به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با حضور در برنامه صبح و گفتگوی رادیو گفتوگو با اشاره به نامگذاری روز علم و فناوری برای یکی از روزهای دهه وقف، اظهار کرد: در آیات قرآن برای احسان آثار معنوی بسیاری پیش بینی کردهاند و قرآن مؤمنین را به آنچه که دوست میدارند، تشویق به بخشش کرده است.
وی ادامه داد: پیش از ورود اسلام نیز کار نیک و وقف را حتی در زمان آریاییها در ایران داشتیم و با ورود اسلام، یک مجتمع علمی و وقفی برای تربیت پزشکان در تبریزِ آن روزگار به عنوان پایتخت داشتیم.
ارشدی با بیان اینکه این شهر دانشگاهی از محل وقف ایجاد شده بود و در دوره صفویه در اوج شکوفایی تشیع و وقف قرار داشتیم، افزود: یکی از مهمترین کارکردهای وقف، حوزه علم و فناوری است و از برکاتِ آن، ورود خیران در حوزههای کمتر شناخته شده است.
وی با بیان اینکه صندوقهای خطرپذیر و شرکتهای دانش بنیان از جمله حوزههای وقف بوده که در حوزه علم و فناوری است، گفت: انستیتو پاستور، موقوفات ملک و بنیاد فرهنگی البرز از موقوفات روزگار ماست.
ارشدی خاطرنشان کرد: این بنیاد در سال ۴۲ با هدف کمک به اشاعه فرهنگ و تجلیل از برترینهای علمی کشور از طریق جایزه نوبل ایرانی توسط آقای حسینعلی البرز تأسیس و وقف شد و چندین هزار نفر از نخبگان علمی کشور را مورد حمایت قرار داد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: مرحوم البرز در ابتدای تأسیس این بنیاد نگاهی ژرف به حوزه علم و دانش داشت و عدم امکان تحصیل دانش آموزان کم بضاعت و مستعد را تشخیص داد و لذا وام شرافتی را ابداع کرد و دانشجویان بدون ضامن و چک و سفته تنها با نام خانوادگیشان وام دریافت میکردند.
ارشدی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتوگو افزود: این مثال تلنگر و بهانه خوبی است برای واقفانی که میخواهند در حوزههای جدید حضور داشته باشند.
نظر شما