۱۰ آبان ۱۳۹۹، ۹:۲۳

مهر گزارش می دهد

مرزی بین شیعه و سنی در غرب گیلان وجود ندارد

مرزی بین شیعه و سنی در غرب گیلان وجود ندارد

رشت- شیعه و سنی در غرب گیلان به ویژه شهرستان های رضوانشهر و تالش در کنار هم زندگی می کنند و مرز بندی میان آنها وجود ندارد، بزرگان منطقه وجود این وحدت را رمز اقتدار نظام می دانند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ماریا رضایی: اینجا در سرزمین تالش مردمانش از تالش و گیلک و فارس و ترک در کنار هم زندگانی می‌کنند. عروس این یکی شیعه است و داماد آن یکی سنی. کسی به کسی کاری ندارد.

هر سال به مناسبت هفته وحدت و میلاد نبی مکرم اسلام مراسم ویژه ای از جمله مولودی خوانی در تالش برگزار می‌شد اما امسال به دلیل وجود ویروس کرونا، این مجالس برپا نمی‌شود.

دلتنگی مولودی خوانان برای حضور در مراسم هفته وحدت

عنایت تحویلداری بازنشسته آموزش و پرورش و یکی از مولودی خوانان بنام اهل رضوانشهر در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: همواره این محفل جوانم می‌ساخت. دلم در این روزها خوشی زائد الوصفی داشت که از نور رحمت پروردگار و پیامبر روشنی می‌گرفت.

به یاد آن روزها با صدای دلنشینی قسمتی از مولودی را می‌خواند: از فیض سبحان خدا، هرشب کاینه ژه این ندا، به رو به درگاه خدا. دنیا گذرگاه چمه، عمرش کمه، کارش غمه. برزن بسی برشم همه، به رو به درگاه خدا….

در دلش غمی نهفته است و بغضی که فرو می‌خورد. معمولاً در این شب‌ها مولودی می‌خواند و همراه دوستان مولودی خوانش در ثنای رسول اکرم آواز عشق سر می‌داد. وی ادامه می‌دهد: از دوستانمان عده کمی باقی مانده‌اند، سنت‌هایمان در گیلان کم در معرض نابودی بود که این کرونا نیز مزید بر علت شد.

تالش را همه به دلیل اختلاط مذهبی به نیکی می‌شناسند و بزرگان دینی و روحانیونی که در این خطه با مردم این دیار روزگار می‌گذرانند همگی گواهی می‌دهند که در این دیار مرزبندی بین شیعه و سنی وجود ندارد. بین آنان وحدت و مودتی عمیق حاکم است که آداب و رسوم مشترک و پیوند خویشاوندی بر آن می‌افزاید.

شیعه و سنی هر کجا نظام نیاز داشته باشد در صحنه هستند

امام جمعه پره سر که از زمان انتصابش در این شهر ۱۱ سال می‌گذرد از وحدت و همدلی در میان پیروان دو مذهب شیعه و سنی برای خبرنگار مهر می‌گوید و می‌افزاید: از هر ۱۰ نفر مراجعه کننده به دفتر امام جمعه هفت نفر اهل تسنن هستند. در این دیار فرقی بین این دو مذهب وجود ندارد.

حجت الاسلام محمد مهدی نژاد اضافه می‌کند: بنا بر تصمیم ستاد کرونا امسال در تالش جشن مولودی خوانی برگزار نمی‌شود. اما در مسجد صاحب الزمان (عج) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسمی به مناسبت ولادت پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) برگزار خواهد شد.

وی می‌افزاید: هر کجا نظام نیازمند حضور مردم این سرزمین بود، شیعه و سنی این شهر حضور گسترده‌ای از خود نشان دادند و راه نفوذ را بر بیگانگان بستند.

امام جمعه پره سر ادامه می‌دهد: در تالش خط کشی و مرز بندی بین اهل سنت و تشیع وجود ندارد و مردم این دیار از دیر باز باهم پیوندی ازلی دارند.

مودت میان شیعه و سنی میراث به جا مانده از گذشتگان

امام جمعه بخش اسالم هم به سابقه دیرینه وحدت در مردم شیعه و سنی تالش به ویژه شهر اسالم اشاره و اضافه می‌کند: در بدنه جامعه و در بین عموم مردم این منطقه مذهب مقوله‌ای چالش برانگیز نبوده و مردم در مراودات، معاملات و ازدواج توجهی به این مسئله ندارند.

حجت الاسلام محمد جواد باقری با اشاره به اینکه مردم این دیار در مشترکات دینی مانند نماز، روزه و قرآن به آئین یکدیگر احترام می‌گذارند، اضافه می‌کند: جامعه اهل سنت تالش از پیروان امام شافعی هستند که در ابراز محبت به اهل بیت (ع) شهرت دارند.

وی با اشاره به آمیختگی مردم این دیار از حضور هر دو مذهب در پیاده روی اربعین، مراسم تاسوعا و عاشورا و شرکت در مولودی خوانی، می‌افزاید: در هفته گذشته پیکر پاک شهید اهل سنتی پس از ۳۵ سال در این شهر تشییع شد که حضور همه اقشار و مذاهب مختلف در این آئین مهر تأییدی بود بر این وحدت.

حجت الاسلام باقری این مودت و دوستی را میراثی به جا مانده از گذشتگان عنوان و یادآوری می‌کند: در سال‌های اخیر شاهد حرکات تحریک آمیزی از سوی دشمنان این سرزمین در خارج از مرزها بودیم که با تدابیر مسئولان و اغماض مردم این حرکات ناکام ماند.

وی می‌گوید: ما نباید اجازه دهیم تفکرات افراطی از سوی هر دو مذهب ریشه بگیرد و اجازه تند وی به این تفکرات مسموم داده شود.

باقری از علما، روحانیت، ریش سفیدان، بزرگان و نخبگان مذاهب شیعه و سنی خواست تا نگذارند آتش اختلاف در بینشان افکنده شود و ادامه می‌دهد: در فرمایشات و توصیه‌هایی از پیامبر و ائمه اطهار (ع) نقل شده که با حسن رفتار مبلغ دین و مذهب خود باشید. مردم خوبی‌ها، تقوا و رفتار شایسته را می‌بینند و این عامل جذب آنان خواهد بود.

امام جمعه اسالم با تشکر از مردم تالش به جهت حفظ وحدت و انسجام در دین و مذهب، گفت: این مردم در زمان شیوع و همه گیری ویروس کرونا با تعاون و احسان به یاری یکدیگر آمدند و نشان دادند همواره برادر وار در کنار هم هستند.

مرزبندی میان شیعه و سنی وجود ندارد

حجت الاسلام غیاث الدین بدری امام جمعه اهل سنت روستای پیرهرات بخش اسالم نیز مودت بین برادران شیعه و سنی تالش را نشأت گرفته از کلام قرآن مجید و احادیث و روایاتی می‌داند که بر محبت میان مسلمانان تکیه دارد.

وی با بیان اینکه مسلمانان با وحدت و همدلی یکپارچه نباید به دشمنان اسلام اجازه دخالت در امور دینی خود را بدهند، ادامه می‌دهد: در منطقه تالش بین خانواده‌های شیعه و سنی مرزبندی وجود ندارد. آنها با یکدیگر ازدواج می‌کنند و توجهی به مسائل تفرقه انگیز ندارند.

امام جمعه اهل سنت پیر هرات اسالم این امر را از نشانه‌های مهم زندگی اسلامی می‌داند و می‌افزاید: امام خمینی (ره) در آن سال‌ها که دشمنان به دنبال تفرقه افکنی بین مسلمین جهان و بویژه انقلاب نوپای ایران اسلامی بودند با تدبیری مثال زدنی، از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول را هفته وحدت اعلام کردند.

اتحاد شیعه و سنی رمز پیروزی انقلاب و نظام

امام جمعه بخش لیسار نیز به اتحاد مثال زدنی در بین پیروان مذهب شیعه و سنی اشاره و می‌گوید: این اتحاد رمز پیروزی کشور جمهوری اسلامی ایران است و نشان از آن دارد که در ایران اسلامی پیروان همه مذاهب در کنار یکدیگر به صورت مسالمت آمیز زندگی می‌کنند.

حجت الاسلام محسن جعفرپور کشور ایران را مصداق واقعی یک کشور اسلامی عنوان می‌کند و می‌افزاید: ما به پشتوانه این ملت و مردم همواره بر دشمنان خود پیروز خواهیم شد.

مردم غیور تالش خارج از هر نگاه قومی و مذهبی همواره در شادی و غم در کنار یکدیگر ایستاده‌اند و به پشتوانه هم توانسته‌اند بسیاری از مشکلات را پشت سر گذاشته و توطئه‌های زیادی را خنثی کنند. امسال شاید نوای مولودی در خانه‌های این دیار طنین انداز نشود اما نوای همدلی و وحدت همواره در دل‌های تک تک مردم این آب و خاک زمزمه‌ای عاشقانه دارد.

کد خبر 5059066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha