به گزارش خبرگزاری مهر، چاپ دوم کتاب «نان سالهای جنگ» که خاطرات زنان روستایی در پشتیبانی دفاع مقدس را روایت میکند، با ویرایشی جدید و توسط انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شد.
«نان سالهای جنگ»؛ اولین کتاب از مجموعه تاریخ شفاهی پشتیبانی جنگ انتشارات راه یار است که طی آن، خاطرات زنان روستای «صَدخَرو» سبزوار در پشتیبانی دفاع مقدس را روایت میشود. تحقیق این کتاب را محمد اصغرزاده برعهده داشته و محمود شمآبادی نیز نگارش آن را انجام داده است. اثر پیشرو به نقش زنان پشتیبانی جنگ یک روستا پرداخته است؛ زنانی که به مثابه گردانی در جنگ بودند و فرماندهشان هم خیرالنساء و دخترش مریم بودند. علاوه بر صدخرو، هزاران روستای دیگر هست که کمتر به آنها پرداخته شده است؛ روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد.»
مقدمه این کتاب، با سخنی از امام خمینی (ره)، درباره عظمت کار اینزنان روستایی آغاز میشود:
«من وقتی که در تلویزیون میبینم این بانوان محترم را که اشتغال دارند به همراهی کردن و پشتیبانی کردن از لشکر و قوای مسلح، ارزشی برای آنها در دلم احساس میکنم که برای کسی دیگر نمیتوانم آنطور ارزش قائل شوم. آنها یک کارهایی که میکنند که دنبالش توقع اینکه یک مقام یا یک پستی را اشغال کنند، با یک چیزی از مردم خواهش کنند؛ هیچ این مسائل نیست، بلکه سربازان گمنامی هستند که در جبههها باید گفت مشغول جهاد هستند.»
در بخشی دیگر از مقدمه کتاب درباره این روستا میخوانیم:
«روستای صدخرو در ۵۵ کیلومتری غرب سبزوار، یکی از هزاران روستایی است که در سالهای دفاع مقدس، به پشتیبانی از جنگ مشغول بود. اما در تاریخ دفاع مقدس کمتر به نقش این روستاها پرداخته شده و با بیمهری تاریخنگاران مواجه بوده است. روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد. زنان روستای صدخرو، نمونهای از زنان انقلابی هستند که عمرشان را پای دفاع از انقلاب و ارزشهایش گذاشتند. هرچند این زنان سواد زیادی نداشتند و در دانشگاهی درس نخوانده بودند، اما در مکتب اسلام یاد گرفته بودند که زندگی چیزی نیست جز عقیده و جهاد. برای همین زندگیشان شده بود جهاد در راه عقیده. برای همین بود که پای تنور خیس عرق میشدند، اما از نان پختن برای جنگ دست نمیکشیدند.»
چاپ دوم «نان سالهای جنگ» با ویرایشی نو، در ۱۴ فصل، خاطرات زنان روستای صدخرو در پشتیبانی از جبهه و رزمندگان دفاع مقدس را در ۱۴ فصل روایت کرده است و بخش پایانی کتاب نیز به تصاویر زنان جهادگر و شهدای این روستا اختصاص دارد.
چاپ دوم اینکتاب با ۲۰۰ صفحه، شمارگان ۲ هزار نسخه و قیمت ۲۲ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما