محمدمهدی مفتح در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از گرانیها، اظهار داشت: متأسفانه شاهد هستیم که برخی افراد گرانفروشی میکنند چرا که قیمت تمام شده بسیاری از اجناس و کالاها بسیار کمتر از آن قیمتی است که مردم بابت تهیه آن کالاها پرداخت میکنند.
وی تأکید کرد: قاعدتاً دستگاههای نظارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و بازرسان اتاق اصناف و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید بر قیمت کالاها نظارت کافی داشته باشند.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه دستگاههای نظارتی بر قیمت کالاها آن طور که باید و شاید نظارت نمیکنند، چرا که اگر این نظارت به خوبی صورت میگرفت نباید تا این حد گرانی در جامعه وجود داشته باشد و به اعتقاد بنده در حال حاضر نظارت مؤثر بر بازار وجود ندارد.
مفتح با اشاره به اینکه در سالهای قبل واحدهای صنفی ملزم بودند قیمت کالا را روی آن درج کنند اما الان شاهد این مسئله نیستیم، متذکر شد: همچنین یکی دیگر از مسائلی که در گذشته وجود داشت آن بود که اگر واحدهای تولیدی میخواستند قیمت کالایی را افزایش دهند، باید موافقت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را اخذ میکردند اما الان چنین شرایطی وجود ندارد و میبینیم که قیمت برخی از کالاها لحظه به لحظه تغییر میکند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد حمایت از مصرف کنندگان نیستیم، گفت: وزارت صمت باید نظارت دقیق بر بازار را در دستور کار خود قرار دهد و اجازه ندهد برخی افراد خودسرانه قیمت کالاها را افزایش دهند.
وی تصریح کرد: اگر قرار است واحدهای تولیدی قیمت اجناس را افزایش دهند، باید موافقت سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را اخذ کنند که این مسئله میتواند باعث شود تا بازار از این وضع آشفته رها شود.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره علت نوسانات شدید قیمت برخی از کالاها گفت: بی تدبیری و عدم نظارت دولت و همچنین سودجویی برخی ذینفعان در مسیر تولید و توزیع عامل اصلی گرانی کالاها است.
نظر شما