سردار عليرضا افشار رييس بنياد حفظ آثار ونشر ارزشهاي دفاع مقدس در سالروز عمليات كربلاي - 5 در گفتگو با گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر اظهار داشت : 19 دي 1365 سالروز عمليات كربلاي 5 يكي از نقاط برجسته دوران دفاع مقدس است . عمليات كربلاي پنج به فاصله كمي پس از كربلاي 4 اجرا شد ، عمليات كربلاي 4 بدليل لو رفتن اطلاعات توفيق لازم را بدست نياورد ولي رزمندگان ما توانستند به فاصله خيلي كم يعني حدود دو هفته نيروهاي خود را به محور شلمچه منتقل كنند و عمليات كربلاي پنج را در آن محور به دشمن تحميل كنند .
در پيامد اين عمليات عظيم كه به منهدم شدن ماشين جنگي عراق منجر شد ديديم كه علاوه بر فشارهاي آمريكا ، قطع نامه 598 كه كمي به خواسته هاي جمهوري اسلامي ايران نزديك شده بود صادر مي شود . اين اولين بار بود كه پس از شروع جنگ تحميلي شوراي امنيت سازمان ملل به وجود جنگ در اين منطقه اعتراف مي كند . |
وي افزود: اين عمليات از نظر انهدام ماشين جنگي دشمن در طول دوران دفاع مقدس بي نظير است . حدود 50 درصد ارتش عراق در اين عمليات منهدم شد تعداد كشته هاي عراقي بالغ بر سي هزار نفر بود كه در بين اينها 1500 افسر عراقي و 20 فرمانده تيپ در اين عمليات كشته شدند . مجروحين آنها بالغ بر هفتاد هزار نفر بود. 81 يك تيپ و گردان مستقل به صورت صد در صد منهدم شدند . تعداد هواپيماهاي عراقي 80 فروند و تعداد تانكهاي منهدم شده 700 عدد بود . غنايم بسيار زيادي هم به دست رزمندگان اسلام افتاد كه در طول جنگ بيسابقه بود . 220 تانك غنيمت گرفته شد ، 2650 اسير به دست رزمندگان افتادند و در كل حجم انهدام دشمن بسيار بالا بود به طوري كه غرب به وحشت افتاده بود و فكر كردند ديگر امكان حفظ صدام در مقابل رزمندگان ايراني وجود ندارد .
سردار افشار در ادامه خاطر نشان ساخت : هنري كيسينجر وزير امور خارجه اسبق آمريكا اعلام كرد كه ديگر با ورود ايراني ها به بصره هيچ اميدي براي حفظ صدام وجود ندارد و در همان جا آمريكاييها تصميم گرفتند حمايت وسيع تري از رژيم عراق در مقابل ايران انجام بدهند و خودشان وارد منطقه خليج فارس شدند ، زدن كشتيها ي ايراني و سكوهاي نفتي كه نهايتا هواپيماي اير باس ايراني را هم زدند اقداماتي بود كه آمريكاييها مستقيما با ورود خود در صحنه جنگ تحميلي در حمايت از رژيم صدام انجام داد و كسي فراموش نمي كند كه بعد از كربلاي پنج اين حضور كاملا مستقيم و علني آغاز شد . همچنين حمايتهاي وسيعي از رژيم صدام براي تجهيز شدن به سلاحهاي كشتار جمعي صورت گرفت بعد از اين عمليات بود كه ديديم رژيم صدام از سلاحهاي شيميايي به خصوص در عملياتها به صورت گسترده و وسيع استفاده مي كرد .
رييس بنياد حفظ آثار ونشر ارزشهاي دفاع مقدس افزود : در پيامد اين عمليات عظيم كه به منهدم شدن ماشين جنگي عراق منجر شد ديديم كه علاوه بر فشارهاي آمريكا ، قطع نامه 598 كه كمي به خواسته هاي جمهوري اسلامي ايران نزديك شده بود صادر مي شود . اين اولين بار بود كه پس از شروع جنگ تحميلي شوراي امنيت سازمان ملل به وجود جنگ در اين منطقه اعتراف مي كند ، اين دوگانگي برخورد در مجامع بين المللي جز با نفوذ آمريكا و استكبار جهاني تحليل نمي توان كرد . در عمليات مشابهي كه صدام براي كويت داشت به فاصله 48 ساعت قطعنامه شوراي امنيت صادر مي شود و عراق را محكوم مي كند و فشار نظامي عليه عراق وارد مي شود تا از كويت خارج شود. ولي در مورد ايران بعد از عمليات كربلاي پنج يعني 19 دي 1365 اولين قطعنامه در اعتراف به وجود جنگ صادر مي شود و بعد اعلام اينكه هياتي از سوي سازمان ملل به ايران و عراق سفر بكند تا متجاوز را شناسايي بكند .
وي تصريح كرد: اين شناسايي متجاوز طبيعتا ، تبعات حقوقي دارد بايد خسارت طرفي كه جنگ به آن تحميل شده پرداخت شود . البته بعد از جنگ خاوير پرز دكوئيار به ايران و عراق سفر مي كند و يكي از مهم ترين دستاوردهاي سياسي جنگ تحميلي نامه ايست كه از سوي صدام براي ايران نوشته مي شود مبني بر قبول شرايط ايران و قبول قرار داد 1975 الجزاير و اعتراف دكو ئيار كه آغاز گر جنگ صدام بوده است. همه اينها در پرتو رشادتها ، پايمرديها و مقاومت رزمندگان در طول جنگ بويژه عمليات كربلاي 5 بوده است.
سردار افشار در مورد ويژگيهاي اين عمليات متذكر شد: يكي از ويژگيهاي اين عمليات حجم انهدام دشمن بود كه در هيچ يك از عملياتها اين مقدار از تجهيزات و نيروهاي دشمن منهدم نشده بود . ديگر ويژگي اين عمليات عبور از موانع بي نظيري بود كه رژيم صدام در شلمچه ايجاد كرده بود كه در طول جنگ بيسابقه بودو ديگر ويژگي اين عمليات كه به نظر من از همه مهم تر بود اخلاص رزمندگان بود . اين عمليات شايد بتوان گفت سخت ترين عمليات طول جنگ بود .
نظر شما