۲۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۵۲

درخواست وزیر میراث فرهنگی؛

«سفر هوشمند بروید» جایگزین«سفر نروید» شود

«سفر هوشمند بروید» جایگزین«سفر نروید» شود

مونسان با بیان اینکه قرار است هفته آینده جلسه ای با وزیر بهداشت داشته باشد گفت: تعطیلی سفر زیادی طول کشید می خواهیم که «سفر هوشمند بروید» جایگزین «سفر نروید» شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در برنامه تلویزیونی درباره وضعیت صنعت گردشگری گفت: گردشگری با اندکی حمایت نیز می‌تواند دستاوردهای زیادی داشته باشد. می‌توان با ۵۰ میلیون تومان شغل ایجاد کرد اما در بخش صنعت، یک شغل با حداقل ۵۰۰ میلیون تومان ایجاد می‌شود. ما در شرایط تحریم به رغم همه اتفاقات عجیب سال ۹۸ مثل سیل، بنزین، شهادت سردار سلیمانی، درگیری‌های منطقه و سقوط هواپیمای اوکراینی، باز هم شاهد رشد بی‌نظیری بودیم چون اشتغال در حوزه گردشگری پایدار است.

وی ادامه داد: با ۳۲ هزار اثر ثبت ملی و ۲۴ اثر ثبت جهانی، بودجه بسیار کمی در اختیار داریم و ناچاریم بخشی از این بودجه را به بناهای بزرگ انتقال دهیم، بخشی دیگر رها می‌شود و مردم نیز به حق انتقاد می‌کنند. ما توانسته‌ایم از سرمایه مردم برای احیای برخی از بناهای تاریخی استفاده کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: یک موزه ۲۰۰ ساله در برزیل آتش گرفت؛ ببینید چه غوغایی شد ولی موزه‌های ما با قدمت بسیار زیاد و بودجه بسیار کم اداره می‌شوند. با این وجود، بودجه وزارت میراث فرهنگی در دو سال گذشته دو برابر شده است.

مونسان گفت: در شرایطی که کشور با شیوع ویروس کرونا مبارزه می‌کند، در کشور، ما هیچ‌وقت هتل‌ها را تعطیل نکردیم بلکه پروتکل‌های سختگیرانه به همه هتل‌ها ابلاغ شد ولی بسیاری از آنها مشتری نداشتند و خودشان تعطیل کرده‌اند چون هزینه باز ماندن هتل‌ها زیاد است. در هماهنگی با ستاد مبارزه با کرونا گشایشی ایجاد شد. در برهه‌ای از زمان، حجم زیادی از سفر اتفاق افتاد و گردشگری نفس کشید اما با آمدن موج دوم بیماری، سفرها متوقف شد و به حالت قبل برگشت. الان احساس می‌کنیم این زمان زیادی طول کشیده است. سرمایه‌گذاری‌های زیادی در گردشگری شده که اگر شکست بخورد، غیرقابل برگشت است. بسیاری از افراد هر چه داشتند، جمع کردند و یک بوم‌گردی راه انداخته‌اند. الان نه تنها مهمان ندارند بلکه با فشار مالیات، قسط و … مواجه هستند.

وی از جلسه مشترک با وزیر بهداشت در هفته آینده خبر داد و گفت: ما می‌خواهیم که راه‌های ورود گردشگران خارجی به ایران باز شود. نه ما کرونا به آنها بدهیم و نه از آنها کرونا بگیریم. در بحث گردشگری داخلی هم می‌خواهیم مسئولان به جای آنکه بگویند «سفر نروید» اعلام کنند «سفر هوشمند یا سفر ایمن بروید». ما می‌دانیم که اگر سفرها در قالب تور گردشگری اتفاق بیفتد، می‌توان رعایت بهداشت را در طول سفر کنترل کرد چون هم‌اکنون ناوگان حمل و نقل نیز پروتکل‌های بهداشتی دارد و اتاق هتل‌ها اگر توسط یک نفر استفاده شود، تا ۲۴ ساعت امکان پذیرش فرد دیگری در آن اتاق وجود نخواهد داشت.

مونسان بیان کرد: موضوع «بوتیک‌هتل‌ها» یکی از پدیده‌های جدید گردشگری است که با یک کانسپت بسیار خاص، اقدام به پذیرش مهمان می‌کند. این بوتیک‌هتل‌ها اگر کرونا نبود، تا ۶ ماه آینده رزرو شده بودند و ایرانی‌ها به سختی می‌توانستند جا پیدا کنند. ما کاروانسراهای تاریخی را نیز به مراکز اقامتی و هتلی تغییر کاربری داده‌ایم و بومگردی‌ها نیز رشد فزاینده‌ای داشته است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: درآمدهای حاصل از گردشگری در ایران مانند درآمدهای نفت نیست که مستقیماً به خزانه دولت برود بلکه درآمدهای ارزی ما از طریق فعالان گردشگری به طور مستقیم در بازار می‌چرخد؛ ارزهای مختلفی وارد کشور می‌شود که در بازار گردشگری و بخش‌های مختلف آن هزینه می‌شود اما این هزینه‌ها به چشم نمی‌آید.

وی از رونمایی شعار گردشگری در هفته جهانی گردشگری خبر داد و گفت: در قانون برنامه ششم توسعه آمده بود که «باید سند توسعه راهبردی گردشگری تهیه می‌شد»، اما این اقدام انجام نشده بود تا اینکه توانستیم این سند را به سرانجام برسانیم. سند اقدام ملی نیز یکی دیگر از فعالیت‌های ما بود که با همکاری سازمان جهانی گردشگری پیش می‌رفت اما با شیوع کرونا، این اقدام متوقف شد. این در حالی است که سند برند گردشگری نهایی شده است.

کد خبر 5025426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha