به گزارش خبرگزاری مهر، نشست مشورتی پتانسیل همکاری های علمی ایران – مجارستان به صورت مجازی با حضور مسئولان دانشگاه های مجارستان، سفیر ایران در بوداپست، سفیر مجارستان در تهران، روسای دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری استان یزد، رییس بخش فرصت های مطالعات بورس مجارستان، معاون بین الملل وزارت انرژی ج. ا. ایران، رییس دپارتمان، وزارت نوآوری و فناوری، بخش استراتژی و توسعه سازمانی در آموزش عالی مجارستان، رییس کمیته بین المللی کنفرانس روسای دانشگاه های مجارستان، دبیر اروپایی و بین المللی کنفرانس روسای دانشگاه های مجارستان، مشاور ریاست و مدیر اداره روابط عمومی و همکاریهای علمی بینالمللی مرکز منطقهای و ISC، معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت عتف و مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه یزد برگزار شد.
در نشست مشورتی پتانسیل همکاری های علمی ایران – مجارستان سه پنل با عنوان وضعیت آموزش عالی در شرایط کرونا، فرصت هایی برای همکاری های علمی، تحقیقاتی، نوآوری، توسعه ای و انتقال فناوری و مبادله دانشجو بین ایران و مجارستان و بورسیه های تحصیلی برنامه ریزی شده بود که در هر موضوع سخنرانان به ایراد سخنرانی خود پرداختند.
در پنل اول که با عنوان وضعیت آموزش عالی در شرایط کرونا بود، دکتر عطاء الله کوهیان، دکتر لورا سینوروس – ژابو، رییس بخش وزارت نوآوری و فناوری، بخش استراتژی و توسعه سازمانی در آموزش عالی و دکتر آلان آلپار معاون دانشگاه سملویس به ایراد سخنرانی پرداختند.
معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت عتف ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی در ج. ا. ایران بر ضرورت پیوستن دانشگاه ها به تحقیقات بین المللی در شرایط کرونا تاکید کرد و گفت: تبادل دانشجویان دکتری و تبادل اعضای هیئت علمی از موارد مهمی است که بین دو کشور ایران و مجارستان باید پرداخته شود.
کوهیان گفت: پیوستن به تحقیقات و بین المللی کردن دانشگاه ها، تبادل دانشجویان دکتری و تبادل اعضای هیئت علمی از موارد مهمی می باشد که بین دو کشور باید پرداخته شود.
وی همچنین در خصوص استمرار ارتباطات علمی بین المللی، وضعیت حضور دانشجویان خارجی، حفظ و نگهداری دانشجویان بین المللی از طریق ساز و کارهای ویژه از جمله آموزش مجازی، MOOCs، برگزاری جلسات اسکایپ، وبینار و ایجاد سیاستهای تشویقی و اولویت سنجی و نیاز سنجی رشته ها و طرحهای مورد نیاز ملی به منظور اجرای آنها با ملاحظات کووید ۱۹ صحبت کرد.
معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم همچنین به سوق دادن پروژه های پژوهشی به سمت طرحهای مسئله محور برای دوران کرونا و پساکرونا، تقویت حضور دانشگاههای ایران در شبکه های مجازی منطقه ای و بین المللی، طراحی شاخصهای لازم برای کیفیت آموزش عالی از راه دور، تقویت ارتباطات فردی اساتید و پژوهشگران در طرحهای پژوهشی بین المللی، بهره گیری از ظرفیتهای مراجع ملی در تعاملات بین المللی و سایر چالشها و راهکارهای مربوط به تعاملات بین المللی در دوران کرونا و پسا کرونا اشاره کرد.
دکتر بالازس وینس نگی رییس کمیته بین المللی کنفرانس روسای دانشگاه های مجارستان و نیز دکتر پترا پرنی دبیر اروپایی و بین المللی کنفرانس روسای دانشگاه های مجارستان مدیریت جلسه را بر عهده داشتند.
دکتر لورا سینوروس – ژابو در خصوص تجارب دانشگاه ها در شرایط کرونا برای حرکت به سمت آموزش برخط صحبت کرد. از مواردی که ایشان بدان پرداخت بررسی مشکلات پیش روی آموزش عالی برای آموزش مجازی، تجارت کاربردی، استراتژی بخش آموزش عالی در خصوص دوران کرونا و حمایت از ارتقای سیاست های آموزشی در این شرایط بود.
دکتر آلان آلپار نیز با توجه به شرایط پاندمی کرونا در مورد آموزش و آزمون برخط تمرین محور به ایراد سخنرانی پرداخت.
در پنل دوم، چهار سخنرانی وجود داشت. در سخنرانی اول محمدعلی فرحناکیان معاون بین الملل وزارت انرژی درخصوص جایگاه صنعت برق ایران در سطح جهانی به ایراد سخنرانی پرداختند و همکاری های بین ایران و مجارستان در این خصوص را تبیین کرد.
سپس پروفسور یانوش لواندوفسکی معاون علوم و نوآوری و رییس افتخاری کنفرانس و روسای دانشگاه های مجارستان و رییس دانشگاه فناوری و اقتصاد بوداپست سخنرانی خود را با عنوان ارائه یک مدل نوآورانه: پارک علم و فناوری و دانشگاه فناوری و اقتصاد بوداپست" ارائه داد.
دکتر مهدی لطفی رییس پارک علم و فناوری یزد بود که در سخنرانی خود به تبیین چارچوب و زیرساخت های لازم برای برقراری همکاری های علمی و فناورانه در سطح بین المللی پرداخت.
سخنران آخر در این پنل دکتر محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی بود که ضمن معرفی تاریخچه تاسیس مرکز منطقه ای و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و اهم وظایف این سازمانها برای توسعه همکاری ها با مجارستان و عقد یادداشت تفاهم همکاری علمی با آن کشور اعلام آمادگی کرد.
در پنل سوم در خصوص مبادله دانشجویان بین دو کشور صحبت شد. همچنین فرصتهای بهره مندی از بورس در کشور مجارستان برای دانشجویان ایرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین دکتر حداد مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه یزد، ضمن تاکید بر اهمیت توسعه و گسترش همکاری های علمی آکادمیک با کشور مجارستان بر تمیال و علاقمندی دانشگاه یزد به عنوان مرجع ملی همکاری های علمی دانشگاهی با کشور مجارستان اعلام آمادگی کرد.
در جلسه اختتامیه، دکتر کوهیان و دکتر جانوس جوزسا به جمع بندی جلسه پرداخته و ابراز امیدواری کردند موارد مطرح شده در این جلسه ثبت و برای عملیاتی سازی آن کارگروهی تشکیل شود.
نظر شما