به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، توسعه زیستبوم فناوریهای نسل پنجم مخابراتی، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، موضوع تفاهم سه جانبه برای تسهیل و حمایت از تجاریسازی فناوریهای مورد نیاز این حوزه است که دو روز پیش میان ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و یکی از اپراتورهای موبایل به امضا رسیده است.
هدف از امضای این تفاهمنامه ایجاد سازوکارهای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در امر تحقیق، توسعه، تولید و تجاریسازی محصولات و خدمات این حوزه است.
«ایجاد زیرساختها و نهادهای پشتیبان شکلگیری و توسعه شرکتهای دانشبنیان در فناوریهای مورد نیاز»، «حمایت از تجاریسازی و بومیسازی فناوریها و نوآوریهای شرکتهای دانشبنیان» و «حمایت از بازارسازی و ایجاد تقاضا برای تجهیزات و فناوریهای مورد نظر» از دیگر اهدافی است که برای این تفاهمنامه تعریف شده است.
در این تفاهم نامه ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متعهد شده است که در شناسایی فناوریهای مهم و قابل بومیسازی فناوریهای نسل پنجم شبکه ارتباطات سیار، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در کاربردهای حملونقل، سلامت دیجیتال، صنعت و معدن دیجیتال و کشاورزی و انرژی مشارکت کند.
همچنین ستاد تعهد داده است که تسهیلات مالی برای کنسرسیوم ارزیابی شده و منتخب برای بومیسازی فناوریهای منتخب را تامین کند و با نهادهای دولتی مرتبط برای جلوگیری از واردات این فناوریها برای بومیسازی مذاکراتی داشته باشد.
از تعهدات اپراتور موبایل هم میتوان به مشارکت در شناسایی فناوریهای مهم و قابل بومیسازی فناوریهای نسل پنجم شبکه ارتباطات سیار، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در کاربردهای حملونقل، خودروی متصل، شهر هوشمند،سلامت دیجیتال، صنعت و معدن دیجیتال و کشاورزی و انرژی اشاره کرد.
وزارت ارتباطات و اطلاعات هم تلاش میکند استفاده از ظرفیتهای وزارتخانه برای تنظیم پیشنهاد قوانین و آییننامههای مرتبط و پیگیری تصویب آن، هماهنگی با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای تخصیص فرکانس و سایر موضوعات مرتبط با رگولاتوری و غیره را تسهیل کند.
نظر شما