۱۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۳۹

استاندار هرمزگان:

سهم آبی خمیر از فاز اول آب شیرین کن خلیج فارس ۴۰ هزار مترمکعب است

سهم آبی خمیر از فاز اول آب شیرین کن خلیج فارس ۴۰ هزار مترمکعب است

بندرعباس - استاندار هرمزگان گفت: سهم آبی هرمزگان از فاز اول آب شیرین کن خلیج فارس ۴۰هزار مترمکعب است که برای تکمیل تامین آب شرب شهر خمیر و روستاهای اطرف آن با دستور رئیس جمهور وارد مدار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فریدون همتی صبح پنجشنبه در حاشیه مراسم افتتاح فاز نخست آب شیرین کن یک میلیون متر مکعبی در بندرعباس گفت: سهم آبی هرمزگان از فاز اول این طرح ۴۰ هزار مترمکعب است که برای تکمیل تامین آب شرب شهر خمیر و روستاهای اطرف آن با دستور رییس جمهور وارد مدار شد. قطعه نخست این طرح با ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان، افتتاح شد.

استاندار هرمزگان مجموع هزینه مرحله شیرین سازی و خط انتقال تا سیرجان را ۱۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به‌صورت ریالی و ارزی اعلام کرد و افزود: در قطعه نخست این طرح، آب از تأسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لوله های فولادی به قطر ۱۶۰۰ میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ می شود. این خط شامل هفت واحد ایستگاه پمپاژ، با توان مصرفی ۱۴۷ مگاوات و ارتفاع کل پمپاژ حدود ۱۸۰۰ متر ستون آب است.

همتی با بیان اینکه طول خط انتقال در فاز اول این طرح ۳۰۳ کیلومتر با دبی ۴.۴ متر مکعب بر ثانیه است، افزود: ۲مخزن تعادلی، شش مخزن در ایستگاه ها، یک مخزن ذخیره، ۱۰ مخزن اتمسفریک، ۱۰پ ست برق، ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال برق و ۱۳ ایستگاه حفاظت کاتدیک در فاز اول احداث و راه اندازی شده است.

وی عنوان کرد: از مجموع ظرفیت یک میلیون متر مکعبی آب شیرین کن خلیج فارس، ظرفیت ۳۰ تا ۴۰ درصدی برای استان پیش شده است که در گام اول مجوز خرید تضمینی ۴۰ هزار مترمکعب آب تولیدی از وزارت نیرو دریافت شده که در فاز نخست این پروژه به صورت رسمی و با عقد تفاهم نامه که به امضا رسید، این ظرفیت برای تامین و تقویت منابع آب شرب شهر خمیر، شهر بندرعباس و جمعیت ۱۰۰ هزارنفری روستاهای حومه بندرعباس مورد استفاده قرار می گیرد.

استاندار هرمزگان گفت: از ظرفیت ایجاد شده برای تامین آب مورد نیاز صنایع، بخش کشاورزی و آب شرب روستاهایی که در مسیر خط انتقال هرمزگان به کرمان قرار دارند نیز استفاده خواهد شد.

همتی اضافه کرد: زیرساخت های تمامی ظرفیت یک میلیون مترمکعب آب شیرین کن خلیج فارس به طور کامل آماده شده اما سالیانه و بر اساس توسعه صنایع، بخش کشاورزی و جمعیت هدف این طرح، فازهای بعدی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیان جدیدی برای صنعتی سازی پساب آب شیرین کن ها نیز اعلام آمادگی کرده اند و طی چندسال آینده علی رغم پالایش و نظارت های کامل زیست محیطی، پساب آب شیرین کن ها به دریا برنمی گردد.

کد خبر 5064198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha