۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۱۶:۲۰

رئیس گمرک ایران خبر داد

۱۰ پیشنهاد گمرک ایران به ترکیه برای توسعه تجارت بین دو کشور 

۱۰ پیشنهاد گمرک ایران به ترکیه برای توسعه تجارت بین دو کشور 

رئیس گمرک گفت: ایران آمادگی دارد برای افزایش تبادلات تجاری با کشور ترکیه، اجرای آزمایشی تبادل اطلاعات گمرکی به صورت الکترونیکی و بر خط و افزایش تردد کامیون های دوکشور را در دستورکار قراردهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، رییس کل گمرک ایران در ارتباط ویدئو کنفرانسی با همتای خود، "رضا تونا توراگای "معاون وزیر تجارت ترکیه گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد برای افزایش تبادلات تجاری، اجرای آزمایشی تبادل اطلاعات گمرکی به صورت الکترونیکی و بر خط، پیگیری امکان استعلام الکترونیکی گواهی مبدا از مراجع ذیربط در ترکیه و اجرای پروژه مشترک فعالان اقتصادی مجاز و افزایش تردد کامیون های دوکشور و انجام اقدامات لازم برای سرعت بخشی به تجارت را در دستورکار قراردهد.

مهدی میر اشرفی اظهار داشت: گمرک ایران برای برگزاری نشست مرزی بصورت حضوری در گمرک بازرگان – گوربلاغ برای اجرای آزمایشی فنی پروژه نهایی تبادل اطلاعات گمرکی بصورت الکترونیکی و برخط(on line)، با توجه به نهایی شدن توافق فیلدهای مورد تبادل اطلاعات و آزمایش موفق ارسال و دریافت رکورد های اطلاعاتی طرفین به معاون وزیر تجارت ترکیه اعلام شد که مقرر شد تا جلسه ای مقدماتی کارشناسان فناوری اطلاعات طرفین بصورت مجازی جهت مرور نیازمندی ها و تنظیم برنامه نشست حضوری و مراسم افتتاحیه در روز سه شنبه ۲۵ شهریور برگزار شود.

معاون وزیر اقتصاد افزود: دومین پیشنهاد گمرک ایران به طرف ترکیه ای پیگیری امکان استعلام الکترونیکی گواهی مبدا از مراجع ذیربط در ترکیه با توجه به فرمت توافق شده بود که مقرر شد معاون وزیر تجارت ترکیه موضوع را به مراجع ذیربط واتاق بازرگانی ترکیه منعکس و نتیجه را اعلام کند.

میراشرفی درادامه گفت: آمادگی گمرک ایران برای امضای سند یادداشت تفاهم اجرای پروژه فعالان مجاز اقتصادی AEO و کریدور سبز ساده سازی شده گمرکی توسط روسای کل گمرکات دو کشور در تهران یا آنکارا که پیش نویس آن در سفر معاون وزیر تجارت ترکیه در مهرماه سال گذشته پاراف شده بود به طرف ترکیه ای اعلام شدو تصمیم گرفته شد مراتب طی نامه به صورت کتبی اعلام تا در اولین فرصت اسناد موصوف به امضای روسای کل گمرکات دو کشور برسد.

رییس کل گمرک ایران دراین گفتگوی ویدئو کنفرانسی بر سرعت بخشی به تجارت بین دو کشور تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از موارد مورد تاکید از سوی ایران، افزایش ظرفیت پذیرش کامیون در گمرک گوربلاغ ترکیه (مرز بازرگان و گوربلاغ ترکیه) و افزایش پذیرش کامیون و مسافر از گمرک اسن دره (مرز سرو جمهوری اسلامی ایران و اسن دره ترکیه) مطرح و معاون وزیر تجارت ترکیه قول مساعد داد مراتب را مورد بررسی قرار دهد تا با هماهنگی آنکارا و افزایش امکانات بهداشتی و قرنطینه ای در این مرز و افزایش مسیرهای تردد کامیونی در گمرک گوربلاغ امکان پذیرش تا سقف ۳۵۰ دستگاه کامیون در روز از طرف ترک فراهم شود.

وی در خصوص مرز سرو گفت: در مرز زمینی سرو – اسن دره از ۲۴ مرداد طرف ترک اقدام به پذیرش مسافر بطور میانگین ۱۲۰ نفر در روز کرده است. (از ۳۰/۹ صبح لغایت ۳۰/۶ عصر) و همچنین بطور متوسط روزانه تعداد ۱۱۰ کامیون خروجی به سمت ترکیه و ۵۰ دستگاه کامیون ورودی به سمت ایران تردد می کنند.

میراشرفی در این گفتگو در خصوص مسافران ایرانی خروجی به سمت ترکیه نیز تاکید کرد: رفع محدودیت در پذیرش مسافرین ایرانی خروجی از کشور، با توجه به اینکه که کشور ترکیه طبق دستور العمل وزارت داخلی و بهداشت خود فقط نسبت به پذیرش مسافرین مقیم آن کشور اقدام می کند، مطرح و معاون وزیر تجارت ترکیه اعلام کرد از وزارت خانه های داخلی و بهداشت ترکیه به عنوان مراجع ذیصلاح موضوع پیگیری قرار خواهد داد.

معاون وزیراقتصاد در ادامه این گفتگو اظهارداشت: رفع محدودیت زمانی شروع فعالیت گمرک گوربلاغ ترکیه در پذیرش مسافر، با توجه به اینکه گمرک مذکور از ساعت ۱۱ الی ۱۳ نسبت به پذیرش مسافرین اقدام می کند در حالیکه گمرک بازرگان به صورت ۲۴ ساعته نسبت به پذیرش مسافرین اقدام می کند.

رییس کل گمرک ایران افزود: بمنظور جلوگیری از ایجاد تراکم کالاهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در محوطه گمرک گوربلاغ ترکیه و بروز مشکلات عدیده در جلسات قبلی درخواست شده بود که گمرک ترکیه نسبت به انتقال کالاهای صادراتی ایرانی که نیاز به ارزیابی دارند، به گمرک دو بایزید اقدام کند که موضوع از طرف ترک موکول به موافقت ریاست جمهوری ترکیه شده بود و مقرر شد ایشان موضوع را پیگیری و نتیجه را اعلام کند.

وی در خصوص هشتمین پیشنهاد گمرک ایران به طرف ترکیه ای گفت: موضوع نارضایتی رانندگان ایرانی از نحوه ارائه خدمات و نبود امکانات بهداشتی در پارکینگ گمرک گوربلاغ ترکیه، علی رغم اخذ هزینه ورود به پارکینگ منعکس که معاون وزیر تجارت ترکیه اعلام کرد که موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.

میراشرفی در خصوص توسعه حمل و نقل ریلی دوکشور تصریح کرد: درخواست افزایش پذیرش واگن در مرز زمینی رازی -کاپی کوی مطرح و معاون وزیر تجارت ترکیه قول پیگیری این موضوع را از راه آهن این کشور داد.

رییس کل گمرک ایران تاکید کرد: با توجه به گزارش های واصل شده مبنی بر آسیب رساندن های مکرر به کالاهای صادراتی ایران هنگام ارزیابی در گمرک گوربلاغ ترکیه مراتب مطرح شد و معاون وزیر تجارت ترکیه ضمن ابراز تاسف از وقوع این موضوع، پیگیری موضوع و توجه دادن به ناظر منطقه را برای حل مشکل اعلام کرده است.

میراشرفی درخصوص درخواست های طرف ترکیه ای توضیح داد: معاون وزیر تجارت ترکیه نیز دو موضوع را دراین گفتگوی ویدئو کنفرانسی مطرح کرد که یکی درخواست رفع ممنوعیت از واردات ۶۸ قلم از کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی ج. ا. ایران برای ترکیه که قبلاً در دستور کار کمیسیون مشترک ایران و ترکیه در سال ۱۳۹۸ قرار گرفته بود که مقرر شد مراتب از وزارت صمت پیگیری و نتیجه اعلام شود. دومین درخواست ظرف ترکیه ای، موضوع نهایی سازی فاز ۳ پروژه تیر الکترونیک e-TIR و درخواست تسریع در اجرای آن بود که مقرر گردید طی ۳ ماه آینده گمرک ایران مراتب اجرایی آن را مورد بررسی و امکان سنجی فنی قرار دهد.

وی در پایان افزود: با توجه به کاهش چشمگیر تجارت خارجی (صادرات و واردات) در پنج ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته طرفین بر رفع موانع موجود و بررسی تمامی راهکارها بمنظور افزایش تجارت طرفین بمنظور جبران کاهش تراز تجاری کشور در ماههای باقیمانده سال جاری تاکید کردند.

کد خبر 5022965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
      0 0
      خیلی عالیه، از اینگونه پیشنهادات و توافقات مطابق نیاز و امکان با دیگر کشورها فرامنطقه ای و منطقه ای به خصوص دیگر کشورها همسایه برقرار کنیم