به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، از این آجرها میتوان در نیروگاهها و محلهایی که گرما از آنها دفع میشود برای دریافت و ذخیره سازی انرژی استفاده کرد تا بعدها با سرد شدن زمینه برای خروج و توزیع انرژی ذخیره شده فراهم شود.
بهره وری بالا، ایمنی، هزینه پایین تولید و امکان استفاده در نیروگاههای تولید برق از زغال سنگ مهمترین مزیت این آجرهاست. آجرهای یادشده تازهترین ابزار برای دسترسی به منابع انرژی تجدید پذیر هستند و به اختصار آلیاژ ام جی ای نام گرفته اند.
هر یک از این آجرها ۳۰ در ۲۰ در ۱۶ سانتیمتر طول دارد و از موادی تولید شده است که از رسانایی بالایی برخوردار بوده و به سادگی گرم شده و گرما را هم در خود ذخیره میکنند.
آجرهای یادشده دو بخش مجزا دارند. یک بخش که ماتریس جامد نام گرفته، شاکله اصلی آجر را شکل میدهد و بخش دیگر که در زمان سرد شدن آجر انرژی گرمایی را از خود خارج کرده و توزیع میکند، در بر میگیرد. طراحان آجر یادشده ساختار و شیوه ساخت آن را به کلوچهای تشبیه کرده اند که قطعهای شکلات در وسط آن قرار گرفته و با ذوب شدن شکلات از گرما محتوای ان به بیرون سرازیر میشود.
گروه سازنده در مورد مواد تشکیل دهنده این آجر توضیح فنی نداده اند. اما میگویند از گرمای به دست آمده از این آجرها میتوان برای تولید بخار آب و به حرکت درآوردن توربینها بدون نیاز به مصرف زغال سنگ و آلوده کردن آب و هوا استفاده کرد. از همین رو فناوری یادشده میتواند به بازنشستگی و تعطیلی نیروگاههای به شدت آلاینده زغال سنگ منجر شود.
نظر شما