به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، مرتضی نیکخو در تشریح برنامههای مربوط به هفته جهانی فضا (۱۳ تا ۱۸ مهرماه جاری) که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار خواهد شد، گفت: پژوهشگاه فضایی ایران هفته جهانی ۲۰۲۰ را فرصت ارزشمندی برای فعالیتهای ترویجی دانسته تا بدینوسیله مردم در جریان آخرین وضعیت پروژههای ملی و توسعه زیرساختهای فضایی کشور قرار گیرند.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشگاه فضایی ایران ادامه داد: ما در مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران، بر این باوریم که با ارتقای سطح آگاهی احاد جامعه از مثمر ثمر بودن خدمات فضاپایه در زندگی مردم؛ سطح پذیرش و حمایت روانی جامعه از فعالیتهای پژوهشگران و متخصصان فضایی کشور، توسعه خواهد یافت.
وی با اشاره به شعار امسال هفته جهانی فضا؛ «ماهوارهها زندگی را بهتر میکنند» گفت: مطابق با اهداف تعیین شده در این شعار، برنامههایی تبیین شده تا کاربردهای مهم ماهوارهها و سرریز فناوریهای فضایی مانند پایش و پیشبینی تحولات جوی و هواشناسی، رله سیگنالهای تلویزیونی و تلفنی، پایش و سنجش از راه دور زمین، کاوش در اعماق کیهان، پایش حوادث غیرمترقبه مثل سیل و زلزله، پزشکی از راه دور، حفاظت از محیط زیست که موجب تحول در عرصههای مختلف زندگی بشر شدهاند را بیشتر به مردم بشناسانیم.
نیکخو خاطرنشان کرد: امسال در سراسر دنیا برنامههای گرامیداشت هفته جهانی ۲۰۲۰ به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا، بهگونهای متفاوت برگزار خواهد شد. از اینرو، ما نیز در پژوهشگاه فضایی ایران با در نظر گرفتن این شرایط، غالبا از بستر فضای مجازی برای اجرای برنامههای بزرگداشت هفته جهانی ۲۰۲۰ استفاده میکنیم.
وی از افتتاح آزمایشگاه ابوریحان بیرونی و مرکز یکپارچهسازی سامانههای پیشرانش فضایی به عنوان برنامه های مدنظر پژوهشگاه فضایی خبر داد و گفت: فاز اول مرکز نوآوری فضایی نیز در این هفته رونمایی می شود.
این مقام مسئول گفت: برگزاری وبینارهای «ماهوارهها چگونه زندگی بشر را بهتر میکنند» و «آموزش فضایی در منطقه آسیا – اقیانوسیه» و برگزاری برنامههای گفتگومحور تلویزیونی متنوع با موضوعات «فناوری فضایی، ماهوارهها و شناخت جهان هستی»، «توسعه کشاورزی نوین با ماهوارهها»، «ماهوارهها و بهبود مدیریت مخاطرات طبیعی و محیط زیست» و... از دیگر برنامه های ترویجی در این هفته است.
به گزارش مهر، مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ قطعنامهای را تصویب کرد که به موجب آن، چهارم تا دهم اکتبر هر سال به عنوان «هفته جهانی فضا»، درنظر گرفته شده است. این هفته حد فاصل دو رویداد تاریخی فضایی یعنی پرتاب نخستین ماهواره جهان (اسپوتنیک) و امضای نخستین معاهده استفاده صلحآمیز از فضای ماوراء جو در سازمان ملل است.
هدف از این کار، ترویج و توسعه دانش فضایی و آشنا کردن مردم و جوانان از نقش فناوری فضایی در زندگی انسانها روی زمین اعلام شده است.
نظر شما