به گزارش خبرنگار مهر، مالک حسینی، به تشریح وضعیت گرمخانههای تهران پرداخت و افزود: سال گذشته گرمخانههای تهران به ۱۶ گرمخانه رسید که از این تعداد، ۲ گرمخانه برای زنان و ۱۴ گرمخانه برای مردان بود، ۸ گرمخانه مورد اشاره فصلی و ۸ گرمخانه دائمی بودند که فعالیتشان را از آبانماه تا پایان سال ادامه میدادند.
وی با اشاره به اینکه با موافقت شهردار از اواسط آبان سال ۹۸ تمامی گرمخانههای تهران تبدیل به گرمخانه دائمی شده اند، اظهار داشت: تا پیش از این تنها گرمخانه خاوران که ۳۰ درصد از مددجویان را پوشش میدهد در فصل سرما و روزاهایی که دمای هوا زیر ۴ درجه بود و یا رورهایی که بارندگی یا برف شدید داشتیم شبانه روزی میشد.
حسینی ادامه داد: گرمخانههای تهران تا پیش از این از ۴ بعدازظهر تا ۷ صبح فعال بودند اما باعث ایجاد نارضایتیهای محلی شده بودند چون مردم در ابتدای روز با افراد آسیب دیده مواجه میشدند و از طرفی ساعت پذیرش آنها در ۴ بعدازظهر باعث تجمع چند ساعته شأن شده بود. از سوی دیگر خروج ۷ صبح برای کسانی که شرایط جسمی مناسبی نداشتند، بسیار سخت بود
وی ادامه اداد: به دلیل این شرایط محدودیت ساعت پذیرش را برداشتیم اما برای خروج، ممنوعیت ساعت ۱۲ تا ۶ وجود دارد.
حسینی با بیان اینکه ۲۲ مرکز نگه داری ویژه یا همان سامان سرا در حال حاضر فعال است ابراز داشت: در مجموع در این ۲۲ مرکز، ۲۴۰۰ تخت تعبیه شده و با توجه به اینکه در برخی از روزهای سال مراجعات بیشتر داریم و ممکن از حد معمول بالاتر باشد به شکل کف خواب هم خدمت ارائه میکنیم.
وی ادامه داد: برخی افراد وقتی به گرمخانهای مراجعه میکنند اصرار دارند در همان گرمخانه اسکان داده شوند، گفت: تا جاییکه امکان داشته باشد براساس سیستم آمایشی که داریم امکان جا به جایی را فراهم میکنیم اما مواردی که اصرار دارند بخصوص مصرف کنندههای مواد مخدر را در همان گرمخانه مورد اصرار پذیرش میکنیم.
وضعیت کرونا در گرمخانههای تهران همچنان سفید است
سرپرست سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری درباره بحثهای بهداشتی و وضعیت ابتلای به کرونادر گرمخانههای تهران نیز توضیح داد: خوشبختانه وضعیت سفید است و موارد مشکوک داریم اما مورد ابتلاء گزارش شده تا امروز نداشتیم.
وی افزود: وقتی میگوئیم ما مورد ابتلاء در گرمخانه نداشته ایم، ناقل بودن دور از ذهن نیست ولی هر شخصی وارد شد گرمخانه شوند علائم کرونایش بررسی میشود. در این فرآیند مورد ابتلایی را نداشته ایم.
حسینی با اشاره به اینکه تمامی پروتکلهای ما از حیث بهداشت و رعایت اصول مراقبتی رعایت میشود و بعد از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران در اسفندماه در تعامل با وزارت بهداشت دستورالعملها و پروتکلها را تدوین کردیم و براساس ان پروتکل با همان شدت ادامه میدهیم، گفت: ضد عفونی تا ۳ نوبت و توزیع ماسک، تا جاییکه امکان دارد رعایت فاصله اجتماعی رعایت میشود و خوشبختانه آموزشهای داده شده به مددجویان مؤثر بوده و تا حدود زیادی از این افراد علائم کرونا را میشناسند.
وی افزود: به طور کلی، فعالیت در این حوزه با توجه به شرایط خاص گرمخانهها، سامان سراها و گشتها جزو پر ریسک ترین و پر خطر ترین کارها محسوب میشود و تا به حال یک سوم کارکنان ستادی و عملیاتی این سازمان درگیر کرونا شده اند و از میان نیروهای گشتها و مراکز گرمخانهها نیز تعداد ابتلاء زیادی داشته اند.
حسینی یادآور شد: شورای شهر در بودجه سال ۹۹ حمایت بودجهای مناسبی از گرمخانههای تهران صورت داده است،
سرپرست سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، با بیان اینکه عدم پذیرش مددجو در طول شبانه روز توجیهی ندارد، به موارد این چنین در سالهای پیش اشاره کرد و گفت: این موارد گزارش شده بود اما خط قرمز ما عدم پذیرش مددجویان است.
وی با اشاره به اینکه این سازمان در انجام گشتهای فوریتهای اجتماعی با چالش جدی مواجه شده است، توضیح داد: از اسفند سال گذشته تا امروز با شیوع کرونا بسیاری از کارکنان این سازمان مبتلا به کرونا شدند و خوشبختانه بهبود یافته اند.
۲۰ درصد نیروهای گشت فوریتهای اجتماعی کرونا گرفته اند
حسینی ادامه داد: از هفته گذشته ۵۰ درصد نیروهای گشت مشکوک به کرونا شناخته شدند و در آزمایشهای تکمیلی این تعداد به ۸ نفر که ۲۰ درصد کل ظرفیت گشت فوریتها را تشکیل میدهند، کاهش یافت اما این تعداد هم باعث شد برای کمبود از نیروهای ستادی کمک بگیریم.
وی با اشاره به اینکه ۲۷ واحد گشت به صورت عملیاتی در سطح شهر تهران کار انجام میدهند گفت: در «طرح زمستان گرم» که از ۲۲ شب تا ۵ بامداد در سطح مناطق تهران در حال اجراست افرادی را که نیاز به کمک دارد شناسایی شده و همزمان ۷ واحد نظارت بر فعالیت این طرح نظارت میکنند.
سرپرست سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، با بیان اینکه خوشبختانه وضعیت نیروهای این طرح تثبیت شده است ابراز امیدواری کرد که این ظرفیت تا ۴۰ واحد افزایش یابد.
وی از ایجاد تدابیر لازم برای گرمخانههای سیار در میدان ازادی، تجریش، خلازیل با توجه به دوری شأن از گرمخانهها خبر داد و اظهار داشت: توزیع غذای گرم تا روزی ۳۰۰ پرس در خلازیل و دره فرحزاد هم انجام شده و مربوط به افرادی است که با توجه به سو مصرف تمایلی به حضور در گرمخانهها ندارند.
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۳۹۰ هزار نفر شب خدمت در گرمخانههای تهران ارائه شده است
حسینی با اشاره به اینکه از زمان شروع شیوع کرونا تاکنون ۳۹۰ هزار نفر شب خدمت در گرمخانههای تهران ارائه شده است، اعلام کرد: اوج این خدمات تا فرودین بوده و متوسط ۱۴۱۰ نفر به طور میانگین هر روز پذیرش داشته ایم.
وی افزود: واحد شمارش «روز نفر» و یا «نفر شب» که در علم گردشگری مرسوم است به این عنوان واحد شمارش خدمتی است که در گرمخانهها میشود و به این معنی است که هر بار مراجعه افراد ثبت میشود، وبر طبق این واحد حدود ۴ هزار ۵۰۰ نفر گرفت اند که از یک شب یا چند شب خدمت را شامل میشود.
سرپرست سازمان رفاه خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، خاطر نشان کرد: تلاش مان بر این است که شرایط را به شکلی محیا کنیم، تا در میان بی خانمانهای تهران، کسی بی سرپناه و یا بی غدا نباشد.
وی با اشاره به اینکه برنامه امسال این مجموعه بر توسعه همراسراها در مجاورت بیمارستانها است، گفت: معمولاً افرادی که همراه بیمار به تهران میآمدند، محلی برای اقامت نداشتند و در چادر در کنار بیمارستان اقدامت میکردند و تلاشمان این است که ظرفیت این همراه سراها را بالا ببریم.
نظر شما