حجت الاسلام قاسم جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام سجاد (ع)، سیره تربیتی امام سجاد (ع) را منطبق بر مدار توحید عنوان کرد و افزود: امام سجاد (ع) به تربیت بر مدار توحید بسیار اهمیت میدادند و از همین رو بر مفاهیمی مثل عبودیت، معرفت خدا، ایمان و تقوا تکیه کردند.
وی اصلاح جامعه اسلامی را از روشهای مهم حکومتی امام سجاد (ع) عنوان کرد و افزود: جامعه اسلامی بعد از رحلت نبی مکرم اسلام (ص) از مسیر اصلی خود خارج شد. از این رو این وظیفه ائمه معصومین بود که ساختار و تفکرات انحرافی و غلط رایج در جامعه اسلامی را اصلاح نمایند. بر همین اساس است که امام حسین (ع) بر این هدف تأکید میفرمایند، امام سجاد (ع) نیز آن را از خداوند طلب میکند.
حجت الاسلام جعفرزاده به اخلاق مداری و مدارا با مردم در سیره امام سجاد (ع) اشاره کرد و افزود: مدارا در رفتار امام زین العابدین (ع) بسیار مشهود و قابل توجه بود در حقیقت پیامبران و ائمه (علیهم السلام) با افراد به شیوههای مقتضی برخورد میکردند. هرگاه لازم بود که از روش گفت و گو و مدارا، دوستان ناآگاه و فریب خورده را که تحت تأثیر تبلیغات دشمنان قرار گرفته بودند به راه راست هدایت فرمایند این شیوه را به کار میگرفتند. چون بر این امر ایمان داشتند که مدارا باعث جلب قلوب متربّیان و ایجاد انس و الفت میشود. مدارا با اعضای خانواده، اطرافیان، همسایگان و افراد جامعه یکی از درسهای عملی امام سجاد (ع) بود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بصیرت و شناخت از مسائل پیرامون را از مهمترین خصایص امام سجاد (ع) عنوان کرد و افزود: از دیدگاه قرآن دنیا جایگاه امتحان و مسیر رفتن به سوی خداوند است چرا که در ادعیه امام زینالعابدین (ع) دنیا وسیلهای برای نیل به مقصد و تنها گذرگاه برای سفر به جهان آخرت است و از سوی دیگر شناخت انسان و یا به عبارتی خودشناسی مقدمه خداشناسی تعبیر شده است، از اینرو امام در فرازهای مختلفی انسان را به خود ارجاع میدهد تا بتواند شناختش را نسبت به خود افزایش دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، توحید محوری را از اهداف مهم تربیتی در سیره امام سجاد (ع) عنوان کرد و افزود: توحید، محوریترین برنامه همه انبیا و اولیای الهی است به همین خاطر امام سجاد (ع) به تربیت بر مدار توحید تأکید میفرمایند و بر مفاهیمی مثل عبودیت، معرفت خدا، ایمان و تقوا تکیه میکنند.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان در پایان، الگوگیری از سیره عملی ائمه اطهار (ع) را ضرورت دنیای دانست و گفت: استفاده از اندیشه ائمه اطهار (ع) لازمه هدایت جامعه است که باید با الهام و الگو گرفتن از سیره رفتاری و عملی اهل بیت (ع) زمینه ارتقای رفتاری و معنوی جامعه را فراهم کرد.
نظر شما