۵ تیر ۱۳۸۶، ۱۳:۱۷

/ نشست نقد و بررسی "ایران در اعلان" /

نگاهی طنزآمیز به فریبکاری آگهی‌های بازرگانی

مستند "ایران در اعلان" به کارگردانی فرحناز شریفی در هفتمین نشست خانه فیلم نور دیروز پس از نمایش با حضور رضا درستکار و ارد عطارپور در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی موزه هنرهای دینی اعلام کرد عطارپور در ابتدای برنامه به موضوع فیلم "ایران در اعلان" پرداخت که تحولات آگهی‌های بازرگانی با در نظر گرفتن نقاط عطف سیاسی اجتماعی و بررسی تاریخچه آن در ایران از دوران ناصرالدین شاه قاجار و انتشار اولین آگهی مطبوعاتی در روزنامه "وقایع اتفاقیه" تا انقلاب اسلامی سال 1357 را بررسی می‌کند.

تهیه‌کننده "ایران در اعلان" درباره انگیزه اولیه ساخت آن گفت: "این فیلم قسمتی از یک مجموعه تلویزیونی بود که پس از سفارش تلویزیون مبنی بر ساخت فیلمی در مورد نقد موج مصرفگرایی، طرح تغییراتی کرد و به بیان تاریخچه تبلیغات در ایران پرداخت. من نیز فیلم‌های دیگری از فرحناز شریفی دیده بودم. برای همین کارگردانی این فیلم را به ایشان پیشنهاد کردم و آگهی‌های بازرگانی با توجه به رخدادهای سیاسی و اجتماعی آن دوران با توجه به شکل غربی تبلیغات به صورت کامل‌تر ارائه شد."

شریفی نیز ضمن معرفی خود در مورد ساخت "ایران در اعلان" افزود: "من مدرک کارشناسی کارگردانی و بازیگری خود را از دانشگاه سوره دریافت کرده‌ام و سال 82 اولین فیلم خود را با نام "پایان ماه" در مورد قمرالملوک وزیری ساختم. دو سال پس از آن به ساخت فیلم "قسمت" با موضوعی خانوادگی پرداختم و سومین فیلمم نیز "ایران در اعلان" است که بین این کارها چند کار تلویزیونی نیز ساختم."

وی در پاسخ به سئوالی در مورد نگاه انتقادی فیلم و دلیل ادامه نداشتن آن گفت: "در روند ساخت فیلم مستند "ایران در اعلان"  نگاه انتقادی نداشتم و فقط قصد روایت آن دوران مد نظر بود. این فیلم حدود یکسال و نیم به طول انجامید و زمانی آقای عطارپور از من خواستند آن را ادامه بدهم که من در ذهنم فیلم را تمام کرده و تیتراژ آن را هم بسته بودم. برای همین باز هم چند ماهی تلاش کردم، اما نتوانستم کار را ادامه دهم."

درستکار نیز در ارزیابی "ایران در اعلان" گفت: "این فیلم از طریق زبان پیام و آگهی بازتاب زندگی مردم آن دوران از جمله فقر فرهنگی و ابتذال را به تصویر می‌کشد و جنبه فریبکاری آگهی‌های بازرگانی را به شکلی طنزآمیز بیان می‌کند. اینکه در این فیلم اتفاقات پس از انقلاب در عرصه تبلیغات مطرح نشده نیز روشن است، چون حرکت مردم بعد از انقلاب درست عکس نظام قبل بود و حرکت به سمت مدرنیته واقعی به شکل اصیل‌تر پیگیری شد."
کد خبر 508207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha