به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به اهمیت کتابخانههای عمومی دنیا برای ایفلا باربارا لیسون رئیس فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابداری مستقل (ایفلا) رئیس نظام کتابخانههای عمومی برمن آلمان در همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانهها، که توسط انجمن ارتقا کتابخانههای عمومی ایران با حمایت نهاد کتابخانههای عمومی کشور ۲۵ و ۲۶ آذرماه به صورت مجازی برگزار میشود با عنوان «کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی: رویکرد ایفلا» سخنرانی خواهد کرد.
فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابداری (IFLA) ارگانی مستقل، غیر دولتی، بینالمللی، و غیرانتفاعی است. هدف ایفلا ارتقای تفاهم بینالمللی، همکاری، گفت و شنود، پژوهش و توسعه در همه زمینههای کتابداری است. ایفلا بیش از ۹۰ سال است که به عنوان صدای بین المللی متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی عمل کرده و در حال حاضر در بیش از ۱۵۰ کشور عضو دارد.
باربارا لیسون نیز از سال ۱۹۹۲ مدیر کتابخانه عمومی برمن در آلمان بود و در سال ۱۹۹۹ به عنوان مدیر نظام کتابخانههای عمومی برمن منصوب شد. وی به عنوان رئیس کتابخانه و مرکز اطلاعات دوچلند، سازمان ملی حمایت از کتابخانهها و انجمنهای اطلاعاتی آلمان خدمت کرده است و در حال حاضر عضو کمیته اجرایی انجمن کتابخانههای آلمان، DBV است.
لیسون یکی از اعضای هیئت مدیره IFLA بوده است و سمتهای اجرایی بسیاری را در دفتر اروپا برای کتابخانه ها، بایگانی و انجمن اسناد (EBLIDA)، از جمله عضویت در کمیته اجرایی، معاون رئیس و رئیس گروه متخصصان فرهنگ و جامعه اطلاعاتی را بر عهده داشته است.
او در حمایت از پروژههای مختلف اتحادیه اروپا در زمینه سیاستگذاری و توسعه کتابخانه بسیار فعال بوده است. همچنین در فعالیتهای سازمانهای کتابخانه ای ملی و اروپایی آلمان فعالیت داشته است. در سالهای اخیر، در بنیاد برتلسمان و مؤسسه گوته به عنوان یک متخصص در امور کتابخانه کار میکند. باربارا لیسون دارای مدرک دانشگاهی در مطالعات زبان اسلاوی، تاریخ و نظریه آموزشی از دانشگاه بوخوم است.
علاقه مندان برای شرکت در این همایش میتوانند از طریق لینک (http://ipla.ir/?p=3437) ثبت نام کنند.
گفتنی است نخستین فراخوان همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی شهریورماه سال ۹۸ اعلام شد و «خدمات و برنامههای متناسب با نقشهای اجتماعی کتابخانههای عمومی»، «کتابخانههای عمومی و اجتماعسازی»، «کتابخانههای عمومی به مثابه یک تکنولوژی اجتماعی»، «کتابخانهها در سپهر عمومی»، «کتابخانههای عمومی و آسیبهای اجتماعی»، «کتابخانههای عمومی و بحران طبیعی»، «جنبههای اقتصادی کتابخانههای عمومی: تولید اشتغال، کارآفرینی و کسب و کار» و «مفاهیم اجتماعی مرتبط با کتابخانههای عمومی: مشارکت اجتماعی، عدالت اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی مردم» از محورهای همایش «کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی» هستند.
نظر شما