به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و برادر آیتالله تسخیری در سخنرانی خود در وبینار «بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشههای حضرت آیت الله تسخیری» که عصر روز گذشته (۸ مهرماه) در حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، از کسانی که در طول این چهل روز تسلی خاطر خانواده ایشان بودهاند، به ویژه مقام معظم رهبری و مراجع عظام و شخصیتهای کشورهای مختلف قدردانی کرد.
وی اظهار کرد: هدف آیت الله تسخیری دعوت به کلمه توحید و توحید کلمه بود و ایشان وحدت را سرلوحه قرار داد تا جهانیان از تفرقه و طایفهگری به سوی خداپرستی و ارزشهای انسانی حرکت کنند.
حجتالاسلام محمدمهدی تسخیری ادامه داد: آیت الله تسخیری بهترین راه رسیدن به وحدت را گفتوگو میدید و معتقد بود وقتی وحدت حاکم شود، جدال از میان خواهد رفت.
وی یادآور شد: باید تلاش کنیم که راه ایشان را که مبتنی بر احترام به گفته دیگران، نقد سخن نه سخنور و راه اخلاق بود، ادامه دهیم و حرکت تقریبی ایشان را نهادینه کرده و از آن بهره ببریم.
در بخش دیگری از این مراسم، سید محمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ وارشاد اسلامی به بیان فصائل و ویژگیهای این شخصیت برجسته عالم اسلام پرداخت.
وی افزود: بدون تردید آیت الله تسخیری یک عالم ربانی، مجتهد، اندیشمند، متفکر، صاحب نظر در علوم اسلامی در مسائل فرهنگی با تألیفات و آثار فراوانی که داشتند، بود.
حسینی تأکید کرد: آیت الله تسخیری یکی از شاگردان موفق و ارزشمند شهید بزرگوار آیتالله العظمی سیدمحمدباقر صدر بود که درس او را فراگرفت و از محضر او بهرههای فراوان برد. همچنین، در حوزه علمیه قم هم درس میخواند و براساس افق دیدگاههای سیاسی خود حرکت میکرد.
وی به نگارش کتابهای متعدد و مقالات فراوان آیت الله تسخیری اشاره و تصریح کرد: آن مرحوم اشراف و احاطه کامل به علوم اسلامی داشت و از جهت تذهیب نفس و سجایای اخلاقی ویژگیهای بارزی داشتند که میتوان تواضع و اخلاص ایشان را نام ببریم.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: آیت الله تسخیری بی ادعا و بی هیاهو در مسیر معرفی دین مبین اسلام خدمت کرد.
وی به نقش آیت الله تسخیری در برگزاری کنفرانسها و گردهماییهای وحدت اسلامی در ایران و خارج از کشور اشاره و تأکید کرد: ایشان با اینکه دچار ضعف جسمانی و کسالت بود، در کنفرانسها، همایشها، نشستهای بینالمللی، منطقهای و بینالاسلامی به عنوان نماینده رسمی جمهوری اسلامی حضور مییافت و جایگاه و دیدگاههای جمهوری اسلامی را بیان میکرد.
حسینی با اذعان اینکه آیت الله تسخیری تلاشگر و روحیه جهادی داشت، گفت: ایشان جامع الاطراف بود و بیش از ۴۰ سال بعد از انقلاب، از نظام مقدس اسلامی دفاع میکردند و مشغول به خدمت بودند.
وی به نقش بی بدیل آیت الله تسخیری در فعالیتهای فرهنگی در حوزه بینالملل به ویژه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و معاونت بینالملل اشاره کرد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: آن عالم ربانی هم خوش بیان بود و هم خوش قلم و اهل فصاحت و بلاغت. آوازه ایشان از چین تا اروپا، از روسیه تا آفریقای جنوبی، از اندونزی تا الجزایر، پیچیده بود. جای جای جهان اسلام آیت الله تسخیری را میشناختند و به او علاقهمند بودند.
وی در پایان سخنانش، افزود: ایشان در بحث امت اسلامی، گفتگوی ادیان، زن مسلمان، صلح جهانی و بیداری اسلامی صاحب نظر بودند و مجلات و آثار بسیاری داشتند که میتواند الگو و نمونه آیندگان باشد.
نظر شما