علی الهیار ترکمن معاون برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص موضوع اعمال مدرک دوم فرهنگیان در احکامشان که قول داده شده بود که حل شده است اما بار دیگر از سوی شورای نگهبان رد شد و به مجلس بازگشته است، گفت: اعمال مدرک دوم فرهنگیان در احکام حقوقی شأن در قالب طرح تنظیم برخی مقررات مالی و اداری آموزش و پرورش از سوی مجلس شورای اسلامی پیش بینی شده بود که در مجلس تصویب شد و به شورای نگهبان رفت. که از شورای نگهبان باز میگردد. علت این است که طبق قانون اداره امور دستگاهها و مسائل مربوط به برنامه و بودجه و نیروی انسانی در حوزه اختیارات رئیس جمهور و در واقع قوه مجریه است و یک قوه دیگر (قوه مقننه) نمیتواند برای آن تعیین تکلیف کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کلیت این طرح مغایر با قانون اساسی بود و باید طرح از سمت دولت به مجلس میرفت تا این ایراد مرتفع شود، شورای نگهبان به طرح مجلس ایراداتی میگیرد. در اصلاحیه هم مجلس نتوانست این ایراد را برطرف کند و دوباره به مجلس بازگشته است.
الهیار ترکمن در پاسخ به این پرسش که چرا آموزش و پرورش این موضوع را در قالب طرح به دولت نمیدهد تا از این طریق به مجلس برود و با توجه به نگاه مثبت در مجلس تصویب شود و این ایراد مرتفع شود نیز گفت: ما در دولت مصوبهای داریم به نام اصلاح نظام اداری و سیاستهای اجرایی که طبق آن مصوبه که در راستای سیاستهای کلی نظام اداری است گفته شده است که کارمندان دولت در حین خدمت کمتر به ارتقای مدرک تحصیلی نیاز دارند و باید بیشتر به سمت دانش افزایی بروند. طبق این مصوبه است که از ابتدا اعمال مدرک دوم در حقوق کارمندان دولت ممنوع شد.
وی ادامه داد: ما در آموزش و پرورش بحثهای مختلفی با سازمان امور اداری و استخدامی داشتیم که دانش تخصصی در کنار دانش حرفهای برای معلمان لازم است و اینکه معلمان را نباید مانند یک کارمند وزارت ارشاد که در حوزه تخصصی خود حتماً به دانش افزایی حرفهای نیاز دارد یا کارمند وزارت نفت مقایسه کرد و حتی در زمان وزارت آقای بطحائی نیز پیشنهادهایی مطرح شد ولی با توجه به سیاستهای کلی نظام اداری فصل الخطاب آن مصوبه است و دولت متقاعد نشد معلمان را استثنا کند.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش اظهار کرد: پیشنهاد مشخص بنده این است که در قانون هفتم برنامه توسعه برای افزایش دانش تخصصی معلمان استثنایی دیده شود یا در قالب رتبه بندی این موضوع حل شود تا ساز و کار قانونی ایجاد شود و عدم مغایرت با سایر قوانین ایجاد نشود.
وی تاکید کرد اینجا همان نقطهای است که ما بارها گفتهایم نیاز به قانون خاص برای آموزش و پرورش داریم تا از قوانین عام اداری و استخدامی تبعیت نکنیم.
برخی مراکز رفاهی جدید در طرح توسعه و تجهیز بودند
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص افتتاحیه مراکز اقامتی و رفاهی جدید برای فرهنگیان که عدهای در فضای مجازی این را مطرح کردند که این مراکز قبلاً وجود داشته و تنها با یک بازسازی به عنوان افتتاحیههای جدید در دستور کار قرار گرفت، گفت: بله مواردی در گذشته و حال وجود دارد که ما به عنوان بازسازی آن را معرفی کردهایم. اما خیلی از موارد مثل مورد جدید علاوه بر بازسازی ما توسعه مراکز را هم داشتهایم. مثلاً خانه درکه مرکز اقامتی بود اما بسیار محدود ما تالارها و سوئیتهایی به آن اضافه کردیم و باغ رستوران به آن اضافه شد. در واقع طرح تجهیز و توسعه بود. خود فرهنگیان میدانند چه تغییرات بنیادینی در این مراکز اتفاق افتاده است.
همکاری برای تأمین هزینههای درمانی فرهنگیان مبتلا به کووید ۱۹
الهیار ترکمن در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه آیا بیمه تکمیلی معلمان این روزها هزینه درمان کرونا را کامل شامل میشود، گفت: الان هیچ بیمه تکمیلی نیست که مشخصاً بیمه کرونا را در دستور کار داشته باشد. اما اگر کسی مبتلا شود و هزینه کند، جزو هزینههای درمانی محسوب میشود. اگر دارویی گرفته یا مداخلات درمانی صورت گرفته باشد و فاکتور بیاورد میتواند از بیمه تکمیلی استفاده کند. همه شرکتهای بیمه از تعرفههای بیمه مرکزی پیروی میکنند.
وی در پایان گفت: جلسهای با مدیرعامل بیمه آتیه سازان داشتیم و به ادارات رفاه نیز اعلام شده است که همکاران فرهنگی مبتلا به کووید ۱۹ از طریق شرکت ورود شود و در زمان کم همکاری حداکثری با آنها شود و هزینههای درمان سریعتر پرداخت شود.
نظر شما