به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، امیر ناظمی گفت: متاسفانه در برخی موارد واژه شبکه ملی اطلاعات با نوعی فیلترینگ، مسدودسازی و محدودیت برای شهروندان پیوند خورده است که یک اشتباه بزرگ است. چون اینترنت به عنوان یکی از اصلی ترین خدماتی است که روی شبکه ملی اطلاعات ارائه میشود.
وی با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات ارائه دهنده خدمات متنوعی از جمله اینترنت یا شبکههای اختصاصی است گفت: شبکههای اختصاصی قاعدتاً خارج از اینترنت قرار دارند؛ برای مثال میتوان به شبکه اختصاصی دولت اشاره کرد که محیطی است که دستگاههای مختلف به یکدیگر متصل میشوند و به رد و بدل کردن اطلاعات میپردازند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در چنین وضعیتی، نیاز به صیانت از دادههای شهروندان و حفظ محرمانگی دادهها وجود دارد، افزود: به هر حال بخش عمدهای از مکاتبات اداری را مکاتبات محرمانه تشکیل میدهند و این بخشی است که آن را مشکلات فرهنگی شبکه ملی اطلاعات میدانیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از تجهیزات داخلی در شبکه ملی اطلاعات گفت: در بعضی از شبکههای اختصاصی این نیاز وجود دارد که به واسطه ایمنی و امنیتی که نیاز است از محصول داخلی استفاده شود، حتی اگر این محصولات، کیفیت پایینتری نسبت به رقیب خارجی داشته باشند، در این زمینه میتوان به شبکه اختصاصی دولت اشاره کرد اما در برخی شبکهها مانند اینترنت چنین ضرورتی وجود ندارد و محصولاتی که قابل رقابت با محصول خارجی هستند، میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، موانع موجود بر سر راه استفاده از تجهیزات تولید داخل در شبکه ملی اطلاعات را در دو بخش ارزیابی کرد و گفت: بخشی از این موانع شامل محیط عمومی میشود و بخشی نیز به نگاه و تجربه موجود در خصوص حمایت از تولیدکننده داخل بازمیگردد.
ناظمی تاکید کرد: در بسیاری مواقع، حمایت انجام شده صرفنظر از نگاه مزیت رقابتی یا نگاه به حیطه استفاده بوده که منجر شده است، تمایل جدی به استفاده از این نوع تجهیزات وجود نداشته باشد و وجود تجربیات قبلی در نوع استفاده تاثیرگذار باشد. جنس این موانع را میتوان فناورانه و اقتصادی برشمرد.
وی راهکار موجود برای برداشتن موانع یاد شده را نوعی واقعگرایی دانست و گفت: زمانی میتوانیم کار خود را مثمرثمر پیش ببریم که واقعگرایانه بدانیم، کدام محصول را با چه هدفی استفاده میکنیم. همان طور که پیش از این به آن اشاره شد، بخشی از محصولات باید توانایی رقابت با تولیدکنندگان جهانی را داشته باشند و برخی خیر؛ لذا جای کارکرد این محصولات با یکدیگر متفاوت است.
به گفته معاون وزیر ارتباطات، در جاهایی که محرمانگی و صیانت از دادهها حایز اهمیت است، از محصولاتی استفاده کنیم که فاکتور امنیت در آنها مورد توجه قرار گرفته است. اما جایی که خدمات عمومی در میان است، مانند اینترنتی که مردم از آن استفاده میکنند، باید مزیت رقابتی حایز اهمیت باشد. لذا نباید فراموش کرد که اختلاط یا جابجا قرارگرفتن این دو با یکدیگر، باعث عدم موفقیت در هر دو بخش خدمات عمومی و شبکههای اختصاصی میشود.
نظر شما