به گزارش خبرگزاری مهر، ایلاد علوی، با اشاره به اینکه بسیاری از مبتلایان به سایر بیماریهای خطرناک و عفونی از ترس ابتلاء به کرونا به بیمارستان مراجعه نمیکنند، اظهار کرد: متأسفانه برخی افراد به دلیل نگرانی از ابتلاء به کرونا، در خانه به خود درمانی پرداخته و روند درمان خود را پیگیری نمیکنند.
وی گفت: نگرانی و ترس از ابتلاء به بیماری در دوران پاندمی کاملاً طبیعی است ولی از سوی دیگر نباید این دلهره و نگرانی وضعیت سلامت فرد را به مخاطره بیندازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه بیماریهای خطرناک غیر کرونایی طیف وسیعی از بیماران و بیماریها را در بر میگیرد، تاکید کرد: بسیاری از مبتلایان از ترس کرونا برای درمان به بیمارستانها مراجعه نمیکنند.
علوی تاکید کرد: نباید شرایط به گونهای پیش برود که بیماران غیر کرونایی از آمدن به بیمارستان وحشت کنند چرا که در برخی موارد، پیشرفت بیماری میتواند درمان را سخت و یا غیر ممکن کند.
وی در عین حال مراجعه بی مورد به بیمارستانها را مورد انتقاد قرار داد و افزود: اگر فردی هم نسبت به ابتلایش به کرونا مشکوک است، بهتر است به کلینیکهای سرپایی و مراکز جامع سلامت مراجعه کند؛ چراکه ورود به بیمارستان خود میتواند عامل خطر برای ابتلاء محسوب میشود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی بیمارستان لقمان، با اشاره به اینکه برخی بیماریهای مزمن عفونی نیاز مند بررسی و مراجعه متعدد به مراکز درمانی هستند، توضیح داد: برای بیماران مبتلا به سل، بیماریهای کبدی و یا هپاتیتهای عفونی درمانهای مناسبی وجود دارد و این افراد باید بدانند که عدم مراجعه میتواند خطرات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.
وی، پرهیز از خود درمانی در مبتلایان به عفونتهای ادراری، تنفسی غیر کرونایی، گوارشی، پوستی و یا مفاصل را مورد تاکید قرار داد و گفت: این بیماریها، بیماریهایی نیستند که در منزل و با مصرف خودسرانه دارو درمان شوند.
علوی همچنین ادامه داد: علائمی همانند تب، سردرد و درد در ناحیه گردن و یا تورم مفصل ناگهانی، اسهال خونی، انسداد ادراری و سرفههای خلط دار پیشرونده همراه با تنگی نفس، علائمی نیستند که بتوان به راحتی نادیده گرفت و به بهانه ترس از ابتلاء به کرونا به تعویق انداخت، این بیماریها میتواند در صورت عدم مراجعه اثرات جدی و جبران ناپذیری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در مراکز درمانی و بهداشتی تمهیدات لازم برای کاهش ریسک ابتلاء به کرونا برای درمان بیماران اندیشیده شده است، گفت: مبتلایان به بیماریهایی غیر از کرونا نباید درمانهای خود را به تعویق بیندازند، این افراد باید ضمن رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی برای درمان به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مراجعه در فواصل طولانیتر (در صورت امکان و با صلاحدید پزشک) و یا ارتباط مجازی با پزشک متخصص را راهکار مناسبی برای کاهش تردد به مراکز درمانی دانست.
وی با اشاره به همه گیری وسیع کرونا در دنیا، تاکید کرد: تغییری در چهره کرونا از نظر بالینی رخ نداده و همچنان کرونا یک بیماری تنفسی و با علائم تنفسی است، که در کنار آن احتمال بروز علامت هایی ثانویه ای همانند از دست دادن حس بویایی و چشایی، بدن درد، سردرد و یا علامتهای گوارشی نیز وجود دارد.
علوی خاطرنشان کرد: این موضوع که طیفی از بیماریهای پوستی مشخصی را با عنوان عارضه کرونا بدانیم هنوز به صورت قطعی اثبات نشده بنابراین نمیتوان هر عارضهای را به کرونا ربط داد.
وی با اشاره به اینکه علائم طولانی مدت پوستی از نشانههای ابتلاء به کرونا نیست یادآور شد: تا به امروز مراجعه هیچ بیمار مبتلا به کرونایی، صرفاً با یک عارضه و ضایعه پوستی گزارش نشده بنابراین قطعاً و همچنان علائم اصلی و تنفسی به عنوان اولین نشانههای این بیماری در اولویت است.
نظر شما