۱۷ شهریور ۱۳۹۹، ۹:۴۳

مهر بررسی می‌کند؛

اجرای طرح کمربندی شرقی کرمانشاه یک مطالبه عمومی است

اجرای طرح کمربندی شرقی کرمانشاه یک مطالبه عمومی است

کرمانشاه- اجرای طرح کمربندی شرقی کرمانشاه برای خارج شدن شهرک‌های حاشیه‌ای شرق کرمانشاه از بن بست، مطالبه جدی حاشیه نشینان ضلع شرقی این شهر است.

به گزارش خبرنگار مهر، با رشد روز افزون شهر کرمانشاه و تبدیل آن به کلانشهر مسائل و مشکلات آن ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است؛ یکی از مهم‌ترین مسائلی که مدیران شهری و شهروندان هر روز با آن سر و کار دارند مسئله حمل و نقل در بافت‌های فرسوده میانی و حاشیه‌ای شهر است.

تراکم جریان ترافیک در معابر اصلی به خصوص در بافت ناکارآمد و حاشیه‌ای شهر، باعث ایجاد گره‌های ترافیکی و صف‌های طویل و ناپایداری جریان حمل و نقل شهری شده و نه تنها دسترسی به معابر فرعی و کوچه‌ها در بافت‌های فرسوده میانی حاشیه‌ای در زمان بروز حوادث غیر مترقبه مانند زلزله و آتش سوزی را غیرممکن می‌کند، بلکه باعث افزایش مصرف سوخت و آلودگی هوا و افزایش هزینه و زمان سفر نیز می‌شود.

برای جلوگیری از هزینه‌های مازاد و دسترسی آسان به معابر بافت فرسوده میانی و حاشیه ایی و امکان استفاده آسان شهروندان به بخش‌های میانی و حاشیه‌ای شهر از مراکز ورزشی، تفریحی، درمانی و تجاری از قبیل دسترسی به ورزشگاه ۱۵ هزار نفری امام خمینی (ره)، نمایشگاه بین المللی واقع در پارک شاهد و همچنین استفاده از تفرجگاه حاشیه رودخانه قره سو (که متأسفانه به علت عدم وجود راه دسترسی تقریباً به صورت متروکه است)، نیاز به احداث بزرگراهی در چارچوب اجرای کمربند سبز با اولویت دسترسی آسان مناطق حاشیه نشین ضروری است.

از طرفی شهر کرمانشاه به عنوان یک کلانشهر دارای خیابان‌ها و بلوارهای شمالی–جنوبی و شرقی–غربی است که عموماً همدیگر را قطع می‌کنند و فاقد معابر و شریان‌های اصلی است که به صورت رینگ عمل کند و بتواند مانع از ایجاد گره‌های ترافیکی و صف‌های طویل شود.

و از طرف دیگر به دلیل نبود شریان‌های مناسب در مناطق پیرامون و حاشیه‌ای شاهد تراکم مجتمع‌های تجاری– رفاهی در معابر مرکز شهر، تشدید گره‌های ترافیکی و ناپایداری جریان حمل و نقل در آن مناطق و بروز ناکارآمدی در مدیریت شهری و بافت‌های میانی که عموماً فرسوده هستند، شده است.

عدم تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در بافت‌های حاشیه‌ای به دلیل نبود شریان‌های مناسب از یک سو و هدایت حجم ترافیک غیرضروری به مرکز شهر به دلیل تمرکز خدمات در بافت مرکزی، عملاً شهر را دچار فرسایش شدید و عدم توفیق در طرح‌های بازآفرینی شهری نموده است.

در راستای اجرای بند ۲ مصوبات بیست و پنجمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار مبنی بر اجرای کمربند سبز با اولویت مناطق حاشیه نشین، طرح اجرای کمربندی شرقی (کیهانشهر) به طول ۶/۵ کیلومتر با هدف اتصال جنوب (شهرک ملاحسینی) به شمال (چقاگلان و حاشیه قره‌سو) با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال به عنوان بخشی از رینگ اصلی شهر و عبور از مناطق حاشیه نشین ملاحسینی– جعفرآباد– شهرک بسیج– آریاشهر– کیهانشهر– مرادآباد-حافظیه و چقاگلان که نقش مهمی در کاهش بار ترافیکی مرکز شهر و مناطق حاشیه نشینی ضلع شرقی شهر و ارتقای سطح کیفی آن دارد، مطرح شده است.
احداث کمربندی شرقی مانع از ساخت و سازهای غیر مجاز و آلونک سازی می‌شود
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: امر تولید مسکن، جلوگیری از حاشیه نشینی و ایجاد سرپناه امن در راستای اصل ۳۱ قانون اساسی برای مردم و همچنین احیای محله‌های آسیب دیده و ارتقای سطح زیستی در شهرها از جمله وظایف سنگین، دشوار و طاقت فرسای یک دولت است که بار آن بر دوش وزارت راه و شهرسازی است.

محمد رشیدی اظهار کرد: در پیرامون شهر کرمانشاه خصوصاً ضلع شرقی آن چند سالی است به دلیل اجرایی نشدن برنامه‌های پیش بینی شده، محرومیت‌های جدی را شاهد هستیم و عدم نگاه درست به مبانی ایجاد ارتقا زیستی از سوی حوزه‌های مختلف عملاً باعث بروز نگرانی‌های جدی در این منطقه شده است.

وی افزود: مناطقی مانند محله ملاحسینی، جعفرآباد و فدک از جمله این محله‌ها است که چندی پیش شاهد اتفاقی ناگوار در راستای تخریب آلونک‌های ساخته شده در آن و فوت یکی از شهروندان کرمانشاه بودیم.

رشیدی با بیان اینکه تراکم جمعیتی در این مناطق بالا است، ادامه داد: معبری رینگ مانند در طرح‌های مصوب وجود دارد که ضمن ارتباط درست و منطقی در بین این محله‌ها و از بن بست خارج کردن آنها، می‌تواند در جهت ارتقا خدمات دهی شهرداری به این نقاط تأثیر چشم گیری داشته باشد و از طرفی به ارزش اراضی منطقه افزوده می‌شود که مانع از ساخت و سازهای غیر مجاز و آلونک سازی خواهد شد.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی دستورات لازم را برای اجرای این طرح صادر نموده و راه و شهرسازی استان باید پیگیر اجرای آن شود، تاکید کرد: اجرای این معبر از خواسته‌های قدیم اهالی این مناطق است که به دلیل درک نادرست از مفاهیم مربوطه تا کنون ضرورت اجرای آن مغفول مانده است.

وی گفت: بسیاری از مسائل و گره‌های کرمانشاه در خارج از استان به راحتی قابل رفع است، اما متأسفانه در داخل استان به دلایلی از جمله نبود یکپارچگی، تعامل، کُندی مدیران و بروکراسی‌های اداری در بخش‌های مختلف با مشکل و رکود مواجه است و موجب می‌شود علیرغم ظرفیت‌ها و منابع بسیار غنی استان، سرمایه گذاران تمایلی برای ورود به کرمانشاه نداشته باشند.

تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح کمربندی شرقی

همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: طرح اجرای کمربندی شرقی تنها یک شبکه ارتباطی است که از منازل مسکونی کیهانشهر و پروژه مسکن مهر این منطقه شروع و تا اراضی دانشکده کشاورزی ادامه می‌یابد و به بزرگراه امام وصل می‌شود.

مهرداد سالاری منابع مالی اجرای این طرح را از محل منابع بازآفرینی شهری، اعتبارات بازسازی سیل و بخشی نیز از محل اعتبارات شهرداری اعلام کرد و افزود: سال گذشته ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این شبکه ارتباطی تخصیص یافت که طی سال جاری بخشی از این اعتبار تأمین می‌شود و در حال حاضر نیز با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.

وی بیان کرد: اختلافاتی مابین اوقاف و شهرداری کرمانشاه بر سر بخشی از اراضی واقع در مسیر این طرح وجود داشت که هم اوقاف و هم شهرداری مدعی مالکیت آن بودند و خوشبختانه اخیراً با برگزاری جلسات مستمر و توافق بین اوقاف و شهرداری، مسئله مالکیت این اراضی حل و آزادسازی مالکیتی این مسیر انجام شد.

سالاری ادامه داد: زمین محل احداث و زیرسازی بخش‌هایی از مسیر توسط شهرداری تملک و اجرا شده است و نقشه‌های اجرایی، برآورد طرح تهیه و آماده می‌باشد.

معاون استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه این طرح تنها شامل اتصال منطقه کیهانشهر به بزرگراه امام است و طرح اتصال آن به دیگر جهات شهر ادامه نخواهد یافت، گفت: مبنای اجرای شبکه ارتباطی این منطقه، طرح جامع و تفضیلی شهر کرمانشاه است که مطالعات ترافیکی آن براساس استقرار جمعیت، ارتباطات و فعالیت‌ها و همچنین سفرهای شهری انجام شده و بنابراین ایجاد شبکه ارتباطی خارج از طرح جامع امکان پذیر نیست.

بخشی از کمربندی شرقی طی سنوات گذشته احداث شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: طرح احداث کمربندی شرقی پیشنهاد راه و شهرسازی استان بود که مطرح شد و طی سنوات گذشته بخشی از این کمربندی ایجاد شده است.

مسعود شریفی اظهار کرد: قرار است یک جاده ارتباطی در مناطق حاشیه شرق شهر کرمانشاه احداث شود که به دلیل قرار داشتن در شهر در حوزه کاری شهرداری کرمانشاه قرار می‌گیرد، چرا که جاده سازی و ایجاد معابر از وظایف شهرداری است.

وی افزود: از آنجا که احداث این جاده ارتباطی در مناطق حاشیه شهر کرمانشاه قرار دارد، پیگیر بودیم که منابع مالی را از محل اعتبارات بازآفرینی شهری، جذب و به شهرداری برای اجرای این طرح کمک کنیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه تاکید کرد: با شروع کار دور جدید مجلس شورای اسلامی، نماینده منتخب مردم کرمانشاه در رابطه با احداث و تأمین اعتبار این طرح با وزیر راه مکاتباتی انجام داد و شهرداری کرمانشاه نیز به طور جد پیگیر انجام آن است.

شریفی با بیان اینکه طرح احداث جاده ارتباطی در مناطق حاشیه شرق شهر کرمانشاه از پروژه‌های بلند مدت و مهم شهری است، تصریح کرد: پیش بینی شده است این طرح به سمت سراب و پادگان‌های نظامی این منطقه ادامه و به کمربندی غربی متصل شود، همچنین درصورت امکان پادگان‌های نظامی به خارج از شهر کرمانشاه منتقل شود.

بلاتکلیفی ۱۰ ساله طرح احداث کمربندی شرقی

دبیر منادیان عدالت و اصلاح کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این مجموعه متشکل از افراد کارشناس و دغدغه مند مطالبه گری قانونمند در سطح کرمانشاه است، گفت: بعد از ماجرای شهرک فدک و فوت مرحومه "آسیه پناهی"، به دنبال چرایی بروز آن اتفاق و جلوگیری از تکرار حوداث اینچنینی بودیم.

امیر حسین ترابی با اشاره به طرح احداث کمربندی شرقی، اظهار کرد: این طرح در دور دوم دولت قبل و همزمان با بحث "مسکن مهر" مطرح و با حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تحت عنوان "رینگ شهری کرمانشاه" مصوب شد.

وی توضیح داد: به دلیل اینکه پروژه‌های مسکن مهر سایر استان‌ها در خارج از شهر ساخته می‌شد، دولت وقت مجبور بود بودجه‌ای را برای فراهم آوردن زیرساخت‌ها و امکانات لازم در نظر بگیرد، اما در کرمانشاه چون پروژه‌های مسکن مهر در داخل شهر ساخته شدند دولت با اختصاص این بودجه برای احداث کمربندی شرقی موافقت کرد.

ترابی ادامه داد: با احداث این کمربندی که در منطقه کم برخوردار و حاشیه‌ای شهر کرمانشاه قرار دارد، شاهد دسترسی راه ارتباطی آسان با دیگر نقاط شهر، ارزش افزوده زمین‌های این منطقه و در نتیجه توانمندسازی ساکنین و بهسازی و نوسازی شهری می‌شویم.

دبیر منادیان عدالت و اصلاح کرمانشاه با بیان اینکه طرح احداث کمربندی شرقی یک پروژه کلان است و وزارت راه متولی اجرای آن می‌باشد، اظهار کرد: بیش از ۱۰ سال است که این طرح بلاتکلیف مانده و بودجه‌ای که برای اجرای آن اختصاص یافت متأسفانه به جهت کوتاهی مسئولین مربوطه جذب نشده است.

وی با اشاره به پیگیری‌های نمایندگان کرمانشاه طی سال جاری و دستور وزیر راه برای اجرای این طرح، افزود: مانعی برای اجرای احداث کمربندی شرقی وجود ندارد، اما مقاومت‌هایی برای اجرا نشدن این طرح دیده می‌شود که این موضوع در دست بررسی منادیان عدالت و اصلاح است.

خبرگزاری مهر: اجرای طرح کمربندی شرقی با موانع‌هایی روبرو است که توسط برخی مدیران استانی ایجاد شده است و این خبرگزاری به عنوان یک مطالبه عمومی پیگیر اجرای این طرح خواهد شد و اخبار تکمیلی در خصوص اجرای این طرح از پنجره خبرگزاری مهر منتشر خواهد شد.

کد خبر 5015678

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۳۰
      0 0
      فقط از خداوندمیخواهیم که هرکس در پرونده مادرم حق وناحق زیر پاگداشته وحق پایمال کرده انشالا که خداوند داع عزیزترین فرزندش یا هرکسی که عزیزشه به دلش وارد کنه واو هم مثل ماه عزیز مرده اش کنه