به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فرا رسیدن هفته دفاع مقدس ویژه برنامه «به شهادت آب» با محوریت کتاب «آب هرگز نمیمیرد» به صورت مجازی و با حضور همسر شهید سردار حاج میرزا محمد سلگی، راوی کتاب؛ سردار سالار آبنوش، معاون عملیات سازمان بسیج مستضعفان کشور و همرزم شهید و جمشید قاسمی مصاحبهگر کتاب آب هرگز نمیمیرد، برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان اظهار کرد: دفاع مقدس با تمام فراز و نشیب خود، استقلال سرزمین؛ حفظ هویت دینی و ملی را برای ایران رقم زد و به همین منظور کتابخانههای عمومی کشور و استان همدان در راستای اهداف حرفهای و فرهنگی خود و حفظ ارزشهای جامعه، رسالت خود میداند که به تعمیق و ترویج ارزشهای دینی و مسائل فرهنگی و اجتماعی بپردازد.
عاطفه زارعی با بیان اینکه در چهلمین سالگرد دفاع مقدس و در راستای ادای دین به مقام شامخ شهدا ویژه برنامه «به شهادت آب» تدارک دیده شده است؛ افزود: کتاب «آب هرگز نمیمیرد» حاوی خاطرات حاج میرزامحمد سلگی، فرمانده گردان ابوالفضل است که به قلم سردار حمید حسام به نگارش درآمده و به یکی از آثار ماندگار در حوزه ادبیات دفاع مقدس بدل شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان عنوان کرد: ویژه برنامههای فرهنگی در هفته دفاع مقدس در کتابخانههای عمومی برگزار و در فضای مجازی به سمع و نظر اعضا و علاقمندان قرار خواهد گرفت.
عشق هرگز نمیمیرد
پروین سلگی، همسر سردار شهید حاج میرزامحمد سلگی راوی کتاب آب هرگز نمیمیرد نیز به خوانش دلنوشته خود برای همسر شهیدش پرداخت و از انتشار کتاب خاطراتش به نام «عشق هرگز نمیمیرد» خبر داد و سخنانش را با بیاناتی از امام خمینی (ره) آغاز کرد.
وی با بیان اینکه روزهای دفاع مقدس بهترین روزهای عمر من و همسرم بود اظهار کرد: زمانی که با حاج میرزا آشنا شدم ۱۴ سال بیشتر نداشتم، همان اوایل انقلاب بود که ازدواج کردیم. جنگ با صدام که آغاز شد، جوانان را خواستند که حاج میرزا هم با توجه به اینکه دوره سربازی را طی کرده بود خود را آماده جنگ کرد در صورتی که ما زندگی خوب و پر از عشق و محبتی را داشتیم.
همسر سردار سلگی افزود: من که زندگی شیرینی را در کنار همسری مهربان آغاز کرده بودم بسیار ناراحت و نگران شدم اما از حضور ایشان در جبهههای حق علیه باطل جلوگیری نکردم و در طول هشت سال دفاع مقدس که همچون میرزا عشق به کشورم، اسلام، امام خمینی (ره) و انقلاب داشتم مشغول خانه داری و بچه داری بودم تا میرزا به خیال آسوده جهاد در راه خدا را ادامه دهد.
وی با بیان اینکه جنگ سختیهای بسیاری داشت؛ عنوان کرد: پدر و برادرم شهید شدند و حاج میرزا نیز با مجروحیتهای متعددی روبهرو شد، من هم آماده بودم که حاج میرزا با مجروحیت و یا شهادت مواجه شود.
پروین سلگی ادامه داد: وقتی از یکی از مراسم تشییع پیکر شهدا بازمیگشتم از حضرت عباس (ع) خواستم که میرزا حتی اگر دو پا و یا دو دستش قطع شد شهید نشود، چون نمیتوانستم دوریش را تحمل کنم و در نهایت پس از چند روز دوپایش قطع شد و جراحت سنگینی برداشت و به اجبار او را به کشور آلمان اعزام کردند.
وی با بیان اینکه من ماندم و ۵ بچه قد و نیم قد و بمباران نهاوند عنوان کرد: خاطرات زندگی من در کتاب «عشق هرگز نمیمیرد» منتشر خواهد شد.
همسر شهید سلگی گفت: من از خانوادهای مذهبی بودم که سختی هم کشیده بودم، بنابراین فقط بچه داری نمیکردم، از بانوان بسیجیان فعال و عضو گردان الزهرا بودم و به این بسنده نمیکردم که همسرم در جبههها حضور دارد و من بچه کوچک دارم بلکه خود را رزمندهای میدیدم که در پشت جبههها مشغول خدمت هستم.
وی خطاب به جوانان امروز اظهار کرد: جوانان به خدا توکل کنند و پابه چای ولایت حرکت کنند و خود را مدیون شهدا بدانند و همواره در راه حفظ آرمانهای اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی گام بردارند و به آن پایبند باشند و زندگی امام حسین (ع) و حضرت زهرا (س) را سرمشق خود قرار دهند.
ایستادگی مقابل دشمن با قوت در فضای مجازی
سردار سالار آبنوش، معاون عملیات بسیج مستضعفان کشور و همرزم شهید سلگی نیز اظهار کرد: ۴۰ سال پیش با حاج میرزا و در کنار هم وارد عرصه پاسداری شدیم و از او معنی عزت نفس را به طور کامل آموختیم چرا که زندگی او این دو واژه را به خوبی تشریح میکرد.
وی با بیان اینکه لحظهای که حاج میرزا مجروح شد کنارش بودم افزود: در آن لحظه او ما را دلداری میداد و امیدوار میکرد و این بزرگترین درس این شهید بزرگ به همه ما بود که به راهی که میرفت اعتقاد راسخ داشت.
معاون عملیات بسیج مستضعفان کشور با بیان اینکه امروز هرکس هر آنچه از دستش برمیآید در فضای مجازی باید انجام دهد؛ افزود: دشمن با تمام تلاش در راه کوچک کردن آقای ما و خورشید ولایت است و ما نباید اجازه دهیم دشمن در این راه موفق شود.
وی عنوان کرد: اگر دشمن در راه اهداف خود به موفقیت دست یابد نسل جدید از برکت وجود ولایت بیبهره میماند و مشخص نیست که در راه صحیح زندگی خواهد ماند و یا خیر.
آبنوش با بیان اینکه افرادی که میتوانند باید با قدرت در فضای مجازی حاضر شوند تأکید کرد: باید با قوت و دست پر در فضاهای مجازی با برنامه ریزی و هدفمند حضور یابیم و داشتههای خود را به خوبی عرضه کنیم.
وی در ادامه به سردار شهید محسن امیدی هم اشاره کرد و گفت: افتخار داشتم در لحظه شهادت در کنار شهید امیدی باشم و با توجه به شناختی که از او دارم باید حاج محسن را مسیح شهدای استان بدانیم.
جمشید طالبی، مصاحبهگر کتاب آب هرگز نمیمیرد نیز اظهار کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس حاج میرزامحمد سلگی ۶ بار مجروح شد که پیش از قطع شدن پاهایشان، پهلوی وی در عملیات والفجر ۵ به شدت جراحت برداشت.
وی افزود: البته ماندگاری حاج میرزا در کشور ما و کشورهای دیگر به دلیل اخلاص در عمل بود به طوری که ولایت مداری او بینظیر و عاشق نسل جدید بود.
مصاحبهگر کتاب آب هرگز نمیمیرد عنوان کرد: خوشبختانه استان همدان در حوزه ادبیات دفاع مقدس یک استان غنی و دارای نویسندگان برجستهای است که باید به خوبی معرفی شوند هرچند بهره برداری از این آثار به خود انسانها نیز باز میگردد.
نظر شما