۳۱ خرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۳۷

بیش از 50 درصد عوامل موثر در سلامت به مسائل فرهنگی و اجتماعی مربوط می‌شود

نشست هم اندیشی سلامت ومعنویت صبح امروز با حضور دکتر تقی زاده مدیر کل سلامت شهرداری تهران و جمعی از اساتید دانشگاه ها و روسای تعدادی از مراکز مشاوره شهر تهران در محل شهرداری تهران با هدف بررسی تاثیر معنویت در سلامت جامعه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست دکتر عباس تقی زاده مدیر کل سلامت شهرداری تهران، با بیان اینکه نگاه مدیریت شهری به حوزه سلامت با نگرش سایر سازمانهای ذیربط کاملا متفاوت است گفت: نگرش شهرداری تهران به بحث سلامت در جامعه توجه ویژه به رویکرد فرهنگی و اجتماعی آن است.

وی با تاکید بر اینکه سلامت یک موضوع کاملا اجتماعی است افزود : بر اساس تحقیقات مسائل فرهنگی واجتماعی بیش از 50 درصد عوامل موثر در سلامت را تشکیل می دهد ، این در حالی است که بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های عصبی که در افراد جامعه بروز می کند اکثرا منشاء رفتاری داشته و از آنجا که رفتار نیز در حوزه فرهنگ تعریف می شود می توان تاکید کرد که نگاه مدیریت شهری به سلامت یک نگاه فرهنگی و اجتماعی است.

همچنین در ادامه این نشست دکتر بلهری استاد دانشگاه که سابقه چندین ساله در اداره کلینیک های مشاوره روانشناسی در تهران و تحقیقات مستمر در زمینه سلامت و معنویت دارد به ارایه سخنرانی پرداخت وگفت: مسئولیت شهرداری تهران فراتر از حوزه سلامت بوده و حوزه های فرهنگی و اجتماعی را نیز شامل می شود.

وی با تاکید بر اینکه امروزه در تمام دنیا اعتقاد بر این است که سلامت بدون توجه به ابعاد معنوی، معنا ندارد تصریح کرد: متاسفانه علیرغم اینکه در کشور ما به ابعاد جسمی سلامت توجه ویژه ای شده و پژوهش های علمی فراوانی در خصوص انواع بیماری ها صورت گرفته است اما در بعد سلامت معنوی بجز یک سری تحقیقات پراکنده قدمی برداشته نشده است.

دکتر بلهری تصریح کرد: به نظر می رسد جهان پزشکی امروز منتظر بروز تحول عظیمی در این حوزه است تا از طریق معنویت به درمان بیماری های گوناگون بپردازد.

همچنین در ادامه این نشست دکتر مظفری قائم مقام رئیس سازمان فرهنگی – هنری شهرداری تهران در مرکز مطالعات فرهنگی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه به نظر می رسد در جامعه امروزی آن چنان که باید به حوزه سلامت معنوی توجه نشده است گفت : علیرغم اینکه بحث سلامت معنوی از سوی سازمان بهداشت جهانی مطرح شده اما این بحث تا به امروز مسکوت مانده و فعالیت جدی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه باید امروزه گفتمان ما با نسل جدید به دور از تلقین و اجبار باشد تصریح کرد: نباید دین، اسلام ومعنویت را از زاویه تلقین آموزش دهیم، بلکه باید در جامعه تشنه امروز با زبان نسل جدید به بررسی و روشنگری در زمینه نقش معنویت در سلامت جامعه بپردازیم.

تعریف مفاهیم دین ومعنویت و اثرات متقابل آن بر یکدیگر، بحث سلامت معنوی به عنوان یک موضوع خاص، بحث معنویت و اثرات آن بر مسائل اجتماعی، جایگاه ونقش دین بر ارتقاء سلامت و راهکارهای اجرایی آن از جمله محورهایی بودند که توسط جمع حاضر در این نشست به بحث و بررسی گذاشته شد.

در پایان این نشست شورای علمی با حضور جمع حاضر در جلسه تشکیل شد تا در آینده نزدیک زمینه فعالیت های بیشتر شهرداری تهران در بحث معنویت و سلامت در شهر تهران فراهم شود.

کد خبر 505565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha