفت: تا کنون ۱۳۰ میلیارد تومان ابلاغ شده است و توزیع شده و هر چقدر هم لازم باشد دوباره پرداخت میکنیم. ما دعوت کردیم و میگوییم مدرسه شروع به کار میکند و آماده ارائه خدمات به دانش آموزان هستیم و قطعاً خانواده استقبال میکنند. در هفته اول البته با مدارا رفتار میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره اینکه چقدر از تصمیم دیگر کشورها برای بازگشایی مدارس استفاده شد و چقدر با نگاه به ظرفیتهای داخلی کشور این تصمیم گرفته شده است، گفت: ما در تصمیم به تجربه همه کشورها توجه می کنیم ولی با توجه به شرایط خودمان تصمیم می گیریم. تنوع زیادی در مدارس در سراسر کشور هست. وقتی بررسی می کنیم تجربیات کشورهای دیگر را این چند اصل در آنجاها هم هست. اولویت ارتباط حضوری در همه کشورها هست.
گرفتن برگههای رضایت از والدین صحت ندارد
وی درباره اینکه شنیده شده برگههای رضایتی از خانوادهها گرفته شده مبنی بر اینکه اگر سلامتی دانش آموزی به خطر افتاده مسئولیتش به عهده اولیاست، بیان کرد: اینها فضاسازیهای رسانهای است و در فضای مجازی کار جعلی میشود. برخیها گفتند حال اگر مدرسهای هم سرخود چنین کاری کرده باشد ما از اولیا میخواهیم این را اعلام کنند تا ما برخورد کنیم ولی قطعاً این رضایتنامه ها اگر هم گرفته شده باشد، سندیت ندارد. خیلی حرفها اشتباه بد فهمیده میشود مثلاً اینکه والدین تماس بگیرند با مدیر مدرسه درست نیست و حرف آقای باقرزاده درست منعکس نشد. اصل این است که خانوادهها بدانند شنبه همه مدارس باز است. یا درباره اینکه بچهها باید با والدین بیایند اینطور نیست.
وی درباره اینکه اگر جایی پروتکلی رعایت نشود و دانش آموزان بیمار شود، مدرسه مسئولیت را قبول میکند، گفت: اگر جایی پروتکل رعایت نشود کسانی که رعایت نکردند ضامن هستند. به خانوادهها گفتیم نظارت کنند. همه تلاشمان این است که همه پروتکلها رعایت شود ولی مگر میشود تشخیص داد کسی کجا کرونا گرفته است و اینها برای وحشت در ذهن مدیران و بچهها ایجاد میشود و جریانهایی است که تمایل ندارند سال تحصیلی برگزار شود. ما نگران بچهها هستیم و همه ملاحظات را رعایت میکنیم. ممکن است در مناطقی باشد وزارت بهداشت بگوید به دلیل شیوع گسترده تعطیلی قطعی. اگر جایی بدانیم حضور ولو به صورت محدود خطرناک است آنجا را تعطیل میکنیم.
اگر والدینی خیلی نگران هستند از روش دیگر آموزش بهره ببرند
وزیر آموزش و پرورش درباره اختیار مدارس درباره آموزش حضوری و مجازی نیز بیان کرد: ما اختیاری که به شورای مدرسه دادیم این است که در چهارچوب پروتکل ها می توانند ساعت ها را جا به جا کنند و نگرانی خانواده ها را کاهش دهند. اگر در خانواده بچهها علائمی از سرماخوردگی یا کرونا داشتند از حضور در مدرسه ممانعت کنند.
وی درباره اینکه آیا هدف این است چند هفته بازگشایی مدارس تست شود و بعد تصمیم نهایی گرفته شود، گفت: ما چنین تصمیمی را نداریم و صادقانه با صحبت کردیم و ترجیحمان با روش حضوری است و اگر کسی نگرانی دارد از روشهای دیگر استفاده کند.
حاجی میرزایی درباره نظارتها نیز گفت: ما امسال به همه مسئولان مناطق گفتیم که نظارت امسال متفاوت است چون مسیری را داریم میرویم که نرفتیم و لازم است در هشیاری کامل باشند و موظف هستند مدارس را کنترل کنند و سرکشی کنند. انجمن اولیا و مربیان و والدین هم نظارت کنند.
وی درباره هزینه تامین ماسک نیز گفت: ضدعفونی مدرسه در اختیار مدرسه است اما بچهها باید از منزل که می آیند ماسک بزنند و برای برخی مناطق که تامین ماسک مشکل است گروههای خیرین فعال شدند و برای عرضه آن اقداماتی شده است.
وی درباره وضعیت شاد و اینکه خیلیها گلایه دارند به روز رسانی انجام نمیشود، گفت: در روز ۱۵ شهریور به روز رسانی کامل انجام میشود. به هر حال این سامانه ۱۷ میلیون بار نصب شده و باید شاد ۲ به روز رسانی شود. قابلیتهای آن بسیار توسعه یافته است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش بوفه مدارس تعطیل است و دانش آموزان با خودشان می توانند تغذیه به مدرسه ببرند و تقریباً زمان حضور بچه ها نصف شده است. مثلاً از ۷ تا ۱۰ صبح شده است. ما توصیه امان به حضور است اما اگر والدین خیلی نگران بودند میتوانند از روشهای دیگری استفاده کنند.
نظر شما