خبرگزاری مهر؛ مجله مهر _ مرضیه کیان: باز هم امروز صبح خبرهایی در حسینیه امام خمینی خیابان فلسطین بود؛ دیدار امروز مقام معظم رهبری با اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی.
در آن فاصلههای رعایت شده که کرونا باعث و بانیش شده، پرده آبی رنگی که پس زمینه آقا را از این سر حسینیه تا آن سر حسینیه پوشانده به خوبی دیده میشود. پرده تا نیمههای دیوار است و کتیبهای که ماهرانه رنگ سرمهای برایش در نظر گرفته شده تا با پرده آبی رنگ، هارمونی داشته باشد و تیره بودنش باعث شود که توجهها را به خود جلب کند، بیشتر جلوه میکند؛ روی کتیبه سرمهای رنگ با خط نستعلیق و با رنگ سفید، به بزرگی نوشته شده:
«قال علی علیه السلام: ثابروا علی صلاح المؤمنین و المتّقین. مداومت کنید بر آنچه که باعث صلاح حال مؤمنان است و به ایشان نفع رساند.»
این جمله از کلمات قصار نقل شده از امیرالمؤمنین علی (ع) است که در کتاب غرر الحکم و درر الکلم آمده.
انتخاب این جمله و قرار دادن آن در مقابل چشمان مسئولین اقتصادی، در دورهای که مشکلات اقتصادی بیداد میکند و اقشار مختلفی از مردم را به زانو درآورده بیدلیل نیست. این جمله از کلمات قصار امیرالمومنین انتخاب شده؛ پیشوایی که راه و شیوه حکومتداریاش برای حکومت جمهوری اسلامی ایران، الگو و راهگشا است.
در دورانی که امام علی (ع) به حکومت رسید، وضعیت اقتصادی جامعه، به ویژه توزیع امکانات، بسیار نامناسب بود. ایشان برای سامان دادن به این وضعیت، توزیع را به گونه مساوی انجام داد. همچنین از ذخیره سازی بیت المال و تأخیر در توزیع آن خودداری کرد. این قبیل سیاستها باعث شد وضعیت اقتصادی جامعه رو به راه شود، فقر و بی عدالتی از بین برود و همه مردم کوفه از امکانات اولیه زندگی بهره مند شوند.
با توجه به دغدغهمندی امام علی (ع) به مساله اقتصاد و الگو بودن راه ایشان، امروز مقام معظم رهبری هم اقتصاد را موضوع اصلی کشور مطرح کردند و گفتند: «اینکه در سالهای اخیر شعار هر سال، موضوعی اقتصادی انتخاب شده، به همین دلیل است. ضمن آنکه معیشت مردم حقاً دچار تنگی شده و در ماههای اخیر نیز کرونا، مشکلات را بیشتر کرده است.»
مشکل داشتن یا نداشتن راهکار نیست!
با تاکید مقام معظم رهبری بر این نکته که: «کارشناسان برای مشکلات اقتصادی کشور راهکارهای مشترکی دارند، بنابراین مشکل داشتن یا نداشتن راهکار نیست بلکه نیازمند همت، شجاعت و اهتمام جدی و پیگیری هستیم.» و یادآور شدن این موضوع به اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی که «هدف از برگزاری این جلسه، بیان راهکارهای عملی است که در کوتاهمدت نتیجه دهد و تأثیر آن در زندگی مردم مشخص شود که البته لازمه اجرای این راهکارهای عملی و تأثیرگذاری آنها، همت جدی و تلاش پیگیر رؤسای قوا و مسئولان مرتبط با سه قوه در تشکیلات و سازمانهای آنها است.» اهمیت دادن به لزوم عمل کردن بر جملهای که بر روی کتیبه نقش بسته بیشتر روشن میشود.
نظر شما