به گزارش خبرگزاری مهر، وبینار منطقهای جنوب آفریقا (آفریقای جنوبی – پرتوریا) با موضوع «همکاریهای اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا» عصر جمعه ۹ آبان ماه در دومین روز برگزاری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور نمایندگانی از کشورهای جنوب آفریقا برگزار شد.
در این وبینار علاوه بر حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شخصیتهایی چون حافظ ابوبکر؛ دانشمند مسلمان از آفریقای جنوبی، ابراهیم رسول؛ سیاستمدار و دیپلمات برجسته آفریقای جنوبی، حجت الاسلام و المسلمین آفتاب حیدر؛ رئیس مرکز اهل بیت (ع) آفریقای جنوبی، دکتر عبدالرشید عمر؛ پژوهشگر مطالعات اسلامی از آفریقای جنوبی، شیخ اسماعیل دعا؛ رئیس شورای عالی مسلمانان زیمبابوه، شیخ محمد عیدی محمد؛ خطیب و امام جماعت مسجد دارالسلام تانزانیا و فرید سید؛ سردبیر روزنامه مسلم نیوز از آفریقای جنوبی به سخنرانی پرداختند.
عبدالرشید عمر، پژوهشگر مطالعات اسلامی از آفریقای جنوبی، در سخنانی با اشاره به موضوع کنفرانس وحدت امسال یعنی «همکاری اسلامی هنگام مواجهه با بلایا و مصائب» گفت: پاندمی کرونا شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای همگان به وجود آورده است. اما شیوه بسیار مثبت و دلسوزانه ای که اکثر رهبران کشورهای اسلامی، سازمانهای اسلامی و مؤمنین پیش گرفته اند باعث دلگرمی است.
وی افزود: مساله اطمینان بخش و دلگرم کننده این است که اکثریت مسلمانان با تبدیل منازل خود به مکانی برای عبادت موافقت کردند و این نشانه مثبتی است که نشان میدهد مسلمانان قابلیت پذیرش تغییر شرایط را دارا هستند.
عمر با اشاره به اینکه که پاندمی کرونا متأسفانه برای مدت طولانیتری با ما خواهد بود، گفت: ضروری است که علمای مسلمان به ویژه فقهای دین اسلام در استخراج منابع غنی میراث عظیم حقوقی اسلام به منظور واکنش نسبت به بحرانهای زمانه خلاقیت به خرج دهند.
شیخ اسماعیل دعا، رئیس شورای عالی مسلمانان زیمبابوه نیز در سخنانی با بیان اینکه بیماری کرونا در سراسر جهان بدون توجه به رنگ پوست، جنسیت و اعتقادات، همه جوامع بشری را درگیر و مجبور به تغییر سبک زندگی برای مقابله با این ویروس کرده است، گفت: در زیمبابوه، شورای عالی امور اسلامی که مسئول هماهنگی فعالیتهای سازمانهای اسلامی است، فوراً مسئولیت حفاظت از مؤمنین را به عهده گرفت و با تشکیل کارگروه کرونا شامل پزشکان متخصص و رهبران دینی شروع به فعالیت کرد. این کارگروه با کارگروه وزارت بهداشت که توسط رئیس جمهور زیمبابوه راه اندازی شده همکاری میکند. این کارگروه تمامی جوانب سبک زندگی اسلامی و نحوه تغییر آن برای هماهنگی بیشتر با اقدامات پیشگیرانه جهت کنترل انتشار ویروس کرونا را بررسی و شناسایی کرده است.
اسماعیل دعا ضمن درخواست از سازمانهای اسلامی برای ارائه امکانات به کشورهای فقیری چون زیمبابوه، از آنها خواست تا اطلاعات و منابع خود را برای مبارزه با کرونا در اختیار یکدیگر قرار دهند.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: اعتقاد ما این است کاری که جهت مبارزه با کرونا شروع شده میتواند با کمک سایر مسلمانان و سازمانهای اسلامی در سراسر دنیا به نتیجه مطلوب برسد و افراد به امید خداوند از مرگ نجات پیدا کنند.
سایر سخنرانان در این وبینار نیز بر ضرورت حفظ وحدت مسلمانان برای عبور از پاندمی کرونا تأکید کرده و کرونا را فرصتی برای افزایش همدلی و همافزایی میان امتهای مسلمان دانستند.
یادآور میشود، سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، امسال به دلیل شرایط شیوع کرونا برخلاف سالهای گذشته فقط به صورت مجازی برگزار میشود و شرکت کنندگان مناطق مختلف جهان در روزهای برگزاری این کنفرانس، در وبینارهای منطقهای به ارائه دیدگاههای خود در زمینه موضوع کنفرانس میپردازند.
نظر شما