به گزارش خبرگزاری مهر، کلیسای کاتولیک آلمان بهتازگی بیانیهای با عنوان “ نه به نفرت؛ اتحاد مسلمانان و مسیحیان علیه اسلامهراسی” صادر کرده است. مسئولان این کلیسا معتقدند که پس از حمله تروریستی در نیس و وین، فشارها بر مسلمانان افزایش یافته و اسلامهراسی در جامعه اروپا بیشتر شده است. به اعتقاد آنها، همه شهروندان آلمان و اروپا باید در کنار یکدیگر با اسلامهراسی مقابله کنند.
در سالهای اخیر، عبارتهایی مانند “ مسلمانان در تلاشند تا آلمان را اسلامی کنند”، “ در اسلام، زنان تحت ستم قرار دارند“ و "یهودیستیزی بیشتر توسط مسلمانان در آلمان صورت میگیرد” در کشورهای اروپایی از جمله آلمان، زیاد به گوش میرسد. اما به نظر میرسد که حملات اخیر در شهرهای نیس و وین نیز موجب شده که فشار بر مسلمانان اروپا افزایش یابد. در این شرایط، کلیسای کاتولیک آلمان با صدور بیانیهای، نفرتپراکنی علیه مسلمانان را غیرمجاز دانسته و از شهروندان مسیحی و مسلمان خواسته است تا در کنار یکدیگر با اسلامهراسی مقابله کنند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «مدتها پیش از آنکه حملات خشونتآمیز از سوی سلفی ها صورت گیرد، الگوهای اسلامهراسی در ذهن افراد وجود داشت. متاسفانه دیدگاه ضداسلامی در آلمان نیز مدتها است که به وجود آمده است.»
آنیا میدلبک فارویک از نویسندگان این بیانیه معتقد است: «تفکرات ضداسلامی در جامعه آلمان، موجب تبعیض علیه مسلمانان در محل اقامت یا در بازار کار میشود. اکثر مسلمانان مستعد به دلیل اعتقاد به اسلام، از حقوق طبیعی خود محروم میشوند. بهطور مثال، اکثر زنانی که حجاب دارند، در جامعه آلمان با سوالات و سخنان تحقیرآمیز روبرو میشوند و حتی بسیاری از آنها نیز تحت حملات فیزیکی قرار میگیرند. نباید از یاد ببریم که مسلمانان نیز بارها تحت حملات تروریستی گروههای راستگرای افراطی قرار گرفتهاند و بسیاری از آنها مدتها است که علیه خشونت موجود در جامعه مبارزه میکنند.»
به اعتقاد این کارشناس الهیات کاتولیک، حملات تروریستی در اروپا هیچ ارتباطی با اسلام ندارد و اتهامزنی به مسلمانان نمیتواند مشکل جامعه اروپا و آلمان را حل کند.
مسئولان کلیسای کاتولیک آلمان در این بیانیه همچنین به تعهد اجتماعی مسلمانان در جامعه آلمان اشاره کردند. به اعتقاد آنها رسانهها و شبکههای اجتماعی آلمان نقش مهمی در تخریب چهره مسلمانان و اسلام بازی میکنند. در بخشی از بیانیه آمده است: «غالباً کلمه "اسلام" در مطبوعات و شبکههای اجتماعی آلمان در کنار موضوعات منفی استفاده میشود. مدتها است که سردبیران رسانههای راستگرا، چهره اسلام را در جامعه آلمان مخدوش کردهاند. همچنین برخی از گروهها در اینترنت به نفرتپراکنی علیه اسلام مشغولند.»
نظر شما