۷ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۵۱

شهردار شیراز:

شیراز در مسیر نامزدی پایتخت کتاب جهان قرار گرفت

شیراز در مسیر نامزدی پایتخت کتاب جهان قرار گرفت

شیراز- شهردار شیراز اعلام کرد: مدارک لازم برای قرار گرفتن شیراز در فهرست شهرهای نامزد کتاب جهان به یونسکو ارائه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حیدر اسکندرپو ر صبح دوشنبه در نشست خبری تشریح برنامه‌های شهرداری در حوزه کتاب و کتابخوانی که با حضور عبدالمهدی مستکین، مدیر کارگروه فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو به شکل ویدئوکنفرانس، با اشاره به اینکه در دوره جدید شهرداری و شورا اعلام شد که نگاه به حوزه فرهنگ بیشتر خواهد بود، گفت: شیراز در سطح ملی و بین المللی شایستگی دارد که به عنوان پایتخت فرهنگی ایران بدرخشد.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه دنیا و خاورمیانه دچار درگیری‌ها و تنش‌های جدی است، اظهار کرد: در این راه، تلاش فرهنگی و نگاه صلح مدار مردم شیراز اهمیت زیادی پیدا می‌کند و این جایگاه مبتنی بر اندیشه‌های فرهنگی و ادبی این مردم است.

وی سعدی را نماینده صلح مردم شیراز در سطح جهان دانست و تاکید کرد: پس از سعدی، مردم شیراز هستند که باید جایگاه صلح و همزیستی را نگهدارند.

اسکندرپور با تصریح اینکه کتاب عنصری در جهت تحکیم صلح و آرامش است، افزود: با همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی سال جاری، امسال شیراز به عنوان پایتخت کتاب معرفی شد.

وی تجهیز فرهنگسراهای شیراز به کتابخانه ها را گامی در جهت اهداف پایتختی کتاب ایران معرفی کرد و افزود: در پارک‌ها، فرصت‌های کتاب و کتابخوانی فراهم خواهد شد و در پروژه‌های انسان محور، باغ کتاب محوری ترین بخش را برعهده می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه در پروژه «شهید کسایی» که به زودی آغاز می‌شود باغ کتاب هم در نظر گرفته می‌شود، اضافه کرد: با افتخار از طرف مردم شیراز اعلام می‌کنم، شیراز نامزد پایتختی کتاب جهان می‌شود و مدارک لازم را به یونسکو ارائه شده است.

شهردار کلانشهر شیراز با یادآوری این مطلب که اگر این اتفاق امسال نیفتد با پیگیری جدی تلاش‌ها را ادامه خواهد یافت، افزود: گام‌های بلندی را برای اینکه بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در شیراز تسری دهیم، طی خواهیم کرد بدین خاطر، اطمینان دارم با توجه به زیرساخت‌های موجود این موفقیت بزرگ برای شیراز رقم خواهد خورد.

به گفته شهردار شیراز، پایتختی کتاب جهان را به عنوان مسیری تعریف کرده‌ایم که از طریق آن فرهنگ و فرصت کتاب‌خوانی را ترویج دهیم و شیراز را در جایگاهی قرار دهیم که مردم جهان بتوانند در آن با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

وی افزود: هدف اصلی ما ایجاد فرصت‌های جدید برای کتاب و کتابخوانی است و پایتختی کتاب جهان را به عنوان مسیری تعریف کردیم که مردم بتوانند دنیا را بشناسند و تفاوت‌ها را درک کنند و با درک این تفاوت‌ها به سوی صلح حرکت کنند.

به گفته اسکندرپور، از یونسکو می‌خواهم فرصت را فراهم کنند که با توجه به پشتوانه غنی تاریخی و فرهنگی، مردم جهان از طریق شیراز، از طریق کتاب، فرصت شناخت بیشتر جهان را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه لایحه ۲۶ طرحی در شهرداری طراحی شده است که فرصتی را ایجاد می‌کند که فرصت‌های زیادی را برای کتاب و کتابخوانی فراهم کنیم و این لایحه به شورا اعلام کرده ایم، افزود: در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ پروژه‌های جدی را در این حوزه سامان خواهیم داد.

اسکندرپور اضافه کرد با تصریح اینکه اقدامات پیش رو، کاری ماندگار در حوزه کتاب و کتابخوانی خواهد بود، از مسئولین یونسکو دعوت کرد تا برای دیدن زیرساخت‌ها به شیراز سفر کنند.

وی ادامه داد: در صورتی که به عنوان پایتخت کتاب جهان انتخاب شویم به کشورهای فارسی زبان همسایه هم خدمات را ارائه خواهیم کرد.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه شعار شهرداری شیراز در مسیر پایتختی کتاب جهان، «بخوان برای احترام به تفاوت ها» است، خواستار تمدید پایتختی کتاب ایران در سال ۱۴۰۰ شد و افزود: ۲۹ مسیر خلاقانه در حوزه کتاب در شیراز در نظر گرفته شده است و شیراز می‌تواند و باید پایتخت کتاب جهان باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه‌ها و پروژه‌های لایحه ترویج کتابخوانی شهرداری شیراز شامل ۲۴ عنوان می‌شود که از جمله می‌توان به طراحی، تجهیز و راه اندازی «تمپارک کتابخوانی»، طراحی، تجهیز و راه اندازی کمپ متحرک ترویج کتابخوانی در قالب اتوبوس‌های مجهز به تجهیزات ارائه و اجرای برنامه‌های کتابخوانی، اجرای ترکیبی ۲۰ برنامه ترویج کتابخوانی در ضمن نمایش فیلم‌های مرتبط با کتاب‌ها در سینما، حمایت از راه اندازی و تداوم فعالیت‌های نهادها و سمن‌های تخصصی چرخه کتاب و… اشاره کرد.

کد خبر 5034828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha