دکتر حسن زائری لطف در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در زمان دفاع مقدس بحث دفاع از میهن مطرح بود و حضور فیزیکی تمام اقشار از کارگر، پزشکان، مهندسین مطرح بود و یک بسیج ملی در کشور شکل گرفته بود تا یک وجب از خاک کشور به دست دشمن نیافتد اما دفاع مقدس با وجود همه سختی ها دستاوردهای بسیار خوبی را برای کشور داشت.
وی افزود: بعد از جنگ تحمیلی، عرصه جنگ در کشور ما متفاوت شد و با تحریم هایی که بر کشور تحمیل شد، دفاع از خاک میهن به عرصه علم و فناوری و جهاد در راه پیشرفت منتقل شد و در این زمینه کشور دستاوردهای بسیاری کسب کرد. مثلا حوزه نظام سلامت علیرغم همه تحریم ها و محدودیت ها، کارنامه پرافتخاری دارد.
زائری لطف اضافه کرد: جراحان و پزشکان حاذق ایرانی در این دوران رشد کردند که در کل جهان در حوزه سلامت سرآمد هستند. در واقع می بینیم که دفاع همچنان باقی است. وقتی برمی گردیم و عقبه بسیاری از فعالان حاذق نظام سلامت را می بینیم متوجه می شویم که در دفاع مقدس هم فعال بودند و در آنجا به ارائه خدمت می پرداختند.
وی یادآور شد: بسیاری از دانشجویان پزشکی در زمان جنگ، در جبهه های نبرد حضور پیدا می کردند و به دفاع از میهن می پرداختند و خدمات پزشکی هم ارائه می کردند. همان دانشجویان دیروز به استادان امروز بدل شده اند و همان دفاع را در دانشگاه ادامه می دهند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت گفت: در این زمان هم بسیاری از دانشجویانی را داریم که درست است که شرایط جبهه و جنگ را درک نکرده اند اما به خوبی در دوران کرونا نشان دادند که مانند جوانان آن زمان که وظیفه خود می دانستند که جان شان را در معرض خطر قرار دهند، این ها هم به عرصه نبرد با ویروس وارد شدند، با اینکه می دانستند که جان شان در خطر است.
وی با اشاره به حضور برترین های دانشگاهی در زمان دفاع مقدس و اکنون گفت: در زمان جنگ تحمیلی برترین های دانشگاه ها به جبهه ها می رفتند و به طور نمونه شهید احدی جزء سه نفر اول کنکور پزشکی بود که با وجود قبولی در این رشته، دفاع را به دانشگاه ترجیح داد. در زمانه کرونا هم که جنگی همه جانبه علیه تحریم و ویروس در جریان است، دانشجویان رتبه های برتر دانشگاه های علوم پزشکی هم نشان دادند که پای کار دفاع از سلامت مردم هستند و دغدغه حفظ سلامت مردم را دارند.
زائری لطف خاطرنشان کرد: در حال حاضر به ویژه در حوزه دانشگاه های علوم پزشکی، حضور دانشجویان در عرصه های علمی کشور و در رویدادهای مختلف علم و فناوری نشان می دهد که روحیه مقاومت و پایداری در برابر دشمن همچنان وجود دارد و جوانان امروز متفاوت از جوانان آن روزها نیستند. شاید شرایط آن روزها متفاوت شده اما مقاومت در برابر دشمن همچون گذشته است.
وی گفت: دانشجویان دغدغه مند امروزه هم حاضرند از جان و مال خود بگذرند و بدون کوچکترین چشم داشتی در عرصه های علم ، ارائه خدمت و فناوری فعالیت کنند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: در حوزه علوم پزشکی در حال حاضر سرمایه اجتماعی رشد قابل توجهی داشته است و اکنون دستیاران و دانشجویان همانند سنگر دفاع مقدس، لباسی که برای مقابله با کرونا به تن می کنند همانند گذشته مقدس است و جان خود را برای سلامت مردم به خطر می اندازد. این موضوع نشان داد که روحیه دفاع از مردم همچنان در میان جوانان باقی است.
وی گفت: دانشجویان امروز پر از ایده هایی هستند که روحیه دفاع از میهن را با جدیت دنبال می کنند و همچنان قلب شان برای کشور می تپد.
نظر شما