۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۴:۰۰

در گفتگو با مهر مطرح شد

کندی پروژه‌ها در پی ضبط ضمانتنامه‌های بانکی

کندی پروژه‌ها در پی ضبط ضمانتنامه‌های بانکی

عضو هیئت مدیره استصنا گفت: دولت در شرایط تحریمی نه تنها حمایتی از تولید داخل نکرده بلکه با ضبط ضمانتنامه‌های بانکی بخش خصوصی، آسیب جدی به اعتبار آنها وارد کرده است.

سیروس تالاری، عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت تأمین تجهیزات مورد نیاز پروژه خط لوله انتقال نفت گوره جاسک گفت: در این پروژه در بخش تأمین تجهیزات با سه چالش در برابر کارفرما مواجه بودیم که شامل تأمین پمپ‌ها، وَلوها و تجهیزات کنترلی بود. خوشبختانه در بخش پمپ و وَلو، قراردادهایی را با سازندگان داخلی منعقد کردند و در بخش تجهیزات کنترلی نیز در حال بررسی و عقد قرارداد با شرکت‌های داخلی هستند.

وی افزود: به این ترتیب می‌توان گفت حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در طرح خط انتقال لوله نفت گوره جاسک و در بخش اجرا به صورت صد درصدی توسط بخش داخلی انجام شده است.

این مقام مسئول در ارتباط با میزان مطالبات این انجمن از بخش کارفرمایی صنعت نفت نیز توضیح داد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، شاهد افت فضای کسب و کار و کندی پیشرفت پروژه‌ها هستیم. به این ترتیب، باید گفت عمده مطالبات سازندگان داخلی مربوط به گذشته است و بخش دیگر نیز به دلیل پیشامدهای حوزه کارفرمایی و پیمانکاری در صورت حل و فصل پرداخت می‌شود بنابراین نمی‌توان رقم دقیقی را به عنوان مطالبه نهایی و کلان اعلام کرد.

به گفته تالاری، یکی از مهم‌ترین چالش‌های سازندگان داخلی در حال حاضر اجرایی نشدن بند «فُرس‌ماژور» در قراردادها است چرا که در حال حاضر مدیریت هزینه‌های تولید به دلیل چالش و نوسان‌های افسارگسیخته بازار ارز و عدم تخصیص ارز دولتی به تولیدکنندگان داخلی از دست سازندگان داخلی خارج شده است و در این میان، دولت نه تنها حمایتی نمی‌کند بلکه ضمانتنامه‌های ارائه شده در قراردادها را ضبط کرده که هر چند حق قانونی کارفرما است اما با در نظر گرفتن شرایط کلی اقتصاد کشور، چنین اقدامی نه تنها منجر به پیشبرد پروژه‌های در حال انجام نمی‌شود، بلکه آسیب جدی به اعتبار بخش خصوصی و ضعیف شدن آن وارد می‌کند.

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران اظهار داشت: برآیند اقدامات دولت نشان می‌دهد با وجود تأکیداتی که رئیس‌جمهوری داشت اما اقداماتی در راستای حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی انجام نشده است.

وی در رابطه با طرح احداث انتقال پروپیلن نیز توضیح داد: هر چند در جنوب کشور ظرفیت مناسبی برای احداث واحدهای پتروشیمی یا پالایشگاهی وجود دارد اما ایران تنها کشوری است که دارای دو قطب انرژی است؛ به این معنا که در شمال ایران نیز ارتباطات و راه‌های صادراتی با همسایگان وجود دارد بنابراین در صورتی که بتوانیم از تمرکز جنوب کشور کاسته و حاشیه دریای خزر را توسعه دهیم، می‌توانیم حتی ۴۰ درصد هزینه‌های صادراتی خود را کاهش داده و با سهولت بیشتری به بازارهای اروپا دسترسی داشته باشیم. اظهارنظری مبنی بر اینکه توسعه صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی در حاشیه دریای خزر منجر به ایجاد آلودگی شده، غیرکارشناسی است چرا که با پیشرفت تکنولوژی شاهد احداث واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی سبز هستیم.

کد خبر 5022652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۳
      0 0
      اگر کارت اعتباری گسترش یابد، افراد کارت اعتباری فردی و شخصیت ها حقوقی کارت اعتباری تجاری با حجم اعتبار زیاد داشته‌باشند نیازی به ضمانت نامه و ضامن نیست، سابقه خوش حسابی دارنده و خود اعتبار کارت ضمانته