به گزارش خبرنگار مهر، محسن جلیل یکشنبه شب در گفتگو با خبرنگاران، افزود: ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه امشب اعلام نیاز به امداد اورژانس از طریق مرکز دیسپچ گزارش شد.
جلیل با بیان اینکه بلافاصله تیم امدادی به منطقه مهریان یاسوج اعزام شد، تصریح کرد: تیم اعزامی بر بالین مرد ۸۹ ساله و زن ۸۴ ساله با علائم ضعف، بی حالی و تنگی نفس حاضر شدند.
وی ابراز داشت: این افراد دچار مسمومیت با گاز co شده که بلافاصله با حمایت درمانی به بیمارستان منتقل شدند.
جلیل بر استفاده اصولی و کاملاً ایمن از وسایل گرمایشی و گازسوز و گاز ساز تاکید کرد و اظهار داشت: با شروع فصل سرما شاهد افزایش مسمومیتها و مرگ و میر با استنشاق گاز مونوکسید هستیم.
۱۱ فوتی ناشی از گازگرفتگی در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه طی شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ تعداد ۳۳ مورد مسمومیت با گاز CO به مرکز اورژانس استان گزارش شد، گفت: از این تعداد دو نفر فوت شدند.
جلیل خاطرنشان کرد: هم چنین در مجموع سال گذشته تعداد ۲۸۲ مسمومیت با گاز مونوکسید کربن گزارش شد که متأسفانه ۱۱ فوتی برجای گذاشت.
جلیل با اشاره به مدیریت بعد از بروز چنین حوادثی، تصریح کرد: در صورت بروز چنین حوادثی، اولین و مهمترین اقدام برای نجات فردی که دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن و سایر انواع گازگرفتگی شده، رساندن اکسیژن و هوای تازه به فرد است.
وی افزود: به همین دلیل به محض مشاهده فردی که دچار گازگرفتگی شده، باید پنجرهها را باز نموده تا هوای تازه سریعاً وارد اتاق شده و یا در صورت امکان، فرد گازگرفته را به پنجره نزدیک، سپس منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کرد.
جلیل اظهار داشت: در صورت بروز چنین حادثهای بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود و در این شرایط، کمک رسانی به زنان باردار، کودکان و سالمندان در اولویت بیشتری قرار دارد.
جلیل خاطرنشان کرد: در ادامه بلافاصله با دستمالی مرطوب جلوی دهان و بینی گرفته شود تا اطرافیانی که وضعیت بهتری دارند، دچار گازگرفتگی نشوند و تا رسیدن اورژانس هیچ خوراکی یا نوشیدنی به فرد گاز گرفته داده نشود تا از آسپیراسیون و خفگی افراد جلوگیری شود.
نظر شما