۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۵۳

نماینده مردم کرج در مجلس:

ایران فقط تهران نیست/ کرج هم بخشی از این سرزمین است

ایران فقط تهران نیست/ کرج هم بخشی از این سرزمین است

کرج - نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس با تاکید بر اینکه ایران فقط تهران نیست، گفت: انتقال تونلی آب به تهران، حیات منابع زیرزمینی استان البرز را نابود می‌کند.

مهدی عسگری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به مرتبط بودن موضوع آب به دیگر مسائل اساسی استان البرز اظهار کرد: مسئله آب مسئله‌ای ملی است نه منطقه‌ای، ایران نیز فقط تهران نیست، آب هم تابع سیاست نیست.

وی با بیان اینکه آب به اقتصاد، محیط‌زیست، تأمین نیاز شرب و سلامت مردم استان البرز هم مرتبط است، آب فقط نیاز مردم پایتخت نیست و مردم کرج هم، بخشی از مردم این سرزمین هستند، تصریح کرد: اگر بدون توجه به توزیع متوازن منابع در کشور، همه امکانات را در یک نقطه متمرکز کنیم، ضمن ایجاد محرومیت برای مناطق دیگر، مهاجرت‌های بی‌رویه به پایتخت افزایش می‌یابد که خود این مسئله، موجب افزایش تقاضای آب هم خواهد شد.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس با اشاره به اینکه حدوداً ۱۵ سال از آغاز ساخت خط انتقال آب از سد امیرکبیر به تهران می‌گذرد، تصریح کرد: مراحل احداث این تونل سال گذشته تمام شده و مورد بهره‌برداری آزمایشی قرار گرفته و خبری که این روزها منتشرشده حاکی از افتتاح رسمی آن است.

فرونشست ۳۰ سانتی‌متری اراضی جنوب البرز

وی با بیان اینکه این در حالی است که کرج با مشکلات جدی در حوزه تأمین کمی و کیفی آب مواجه است، ادامه داد: افت متوسط یک متری تراز آب زیرزمینی، فرونشست ۳۰ سانتی‌متری اراضی جنوب استان، افزایش بیش از ۳ برابر استاندارد غلظت نیترات در برخی از مناطق همگی بخشی از مشکلات آب در استان البرز هستند.

عسگری بیان کرد: زمانی که کرج و مناطق حاشیه‌ای آن به استان تبدیل شد به علت عدم پیگیری‌های به موقع، مدیریت سد کرج به آب منطقه‌ای استان البرز واگذار نشد و علت انجام این پروژه بدون هماهنگی با آب منطقه‌ای و سازمان محیط‌زیست استان البرز ریشه در این مسئله دارد.

آب تولیدشده در حوضه آبریز البرز محدود است

وی با بیان اینکه میزان متوسط آب تولیدشده در حوضه آبریز البرز مقداری محدود است که بخشی در مخازن سدها و بخشی در آبخوان‌های زیرزمینی ذخیره می‌شوند، گفت: این‌گونه انتقال تونلی آب به تهران، حیات منابع زیرزمینی استان ما را شدیداً دچار مشکل می‌کند که هم منجر به فرونشست بیشتر در اراضی استان البرز شده و هم باعث از بین رفتن آبخوان‌های زیرزمینی خواهد شد که دیگر قابل‌برگشت نیست.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس با بیان اینکه نمی‌دانم قرار است چه زمانی مسائل مربوط به مدیریت آب حل شود؟ اظهار کرد: بیشتر از اینکه مشکل کم‌آبی داشته باشیم، مشکل مدیریت آب داریم. در علم مدیریت می‌گویند تا به درستی ندانیم مشکل چیست راه‌حل‌هایی که ارائه می‌دهیم نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کنند، بلکه در آینده مشکلات دیگری را هم اضافه می‌کنند.

وی بیان کرد: به بهانه حل مسائل کمی و کیفی آب تهران، آب را این‌گونه انتقال می‌دهیم غافل از اینکه با این کار مشکلات کرج را بیشتر کرده و این در نهایت به چالشی برای کشور تبدیل خواهد شد.

حقابه زیست‌محیطی رودخانه کرج ۱۸۳ میلیون مترمکعب در سال است

عسگری با اشاره به مطالعات دانشگاه تهران که به سفارش سازمان حفاظت از محیط‌زیست استان البرز انجام شده است، تأکید کرد: حقابه زیست‌محیطی رودخانه کرج ۱۸۳ میلیون مترمکعب در سال است. به عبارت روشن‌تر، این میزان آب حداقل جریانی است که برای حفظ حیات رودخانه باید در آن جاری باشد و برداشت آب برای مصرف از سمت بیلقان انجام شود تا رودخانه کرج مورد تهدید قرار نگیرد.

عسگری خاطرنشان کرد: در بسیاری از مسائل کلان کشوری و منطقه‌ای با احاطه کم مطالعاتی، پروژه‌هایی آغاز و تصمیمات خلق‌الساعه‌ای گرفته شده است که تا سالیان بسیار عواقب آن دامن‌گیر آیندگان می‌شود.

وی تصریح کرد: خشک شدن بخش زیادی از دریاچه ارومیه به علت لحاظ نکردن اثرات ساخت سد بر روی رودخانه‌های ورودی به دریاچه، عدم مکان‌یابی و پیش‌بینی قبلی گنبدهای نمکی مخزن سد گتوند، آلودگی هوای این روزهای کلان‌شهرها همگی ماحصل تصمیمات نادرست هستند.

عسگری با تأکید بر اینکه نمایندگان استان البرز در کنار مردم برای دفاع از حقوق و منافعشان ایستاده‌اند، متذکر شد: مذاکرات و مکاتبات با وزیر نیرو، استاندار، مدیران آب و محیط‌زیست استان البرز با توجه به ضرورت تأمین آب در این استان انجام شده و پیگیری‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

هفته گذشته نیز مهدی عسگری نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد در مجلس شورای اسلامی تذکری را به اتفاق دو نماینده دیگر استان در زمینه موضوع انتقال آب استان البرز به وزیر نیرو دادند که در این تذکر کتبی تأکید شد مسئولیت هرگونه تبعات بعدی این موضوع از جمله پیامدهای زیست‌محیطی، اقتصادی، اجتماعی، تأمین آب شرب و فرونشست زمین برعهده مسئولین مربوطه است.

کد خبر 5061163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha