۱۹ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۱۹

در نشست خبری مطرح شد:

جزییات اهدای چهارمین نشان «عکس سال مطبوعاتی»/ وزن حوادث یکسان است

جزییات اهدای چهارمین نشان «عکس سال مطبوعاتی»/ وزن حوادث یکسان است

جزییات برگزاری آنلاین و معرفی برگزیدگان چهارمین دوره اعطای نشان «عکس سال مطبوعاتی ایران» در نشست خبری ارائه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهارمین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران صبح امروز چهارشنبه ۱۹ شهریورماه با حضور حمید فروتن رئیس هیأت مدیره، سجاد صفری، امیر نریمانی و مهدی قاسمی عضو هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، محسن سلیمانی مدیر هنری این دوره و محمد صیاد، محسن شاندیز و فرهاد سلیمانی عکاسان پیشکسوت در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

حمید فروتن رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران و دبیر چهارمین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی در ابتدای نشست با اشاره به ۲۱ سال فعالیت این انجمن، گفت: انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران به عنوان اولین انجمن عکاسی در ایران حدود ۲۱ سال است فعالیت دارد و انجمنی صنفی و غیردولتی است و مستقل کار می‌کند. این انجمن به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کند چراکه اعضای ما غیر از عکاس بودن، همگی در رسانه‌ها هم فعالیت دارند.

مراسم اهدای نشان ۲۱ شهریور برگزار می‌شود

وی بیان کرد: مراسم اهدای چهارمین نشان عکس سال مطبوعاتی ایران روز جمعه ۲۱ شهریورماه ساعت ۱۹ به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. البته قرار بود این مراسم ساعت ۱۸ برگزار شود اما چون با مراسم افتتاحیه بخش سوم نمایشگاه محمد صیاد و مراسم رونمایی کتاب او که از پیشکسوتان عکاسی است، تداخل دارد با احترام به استاد برنامه را با یک ساعت تأخیر آغاز می‌کنیم.

فروتن با اشاره به شرایط موجود برای برگزاری مراسم و نمایشگاه این دوره نشان، توضیح داد: نشان عکس سال مطبوعاتی ایران هر سال در خانه هنرمندان ایران آغاز به کار می‌کرد و در سالن شهناز مراسم اعطای جوایز داشتیم و نمایشگاهی از آثار نیز در خانه هنرمندان برپا می‌شد اما امسال به دلیل محدودیت‌های اجتماعی حاصل از کرونا از برگزاری مراسم و نمایشگاه معذور هستیم. این در حالی است که سال ۹۸ سال بسیار پرحادثه‌ای بود و عکاسان مطبوعاتی سالی سخت را پشت سر گذاشتند و از آن جهت که آثار بسیاری به دبیرخانه ارسال شد، کار هیأت داوری نیز سخت بود. در هر حال تصمیم گرفتیم مراسم و نمایشگاه به صورت مجازی برگزار شود.

وی تاکید کرد: از خانه هنرمندان ایران نیز تشکر ویژه‌ای دارم و با توجه به اینکه در آستانه تعطیلی قرار دارد، امیدوارم شهرداری تهران و وزارت ارشاد به مساله خانه ورود کنند تا این خانه همه هنرمندان رونق سابق خودش را به دست آورد.

ارسال چهار هزار عکس به دبیرخانه

در ادامه، سجاد صفری عضو هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران درباره جزئیات این دوره نشان گفت: در برگزاری این دوره نشان مشکلات فراوانی داشتیم و از طرف دیگر سال ۹۸ نیز سالی پر از حادثه و عکس‌های خبری بود. حدود ۴ هزار عکس از ۳۶۸ عکاس به دبیرخانه ارسال شد. در این میان، ۱۱۱۱ تک عکس، ۲۹۳ مجموعه عکس و ۹ مالتی مدیا برای ما ارسال شد که داوران با توجه به سابقه مطبوعاتی و حرفه‌ای بودن‌شان، در دو جلسه آنلاین و یک جلسه حضوری آثار را داوری کردند. کارن فیروز ادیتور سابق رویترز، مهرداد اسکویی، آرش خاموشی، نیوشا توکلیان و محمد قوچانی داوران چهارمین دوره نشان بودند.

وی افزود: در بخش تک عکس؛ ۱۴۶ عکس پرتره، ۳۵۰ عکس خبری، ۱۲۹ عکس محیط زیست، ۳۸۲ عکس مستند و ۱۰۴ عکس ورزشی ارسال شده بود. همچنین در بخش مجموعه عکس؛ ۲۹ مجموعه عکس ورزشی، ۱۰۸ مجموعه مستند، ۴۸ مجموعه محیط زیستی، ۸۶ مجموعه خبری و ۲۲ پرتره خبری داوری شدند.

صفری در ادامه درباره لحاظ کردن بخش یا جایزه ویژه‌ای برای عکاسان به دلیل اتفاقات زیاد و متفاوت سال ۹۸، گفت: عکاسی مطبوعاتی با خبر و حادثه گره خورده است و اتفاقات سال گذشته نیز در زیرمجموعه بخش‌های داوری آثار قرار می‌گیرند به همین دلیل نمی‌توانیم به اتفاقی وزن بیشتر یا کمتر بدهیم و از طرف دیگر داوران نیز به حوادث و اتفاقات اشراف کامل داشتند و این موضوعات در انتخاب آثار لحاظ شد.

برگزاری نمایشگاه فیزیکی منتفی شد

وی همچنین درباره برگزاری نمایشگاه به صورت فیزیکی نیز توضیح داد: چندین بار تلاش کردیم نمایشگاه را در خانه هنرمندان ایران برگزار کنیم اما به دلیل ریسک بالای حضور افراد و اعمال پروتکل‌های اجتماعی و بهداشتی، از آن صرف‌نظر کردیم. اما برای اولین بار سایت ادوار نشان سال را در روز افتتاحیه رونمایی می‌کنیم که آثار همه ادوار نشان در آن قابل مشاهده است.

محسن سلیمانی مدیر هنری چهارمین نشان عکس سال مطبوعاتی ایران درباره طراحی نشان و پوستر این دوره گفت: با توجه به عنوان نشان عکس سال مطبوعاتی ایران و علاقه من به خط نستعلیق و ایرانی بودن، از ترکیب خط نستعلیق و نشانی از لنز دوربین عکاسی برای طراحی نشان بهره گرفتم چراکه برای من مهم است مخاطب ایرانی مستقیماً با کار ارتباط برقرار کند. برای هویت بصری نیز طراحی‌هایی انجام شد. در طراحی پوستر نیز قصد داشتم از تایپوگرافی استفاده کنم که نظر دوستان استفاده از عکس بود و به همین دلیل از عکس پوریا پاکیزه برای طراحی پوستر به عنوان ایمیج اصلی پوستر همراه با ترکیب‌بندی لی‌اوت استفاده کردم.

وی به سادگی و رنگ‌بندی ساده این پوستر اشاره کرد و افزود: سعی کردم پوستر هم ساده باشد و هم با حال و هوای امروز همخوانی داشته باشد. اصلی‌ترین بخش پوستر نیز به نشان چهارمین دوره اختصاص دارد.

فرهاد سلیمانی از اعضای انجمن عکاسان مطبوعاتی نیز درباره بخش معرفی پیشگامان این دوره نشان گفت: امسال با آرای دوستان در حوزه پیشگامان دو نفر انتخاب شدند که فکر می‌کنم شایسته‌ترین افراد هستند که انتخاب شدند که اسامی آنها در افتتاحیه اعلام خواهد شد.

در پایان نیز، از پوستر چهارمین نشان سال مطبوعاتی ایران رونمایی شد.

کد خبر 5019709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha