۲۷ آبان ۱۳۹۹، ۱۲:۳۵

آشنایی با قوانین و رویه‌های گمرکی

آشنایی با قوانین و رویه‌های گمرکی

یکی از مراحل مهم صادرات و واردات امور گمرکی و ترخیص کالا است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، هر فعالیت اقتصادی و تجاری و همچنین صادرات و واردات دارای مراحل و رویه‌های به خصوص است. یکی از مراحل مهم، امور گمرکی و ترخیص کالا است. در ادامه به توضیح رویه‌های گمرکی و همچنین فرآیند ترخیص کالا می‌پردازیم.

واردات کالا به چه شکل است؟

واردات کالا علاوه بر سود قابل توجه نکات بسیاری نیز دارد. هر فردی که قصدش واردات کالا می‌باشد باید با این قوانین آشنایی لازم را داشته باشد. تجارت همواره یکی از راه‌های کسب سود در تمام جهان است. یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای واردات، اخذ کارت بازرگانی است. این کارت به منظور اولین مجوز برای واردات کالا و صادرات کالا به حساب می‌آید.

بنابراین افرادی که فاقد این کارت هستند، قادر به واردات کالا به ایران نمی‌باشند. این کارت توسط وزرات صمت و اتاق بازرگانی صادر می‌شود. علاوه بر دریافت کارت بازرگانی، انتخاب و مشخص کردن حوزه فعالیت واردات نقش مهمی دارد. بعضی از افراد ترجیح می‌دهند با یک کشور خاص فعالیت داشته باشند.

آشنایی به قوانین و مقررات و بخش‌نامه‌های مربوطه و همچنین رصد و دنبال کردن اخبار روز در حیطه فعالیت خود از معیارهای افرادی است که تمایل به واردات کالا دارند.

مراحل ثبت سفارش برای واردات کالا چگونه است؟

بعد از این انتخاب و بررسی شرایط، نوبت به انتخاب کشور، شرکت و محصول مورد نظر است. در صورت نهایی شدن تصمیم بابت خرید کالا، باید از فروشنده کالا درخواست کنید تا پیش فاکتور را برای شما ارسال کند، چرا که پیش‌فاکتور، سندی است که می‌توانید به عنوان واردکننده درخواست خود را ثبت کرده و محصول را سفارش دهید. در پیش فاکتور اطلاعاتی از جمله نوع ارز معامله کالا، قیمت کالا و تعداد و هزینه حمل و نقل در آن درج می‌شود. این اطلاعات برای واردات کالا بسیار اهمیت دارد.

پس از دریافت پیش فاکتور، می‌توانید اقدام به ثبت سفارش کنید. باید توجه داشته باشید که کالای خریداری شده، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و از طریق سامانه ثبت سفارش وزرات صنعت معدن تجارت به نشانی ntsw.ir سفارش خود را ثبت نمایید.

در مرحله بعد، خریدار و فروشنده در خصوص تخصیص ارز به توافق رسیده و واردکننده باید اقدام به تهیه ارز نماید. همچنین تعیین روش حمل و نقل از جمله حمل و نقل جاده‌ای، دریایی و ریلی و هوایی، با توجه به مبدأ کالا و نوع و شرایط موجود، با توافق فروشنده و خریدار تعیین خواهد شد. بعد از ورود کالا به ایران، فرآیند ترخیص کالا آغاز خواهد شد.

ترخیص کالا از گمرک به چه شکل است؟

بعد از رسیدن محموله که توسط وسیله نقلیه حمل‌کننده به گمرک مقصد رسیده است، کالاها به انبارهای گمرکی هدایت می‌شوند. بعد از آن، کلیه مراحلی که باید طی شود و اقداماتی که منجر به صدور مجوز ورود یک کالا به کشور می‌شود، ترخیص کالا از گمرک نامیده می‌شود. به عبارتی، گمرک محلی است که کالاها بعد از ورود به کشور و طی کردن مراحل اداری و تشریفات گمرکی، مجوز لازم برای ورود یا خروج از کشور را دریافت کنند. بعضی اوقات این مراحل و تشریفات گمرکی را فرد صادرکننده یا واردکننده انجام می‌دهد، اما بیشتر مواقع به دلیل فرآیند پیچیده‌ای که تشریفات گمرکی دارد، این کار به فرد دیگری که اصطلاحاً به او «ترخیص‌کار» گفته می‌شود، سپرده می‌شود. باید به این نکته توجه داشت که داشتن کارت بازرگانی برای ترخیص کالا الزامی است.

رویه‌های گمرکی ترخیص کالا

با توجه به اهدافی که در جهت تسهیل واردات کالا و صادرات کالا دارند، رویه‌هایی تدوین شده است که هر کالایی بر اساس این رویه‌ها صادر و وارد شود. رویه‌های گمرکی به دو بخش «کالاهای ورودی» و «کالاهای صدوری» تقسیم شده است. در ادامه به شرح تعدادی از رویه‌های گمرکی می‌پردازیم.

رویه‌ی ورود قطعی برای کالاهایی است که به صورت دائمی و برای استفاده وارد کشور می‌شود. ورود قطعی کامل‌ترین حالت برای ترخیص کالا است و نیاز به کارت بازرگانی و طی کردن تشریفات گمرکی دارد. در مواردی که کالا از زمان حمل از مبدأ تا تحویل بار در مقصد، دچار آسیب‌دیدگی و فساد و خرابی شود، صاحب کالا می‌تواند درخواست کند که کالا را با پرداخت تمام هزینه‌های تشریفات گمرکی به عنوان بلاعوض به دولت واگذار کرده و یا قسمت آسیب‌دیده را تفکیک کرده و فقط هزینه‌های خدمات برای قسمت سالم کالا را بپردازد.

ورود موقت، رویه‌ای است که بر اساس آن کالاهای معینی با توجه به شرایط ویژه به صورت موقت وارد کشور و قلمرو گمرکی شود. این کالاها باید ظرف مدت مشخص شده بدون ایجاد تغییر در آن‌ها از کشور خارج شود. البته باید در نظر داشت که تغییرات ناشی از خرابی و استهلاک کالا شامل این قانون نشده و از این حکم مستثنی است. لازم به ذکر است برای ورود موقت کالاهای نمایشگاهی نیز از این رویه استفاده می‌شود.

حمل بار از طریق دریا و ترخیص کالا در ایران

همان طور که هر شیوه‌ی حمل و نقلی دارای مقرراتی است، حمل و نقل دریایی نیز قوانینی دارد که به طور خلاصه به آن می‌پردازیم. در ترابری دریایی، بسته به فاصله بین مبدأ و مقصد از وسایل نقلیه مخصوص حمل و نقل مانند نفتکش، لنج، دوبه، بارج و غیره استفاده می‌شود. زمانی که کشتی حامل کالا به منظور تخلیه بار، پهلو گرفت نوبت به بررسی مدارک لازم توسط مأمورین بهداشت و مسئولین مربوطه می‌رسد. سپس مأمورین گمرک دفتر مخصوصی به فرمانده کشتی ارائه می‌دهند تا خصوصیات کلی کالاها و مشخصات کشتی از جمله نام فرمانده، تعداد پرسنل و همچنین مشخص نمودن مبدأ و مقصد در آن ثبت شود. بعد از آن، نوبت به انبار کالاهایی است که قرار نیست تخلیه شوند. بعد از این مرحله، فرمانده کشتی باید محموله‌ها و کالاهایی که قصد تخلیه آن‌ها را دارد، لیست کرده و فهرستی از آن‌ها را به گمرک در دو نسخه اظهارنامه اظهار نماید. در نهایت بعد از طی شدن این مراحل، مجوز عملیات تخلیه بار صادر شده و برای کنترل کالاهای تخلیه شده اقدام می‌شود. لازم به ذکر است ترخیص کالا در ایران، به معنای آماده‌سازی و ارائه اسناد و مدارک مانند مجوزهای لازم برای ترخیص کالا می‌باشد. همچنین ترخیص کالا شامل حمل و ارسال کالا به مقصد درون مرزی نیز می‌باشد.

شرکت بین المللی حمل و نقل

شرکت نمایندگی کشتیرانی لتکا آبی کیش به عنوان شرکت مرکزی گروه کشتیرانی لتکا افتخار دارد با بیش از چهار دهه سابقه درخشان مالکین گروه در صنعت کشتیرانی و حمل و نقل بین المللی کالا، به عنوان یک شرکت پیشرو ایرانی در این صنعت، با کیفیت ترین و جامع‌ترین خدمات نمایندگی کشتیرانی، حمل و نقل بین المللی کالا و لجستیک را در سرتاسر جهان به هم وطنان عزیز ارائه دهد. خدمات کلی این شرکت شامل حمل دریایی، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل زمینی و ریلی می‌باشد اما خدمات این شرکت تنها به حمل‌های ساده ختم نشده و تمرکز این شرکت بر ارائه خدمات جامع حمل و نقل و لجستیک می‌باشد.

برگرفته شده از وب سایت شرکت لتکا آبی کیش به آدرس اینترنتی https://www.bluelotka.com/

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5072972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha