۱۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۹:۴۸

از کمک‌های معیشتی تا ایجاد اشتغال؛

سهم ۳۰ درصدی مراکز نیکوکاری در تواندهی و توانمند سازی نیازمندان

سهم ۳۰ درصدی مراکز نیکوکاری در تواندهی و توانمند سازی نیازمندان

قزوین - مراکز نیکوکاری ثابت کرده اند که از کمک غذایی تا کمک‌های بهداشتی که امروزه برای مردم ضرورت بیشتری یافته، پای ثابت همراهی با مردم برای خدمت به نیازمندان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) وقتی در کوچه‌ها و خیابان‌های شهرگذر می‌کنیم، با کمی دقت نکات جالب توجه زیادی به چشم می‌خورد؛ رفت و آمدها، سروصداها و …؛ در میان هیاهوی محله‌ها، تابلوهای بزرگ و کوچک، با رنگ و لعاب های متفاوت هر کدام نشان از کسب و کار و فعالیتی دارد، تابلوهایی که حکایت از تلاش صاحبانشان برای سعی و تلاش در کسب روزی حلال دارد تا سربلند باشند.

تابلوهای مختلف نشان از تلاش انسان‌ها برای آبادی دنیا و فرار از شرمندگی از روی زن و فرزند دارند ولی کسانی هم هستند که با تابلوهای کوچک برای آبادانی آخرت، در اندیشه فراری دادن دیگران از فقر و برای دور کردن آنها از فشار چرخ‌های ناجوانمردانه دنیا، با تابلوی "مرکز نیکوکاری" دستان خود را در دست نیازمندان گره زده‌اند.

تابلو مرکز نیکوکاری چند سالی است که در محله‌های مختلف سر برآورده و ناخواسته خودنمایی می‌کند تا گرمی دستان فعالان این مرکز مرهمی بر زخم کهنه جامعه باشد.

مراکز نیکوکاری شاید در سنوات گذشته برای مردم نام آشنا نبودند ولی امروز با ایجاد مراکز نیکوکاری در محله‌های مختلف، نام مرکز نیکوکاری برسر زبان‌ها جاری و در دل بسیاری از مردم نوعدوست جای گرفته و در چشمان منتظری آشنا شده است و ثابت کرده‌اند که از کمک غذایی تا کمک‌های بهداشتی که امروزه برای مردم ضرورت بیشتری یافته، پای ثابت همراهی با مردم برای خدمت به نیازمندان هستند.

مرکز نیکوکاری کارگاه آخرت سازی است که فعالان آن بی نام و نشان، بی پست و مقام، بی جاه و جلال درد دیگران را بر دردهای خود مقدم داشته‌اند، خالی بودن سفره دیگران را دغدغه خود دانسته و برای نوعروسان بدون جهیزیه همچون یکی از نزدیکان خودشان به تکاپو افتاده‌اند و صحنه‌های زیبای دیگری که کلام در به تصویر کشیدن آن گاه قاصر و گاه عاجز است.

سهم ۳۰ درصدی مراکز نیکوکاری در تواندهی و توانمند سازی نیازمندان

براساس اعلام معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان قزوین در پایان سال ۹۸ تعداد مراکز نیکوکاری در این استان به عدد ۴۵ مرکز رسید و پیش بینی می‌شد تا پایان سال ۹۹ تعداد مرکز نیکوکاری یک و نیم برابر افزایش یابد.

فرزاد فرهادی می‌گوید: سهم این مراکز در جمع آوری مشارکت‌های مردمی برای کمک به نیازمندان قابل توجه بوده به طوری که سهم این مراکز در سال ۹۸ با بیش از ۱۴ میلیارد و ۲۰۷ میلیون تومان از مجموع بیش از ۷۶ میلیارد و ۴۸۷ میلیون تومان مشارکت مردمی، معادل ۳۰ درصد بوده است.

وی تصریح کرد: استان قزوین در ایجاد مراکز نیکوکاری اصل کیفیت را همواره مورد توجه قرار داده از این رو نخستین مرکز نیکوکاری در نیروهای مسلح کشور در لشگر ۱۶ زرهی قزوین و نخستین مرکز نیکوکاری دانش بنیان در پارک علم و فن آوری استان قزوین راه اندازی شد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان قزوین اظهارکرد: توجه به مشارکت اقشار مختلف یکی دیگر از رویکردهای مورد توجه در ایجاد مراکز نیکوکاری است از این رو ایجاد مرکز نیکوکاری در میان فرهنگیان، کارگران، اصناف، حوزه‌های علمیه، دانشگاهیان و … منجر به ایجاد این چنین مراکزی شده است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان قزوین افزایش تعداد مراکز نیکوکاری را تابع شرایط و توانایی‌های منطقه‌ای و محلی دانسته و اظهارکرد: مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد تشکیل می‌شود و در دستگاه‌ها و مؤسسات دیگر نیز با حضور افراد معتمد شکل می‌گیرد تا جریان امدادرسانی را ترویج و توسعه دهیم.

وی تصریح کرد: مراکز نیکوکاری مستقل هستند از این رو تمامی کمک‌های جمع آوری شده در مراکز نیکوکاری توسط اعضای این مراکز به نیازمندان همان محله یا منطقه اختصاص می‌یابد.

رشد ۷۸ درصدی مراکز نیکوکاری تازه تأسیس

فرهادی گفت: در پایان شش ماهه نخست سال جاری با رشد ۷۸ درصدی به ۸۰ مرکز رسیده است که از این تعداد هفت مرکز در مناطق روستایی ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: بیشترین تعداد مراکز نیکوکاری به ترتیب در شهرستان‌های قزوین و البرز ایجاد شده است البته روند تأسیس مراکز نیکوکاری در سایر شهرستان‌های استان نیز سرعت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: جمع آوری بیش از ۱۷ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان کمک مردمی طی شش ماهه نخست سال جاری از سوی مراکز نیکوکاری، رشد ۱۵۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۰۴ میلیون تومان را نشان می‌دهد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان قزوین گفت: البته در سنجش عملکرد مراکز نیکوکاری با توجه به تازه تأسیس بودن برخی از مراکز، عملکرد شش ماهه مربوط به عملکرد ۵۴ مرکز است که امیدواریم با فعال شدن مراکز جدید شاهد تعمیق هرچه بیشتر فرهنگ انفاق و نیکوکاری در جامعه باشیم.

وی توضیح داد: از مجموع کمک‌های جمع آوری شده طی شش ماهه نخست سال جاری، بیش از چهار میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان اطعام، بیش از پنج میلیارد و ۷۰ میلیون تومان سبد کالا، بیش از ۱۲۵ میلیون تومان کمک برای جهیزیه و بیش از ۱۴۱ میلیون تومان برای تهیه لوازم خانگی ضروری بوده است.

فرهادی یادآورشد: مابقی کمک‌ها در سرفصل‌هایی چون ایجاد اشتغال، ارائه کمک‌های بهداشتی و درمانی، تعمیر مسکن، ودیعه یا اجاره مسکن، آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، نذر و قربانی، صدقه، زکات، کفاره، کمک به ایتام، شوق زیارت و … بوده است.

کد خبر 5064569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha