۲۱ شهریور ۱۳۹۹، ۱۲:۱۷

مهر گزارش می‌دهد؛

لرستان توان«دارویی»خود را به رخ می کشد/تولید۱۴هزار تن گیاه دارویی

لرستان توان«دارویی»خود را به رخ می کشد/تولید۱۴هزار تن گیاه دارویی

خرم‌آباد- لرستان با قابلیت‌های منحصر به فرد به ویژه در بخش گیاهان دارویی شناخته شده است، داشته‌هایی که می‌تواند زمینه اشتغال خوبی را برای جوانان بیکار این استان فراهم کند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: زاگرس را دیار قابلیت‌های مغفول نامیده‌اند، قابلیت‌هایی که آب و نان و حتی داروی ساکنان خود را تأمین می‌کنند تا ظرفیت‌های این موهبت کم نظیر شگفتی همگان را به دنبال داشته باشد.

مطابق برخی آمارها بیش از ۸۰۰ قلم گیاه در منطقه زاگرس می روید که از این تعداد بیش از ۴۰۰ گونه آنها از جمله گیاهان دارویی منحصر به فردی هستند که در این منطقه وجود دارند.

از سوی دیگر لرستان با موقعیت جغرافیایی خاص در مرکز رشته کوه زاگرس یک مرکز پژوهشی بی نظیر در عرصه گیاهان دارویی محسوب می‌شود، مرکزی که بسیاری از گونه‌های گیاهی این دیار پرظرفیت را در خود جای داده است.

استانی با تنوع اقلیمی منحصر به فرد و گیاهان دارویی متنوع

لرستان استانی با تنوع گیاهی منحصر به فرد و گستردگی و موقعیت اقلیمی هم در مناطق گرمسیری و هم در مناطق سردسیری است که این امر موجب شده گیاهان دارویی زیادی در این استان رویش پیدا کنند.

از سوی دیگر استان لرستان از نظر تنوع اقلیمی یکی از نقاط کمیاب کشور محسوب می‌شود که همین امر سبب تنوع گیاهان دارویی استان شده است به طوری که مطابق برخی آمارها بیش از ۱۲۰ گونه گیاهی با خواص دارویی فراوان در استان لرستان شناخته شده است.

این در حالیست که استفاده از پتانسیل‌های طبیعی نهفته در منابع طبیعی استان می‌تواند در راستای اشتغالزایی و به کارگیری دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته‌های مرتبط مؤثر باشد که از این دست می‌توان به ظرفیت‌های موجود در بخش گیاهان دارویی اشاره کرد.

در این راستا می‌توان با راه اندازی مزارع کاشت گیاهان دارویی ضمن جلوگیری از تخریب عرصه‌های طبیعی زمینه «اهلی» کردن این گونه‌های دارویی و همچنین درآمدزایی از این حوزه پر قابلیت را فراهم آورد.

تولید ۱۴ هزار تن گیاه دارویی در لرستان

اسفندیار حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این رابطه با بیان اینکه تا کنون حدود سه هزار هکتار انواع گیاه دارویی در لرستان کشت شده است، اظهار داشت: بیش از ۱۴ هزار تن از این سطح محصول برداشت می‌شود.

وی عنوان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در حال تدوین برنامه‌ای است که طی پنج سال حداقل ۱۰ هزار هکتار گیاه دارویی در لرستان کشت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: بخشی از این ۱۰ هزار هکتار در اراضی منابع ملی، شیب دار و طرح‌های مرتع داری قرار می‌گیرد و بخشی دیگر نیز در اراضی زراعی مردم کشت خواهد شد.

حسنی مقدم تاکید کرد: در این راستا بخشی از هزینه‌های کاشت را به شکل کمک‌های بلاعوض و یا تسهیلات بانکی به کشاورزان کمک خواهیم داشت.

کد خبر 5021060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha